Dagens bästa spel

Brighton tar säsongens första seger!

Brighton öppnade fjolårssäsongen strålande och var ett tag i serieledning innan en svag avslutning gjorde att man till slut fick nöja sig med en 10:e plats i tabellen. Man ska dock komma ihåg att det var första året i Championship för laget efter uppflyttning och att man nu har haft tid att växa in i kostymen. Man har fortsatt värva mycket duktiga spelare till en redan stark trupp och bland de som anlänt under sommaren ser vi målvakten Tomasz Kuszczak (Manchester United), backarna Wayne Bridge (Manchester City) och Bruno (Valencia) samt mittfältaren Andrew Crofts (Norwich). Tränaren Gus Poyet befogar alltså nu över en av de starkaste trupperna i hela Championship och att man endast fått med sig en pinne på de två inledande omgångarna är nog mest en kombination av tufft spelschema, otur och lite oskärpa i avsluten. Man är ännu mållösa men får nu tillbaka duktige Will Buckley samtidigt som det är svårt att tro att suveräne anfallaren Craig Mackail-Smith ska gå mållös allt för länge till. Mittfältaren Vicente är ett osäkert kort p.g.a ömmande ljumskar, men han hoppade in senast och Poyet hoppas ha honom tillgänglig för spel.

Barnsley är ett mediokert bortalag och har inte vunnit på resande fot i ligan på 11 matcher. Man blev även under sommaren av med sin långtstående lagkapten och mittfältsgeneral Jacob Butterfield (Norwich) men har dock, ska sägas, värvat ganska intressanta lirare så några problem att hänga kvar eller ens bli indragna i bottenstriden ska det inte behöva bli tal om. Dock är det så att man till den här matchen har inte mindre än 10 (!) spelare skadade eller avstängda. De som inte är tillgängliga för spel är målvakterna Luke Steele och Ben Alnwick, backarna Rob Edwards och Jim McNulty, mittfältarna David Perkins, Paul Digby, Matty Done och Toni Silva samt anfallarna Robin Noble-Lazarus och Mido.

Att ett extremt skadedrabbat Barnsley ska rå på ett hungrigt Brighton på måljakt på bortaplan känns inte alls speciellt troligt. Istället blir det en riktigt rejäl insats på raka ettan då Speldjävulens form dessutom verkar vara i antågande. Oddset lär sjunka under dagen så rådet är att spela tidigt.

Liga: Championship (England)
Match: Brighton – Barnsley
Speltips: 1
Odds: 1.70 @ Bet365
Högsta odds: 1.80 @ Ladbrokes
Insats: 9/10 units
Matchstart: 16.00
Resultat: 5-1 VINST!!

4 Kommentarer

4 Comments

 1. kjell

  25 augusti, 2012 at 17:19

  Hej SD. Du verkar rktigt duktig på att tippa! Har du nån statestik hur du ligger till på tex 1 år? Skulle var kul att veta. du verkar grymt påläst!

  Mvh

  kjell

  • Speldjävulen

   27 augusti, 2012 at 20:02

   Hej Kjell! Tack för komplimangen! Jag har varit dålig på att kolla statistiken men ska göra det så fort jag får tid och ork. Kul att du följer och kommenterar!

 2. Magnus

  25 augusti, 2012 at 20:21

  Klockrent! Tack för tipset

  • Speldjävulen

   27 augusti, 2012 at 20:05

   Tack själv, kul att du kommenterar!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Mest lästa

Till toppen