Stryktipset

Stryktipset vecka 48 – 3 december 2011 – Analyser från varje match på veckans stryktipskupong samt stryktipsförslag och skrälltips.

Ännu en intressant stryktipskupong att sätta tänderna i. Veckans stryktipsförslag innehåller som vanligt ett par skrälltips där bland annat Doncaster får tipset för tredje gången. Speldjävulen ser även skrällpotential i Coventry, West Brom, Reading och Barnsley. Säkra i omgången anses Man City, Tottenham, Arsenal och West Ham vara. Sedan väljer vi även att spika lite svagare lag som Blackburn och Ipswich. Lycka till!

1. Manchester City – Norwich 1
Inte mycket att orda om här, Manchester City är givetvis det överlägset bästa laget av de två. Norwich tränare Paul Lambert har dock uträttat underverk med Norwich sedan han tog över för 2 år sedan. Då låg laget i League One och hade precis fått stryk i inledningsmatchen mot just Lambert före detta gäng, Colchester. Trots det tvekade han inte att ta över och vilken succé det blev. Laget har två gånger om fixat uppflyttning och har än så länge klarat sig bra även i Premier League. Här kommer det dock att bli alltför tufft och ettan på Manchester City är givetvis en dunderspik!

2. Blackburn – Swansea 1
Är det äntligen dags för Blackburn att ta en trepoängare? Laget ligger sist i tabellen och har inte i ligan sedan september då man slog Arsenal 4-3 och har sedan dess spelat 8 matcher utan att få segerjubla. Är det någon gång det är dags så är det dock nu! Managern Steve Kean är hårt pressad och även om indiska ägarna från Venky’s fortsätter att hävda att han sitter säkert så måste även deras tålamod någon gång ta slut. Nu tar man sig an nykomligen Swansea som har överraskat många i år hittills. Till den här matchen har man dock anfallaren Danny Graham och högerbacken Angel Rangel borta. Blackburn, och framförallt Steve Kean, fick kritik i veckan föra att de vilade några av sina bästa spelare och inte tog Carling Cup på allvar. Bättre blev det inte heller av att Kean på presskonferensen efter matchen påstod sig vara nöjd att vara utlsagna så att de istället kunde koncentrera sig på ligan. Spelarna som vilades och som nu kommer rakt in i startelvan var Chris Samba, Michel Salgado och Martin Olsson. Ett litet frågetecken är det för kanadensiske stjärnan Junior Hoilett som dras med ett virus, Steven N’Zonzi är dessutom avstängd. Här tar Speldjävulen ställning och spikar ettan!

3. Queens Park Rangers – West Bromwich X
QPR har stora målvaktsproblem sedan både förstamålvakten Paddy Kenny och andremålvakten Brian Murphy skadat sig. Man får nu förlita sig på 37-årige tjecken Radnek Cerny mellan stolparna, dessutom är det tveksamt om Shaun Wright-Phillips kan spela sedan han åkte på en smäll senast. Tillbaka från avstängning är Joey Barton. West Bromwich åkte på en tung skada när ungraren Zoltan Gera vred till knät så illa att han blir borta resten av säsongen. Definitivt ett tungt avbräck för W.B.A. Matchen känns lurig och Speldjävulen har på känn att West Bromwich kan skrälla till här. Alla tecken rekommenderas.

4. Tottenham – Bolton 1
Tottenham går riktigt bra i Premier League just nu (man åkte iofs på en hemmaförlust mot PAOK i veckan) och nyligen utsågs Harry Redknapp till månadens manager och Scott Parker till månadens spelare i november. På lördagen tar man emot Bolton hemma på White Heart Lane, Bolton har varit allt annat än bra i säsongsinledningen och tränare Owen Coyle har mycket att jobba med för att vända den negativa trenden. Någon vänding borta mot Spurs ser vi inte hända dock utan här är man numret för litet. Rafael Van der Vaart är tillbaka och på topp lär Emmanuel Adebayor starta. Ettan känns säker.

5. Wigan – Arsenal 2
Wigan lyckades kriga till sig en seger senast, men det satt hårt inne och det krävdes en tavla av Sunderlandbacken Wes Brown för att det skulle gå vägen. Nu möter man ett formtoppat (nåväl) Arsenal som kommer göra allt för att inte halka efter i striden om de åtrovärda Champions League-platserna. Gunners har inga nya skador och med Robin van Persie i hyperform ser det bra ut inför helgen. Tvåan spikas.

6. Blackpool – Reading 1
Blackpool har ett stort avbräck till den här matchen då Liverpool beslutade sig för att kalla tillbaka utlånade Jonjo Shelvey till Anfield. Shelvey, som gjort 6 mål på 9 matcher för Blackpool, får nu chansen att slå sig in i Liverpools startelva sedan Lucas blev skadad och är borta resten av säsongen. Reading får i sin tur klara sig utan skadad kaptenen Jobi McAnuff. Blackpool får utgångstipset men visst kan det finnas en viss skrällchans för Reading.

7. Brighton – Nottingham 1
Brighton går in till matchen med två raka segrar i bagaget, senast slog man Derby på bortaplan. Nu får man klara sig utan ytterbackarna Inigo Calderon och Marcos Painter och istället får man förlita sig på forne Tottenhamspelaren, 38-årige spelande/assisterande tränaren, Maricio Tariccio. Man får dock tillbaka både mittbacken Gonzalo Jara och mittfältaren Vicente. Nottingham har två raka förluster och såg inte speciellt övertygande ut i 0-4 förlusten hemma mot Leeds senast. Nu har man dessutom mittfältern Andy Reid avstängd efter sin utvisning senast. Utgångstipset får bli en etta.

8. Hull  – Leicester 1
Leicestertränaren Nigel Pearson återvända för första gången till sin forna klubb, när Hull och Leicester drabbar samman på lördagseftermiddagen. Hullspelarna är nog mycket sugna på att bevisa något för Pearson och mittfältaren Corry Evans uttryckte också i veckan en önskan att visa Pearson att han skulle ha stannat i Hull. Hemmalaget ser ut att få tillbaka både Richard Garcia och Seyi Olofinjana från skador och Paul McKenna återvänder efter avstängning. Leicesters manager Pearson har angenäma problem och en full bänk med spelare som skulle gå rakt in i de flesta lag i Championship. På den extra motivationsfaktorn att Pearson är tillbaka blir utgångstipset en etta, men rådet blir att gardera.

9. Doncaster – Southampton 1
Speldjävulen vägrar att ge sig med sitt Doncaster och väljer att ge hemmalaget tipset trots att lagen huserar på varsin sida av ända av tabellen. Doncaster förlorade igen i veckan borta mot Milwall och får nu dessutom klara sig utan El-Hadji Diouf i lite drygt en månad, man får dock tillbaka kaptenen George Friend och mