Stryktipset

Veckans stryktips – v. 47 – 26 november 2011

Här följer veckans stryktipsförslag tillsammans med utförliga analyser av alla matcher på veckans stryktipskupong. Nu är även systemen klara till veckans stryktips. Det ena är ett rakt 64-raderssystem medan det andra är ett reducerat system med tolvrättsgaranti, baserat på R 3-3-24 med två matematiska garderingar. Båda systemen är förstås beroend på att de säkra håller och gemensamma ”banker” den här veckan är: Manchester Utd, Chelsea, Sunderland, Blackpool och Doncaster. Nu går vi för 13 rätt!


1. Manchester United – Newcastle 1
Newcastle har öppnat säsongen på ett strålande sätt och ligger för närvarande på fjärde plats i ligan. I Demba Ba har man en mycket duktig anfallare som överlägset toppar interna skytteligan. Speldjävulen anser dock att laget fram till nu presterat över sin normala nivå och nu blir det betydligt värre när man måste åka till Old Trafford där man inte vunnit sedan februari 1972, dryga 39 långa år alltså.  Speldjävulen tror inte att det blir någon ändring på det i år heller. Dock slänger vi in en liten brasklapp i och med att United hade Champions League i veckan och kan potentiellt sett vara lite slitna.

2. Bolton – Everton 2
Bolton har öppnat säsongen svag och saken blir inte bättre av att man inte har mindre än 8 A-lagsspelare på skadelistan. Senast i raden av skadedrabbade är unge ytterbacken Joe Riley, som åkte på en sträckning i baksidan på låret på måndagens träning. Dessutom börjar det bli allt fler rykten angående bud på stjärnbacken Gary Cahill i januari, inte precis vad Boltonfansen vill höra. Everton har förlorat 5 av sina 7 senaste matcher, men då har motståndet varit Manchester City, Liverpool, Manchester United, Chelsea och Newcastle. Man behöver därför ta poäng i sådana här matcher och Speldjävulen tror här att Everton kan dra det längsta strået. Jack Rodwell är förvisso skadad men för övrigt ser det bra ut och Everton har en mycket stark vänsterflank i Leighton Baines och Royston Drenthe, vi tror att det kan fälla avgörandet och bli inte förvånad om Louis Saha blir matchvinnare.

3. Chelsea – Wolverhampton 1
Chelse har en mardrömsvecka bakom sig med förlust hemma mot Liverpool i ligan och även förlust mot Bayer Leverkusen i Champions League. Andre Villas-Boas har fått en hel del kritik på sistone, men det är framförallt Chelseas darriga försvarspel som varit orsaken till problemen på sistone. John Terry är inte lika stabil som tidigare och David Luiz har varit allt annat än bra. Skyssports bisittare Gary Neville kommenterade Luiz insats mot Liverpool enligt följande: David Luiz spelar som om han blev kontrollerad av en tioåring framför sitt Playstation. Nu var det kanske inte så illa men bra har han inte varit. Chelsea får dock anses som klara favoriter här, men ni som går för de 10 miljonerna och har råd, slänger med ett kryss på kupongen.

4. Norwich  – Queens Park Rangers X
Norwich har öppnat Premier League-säsongen förvånandsvärt bra och ligger för närvarande på 11:e plats i ligan. Managern Paul Lambert har lyckats sensationellt bra sen han tog över för ett par säsonger sedan och laget har på två år gått från League 1 till PL. Queens Park Rangers har fått luft under vingarna sedan AirAsia-ägaren Tony Fernandes köpte klubben och började pumpa in pengar. Manager Neil Warnock hann med att få in Joey Barton, Luke Young, Shaun Wright-Phillips, Jay Bothroyd och DJ Campbell innan transförfönstret stängde i slutet av augusti, och vi kan nog räkna med fler köp i januari. Det största utropstecknet så här långt har dock varit islänningen Heidar Helguson (som för övrigt måste vara en av Europas bästa huvudspelare) som har gjort fem mål på sina fem senaste matcher. Nu är han ett frågetecken inför helgen så det kan vara klokt att avakta och se hur skadeläget ser ut på lördag förmiddag.

5. Sunderland – Wigan 1
Speldjävulen tyckte att manager Steve Bruce gjorde mycket kloka inköp i sommar och trodde på betydligt bättre spel och poängskörd än vad som varit fallet så här långt. Nu har man dock chansen att vända på detta när man tar emot ett svagt Wigan på hemmaplan. Wigan, under manager Roberto Martinez, vill gärna spela en attraktiv fotboll med ett snabbt kortpassningsspel, men utan spelarresurser blir detta svårt och Martinez får nog snart tänka om om Wigan ska hålla sig kvar i Premier League i år. Försvaret har varit mer än lovligt darrigt och nu är dessutom Antolin Alcaraz avstängd efter att ha spottat på Richard Spearman i mötet med Wolverhampton. Speldjävulen tror stenhårt på Sunderland här och gissar att formstarke Nicklas Bendtner (mål mot bl. a. Sverige senast) avgör den här tillställningen.

6. West Bromwich – Tottenham 2
W.B.A har gått lite knackigt på sistone och nu har till och med manager Roy Hodgson gått ut och kritiserat sin nigerianske stjärnanfallare Peter Odemwingie för att inte producera sedan han skrev på ett nytt kontrakt. Odemwingie har inte spelat mycket på sistone och nu är dessutom anfallskollegan Shane Long också skadad. Därför känns beslutet att låna ut Marc-Antoine Fortune till Doncaster något märkligt. Nu får man förlita sig på Simon Cox,  ”jätten” Somen Tchoyi och Roman Bednar, vilket ser lite svagt ut i Speldjävulens ögon.
Tottenham däremot har gått urstarkt på sistone ligger på tredje plats i tabellen.
Manchester City lånet Emmanuel Adebayor har varit sensationellt bra och 41-årige Brad Friedel är ett fenomen mellan stolparna. Spurs har en fantastiskt stark trupp, vilket vi bland annat kan se när bäste målgöraren Jermaine Defoe (8 mål) oftast får nöja sig med en plats på bänken. Vi tror att det kan bli en ny seger för Tottenham här.

7. Crystal Palace – Milwall 1
Crystal Palace har öppnat säsongen bättre än förväntat och parkerar för närvarande på 10:e plats i Championship. Mycket av detta tack vare 19-årige ivorianske stjärnskottet Wilfred Zaha som började säsongen på bästa sätt. Formen på sistone har dock varit allt annat en bra och man har bara tagit två poäng på de fyra senaste matcherna. Milwall har varit mycekt ojämna och efter tre raka segrar har man nu gått på plumpen i två matcher, senast hemma mot bottenlaget Brisol City. I detta Londonderby utgår vi från ettan men vi råder dock alla att gardera!

8. Ipswich – Reading X
Ipswich har varit mycket upp och ner under hela säsongen och efter att gått 6 matcher utan förlust har man nu förlorat fyra i rad. Därmed gör det ”The Tractor Boys” ganska svårtippade. Managerna Paul Jewell har dessutom skickat ut en del bänkspelare på lån, däribland ungerske anfallaren Tomas Priskin som har gått till Derby. Man tror dock att lånet från Blackburn, och tillika bäste målskytten,  Keith Andrews, ska kunna spela. Sämre ser det ut för Ibrahima Sonko som är tveksam till spel. . För övrigt så har vi lite svensknyheter i Ipswich då det rapporteras att Brommapojkarnas 16-årige anfallare Isak Nylén tränar med klubben. Nylén är ett hett villebråd för många klubbar i Europa och Ipswich försöker nu se till att han väljer att bli en ”traktorpojke”.
Reading har inte heller direkt rosat marknaded på sistone och truppen ser väl i ärlighetens namn ganska tunn ut. Mycket mer än ett kryss får man nog inte med sig från den här matchen och ettan trillar snabbt in på stryktipskupongen.

9. Blackpool – Birmingham 1
Här tror sig Speldjävulen ha hittat en bra ett på stryktipskupongen. Blackpool har öppnat säsongen bättre än vad de flesta trodde och parkerar för närvarande på en sjundeplats i tabellen. Mindre lag som åker ur Premier League brukar ha svårt  att hävda sig även i den lägre divisionen, men Blacpool under karismatisek managern Ian Holloway har lyckats bra. Holloway gjorde några smarta köp under sommaren och plockade bland andra in evigt unge Kevin Phillips, som som vanligt inte gjort någon besviken utan är ”mandarinernas” bäste målskytt så här långt. Ett annat smart drag var att plocka in Jonjo Shelvey från Liverpool på lån, Shelvey har hittat toppformen på sistone och har gjort fem mål på de fem senaste matcherna. En annan gammal bekanting i Blackpools trupp är den f.d. Portsmout anfallaren Lomanu Lua Lua, som Holloway plockade in på free transfer efter att han släppts från cypriotiska Ominia Nicosia. Lua Lua har varit riktigt bra och många var nog förvånade när han inte ens var med i truppen mot Middlesbrough senast. Holloway förklarade att Lua Lua missade ett lagmöte innan matchen och därför inte kom med, nu ska problemen dock vara lösta och Lua Lua kan gå rätt in i startelvan. Vad det gäller svenskintresse i Blackpool så ser det svårt ut för Bojan Djordjic, som inte ens lyckats ta sig in på bänken i år.
Birminigham har gått i ok i ligan i år, men har varit sensationellt bra i Europa League. Nye managern Chris Hugthon har gjort ett bra jobb i klubben, vilket bland andra Speldjävulen ställde sig tveksamma till. Nu hade Birmingham match mitt i veckan (seger 2-1 hemma mot Burnley) och kan vara lite slitet till den här matchen. Speldjävulen tror därför på en hemmaseger här och att firma Phillips/Lua Lua avgör.

10. Bristol City – Southampton 2
Bristol City började säsongen uselt men har nu tre segrar på de fyra senaste och vann borta mot Milwall i söndags. Man har en vass anfallare i Nicky Maynard, som Sven-Göran Eriksson ville värva till Leicester i somras, och manager Derek McInnes verkar ha fått ordning på spelet. Dessutom har man före detta landslagsmålvakten David James i målet.
Southampton har chockat alla i år och gått som tåget i ligan. Man leder Championship med hela 5 poäng före tvåan West Ham och har ligans bäste målskytt så här långt i Ricky Lambert (12 mål på 17 matcher). Speldjävulen har egentligen under hela säsongen väntat på att S’oton ska börja tappa men det verkar helt enkelt som att laget är så här bra. Det blir svårt att sätta något annat än en utgångstvåa här, men det kan vara intressant att gardera upp om man är ute efter de stora pengarna.

11. Doncaster – Watford 1
Doncaster är fast förankrade i botten av Championship och har hela sex poäng upp till säker mark, dessutom har man en mängd skador och avstängningar där de mest märkbara är Pascal Chimbonda och Billy Sharp. Dock har managern, gamle Aston Villa-hjälten Dean Saunders, lyckats med några extremt bra lånvärvningar innan transferfönstret för lån stängdes i torsdags. Saunders har plockat in Marc-Antoine Fortune från W.B.A, Habib Beye från Aston Villa och i Blackburn hitade han fransmannen Herold Goulon. De tillsammans med tidigare värvningen av El-Hadji Diouf gör att laget ändå ser ganska starkt ut. Alla tre kan gå rakt in i startelvan i dagens möte med Watford.
Watford har gått bra på sistone och vunnit tre av sina fyra senaste. Nu får man dessutom tillbaka sin kapten John Eustace. Speldjävulen tror dock starkt på Doncaster i den här matchen och spikar ettan!

12. Peterborough – Middlesbrough X
En svårtippad match i Championship som det känns som det kan gå lite hursomhelst. Middlesbrough har öppnat säsongen starkt och ligger fyra i tabellen och man har i holländaren Marvin Emnes en pålitlig målskytt. Managern Tony Mowbray gillar att spela ett underhållande kortpassningsspel även på bortaplan och det har lyckats väl så här långt. Peterborough under nygamle managern Darren Ferguson (ja, Alex Fergusons son) har haft en godkänd start på säsongen ligger på 12:e plats i ligan. Ingen av lagen har några större skadeproblem inför det här mötet. För de som har råd så tas alla tre tecken med på kupongen.

13. Portsmouth  – Leicester X
Ännu en svårtippad match i engelska andradivisionen. Portsmouth har öppnat säsgongen ganska dåligt och hoppas nu få ny luft under vingarna under nya bossen Michael Appleton. Det började dock inget vidare då man åkte på en förlust mot Watford senast. Appleton agerade efter detta och plockade in Joe Mattock och George Thorne från sin tidigare klubb West Bromwich. Man har också sedan tidigare Abdul Razak på lån från Manchester City. Pompey hoppas att kapten Liam Lawerence är tillbaka efter sin ankelskada.Leicester har en av det bästa trupparna i Championship och nye managern  Nigel Pearson har angenäma problem när han ska plocka ut startelvan. Nu är dessutom mittbacken Sol Bamba tillbaka efter skada. Sett till spelarmaterial är Leicester överlägsna, men man har inte riktigt fått ordning på spelet i år och även här rekommenderas det att gardera både med ettan och tvåan.

Stryktipssystem-26-november-2011

Stryktipssystem-26-november-2011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

64-raders stryktipssystem-26-nov-2011

64-raders stryktipssystem

 

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen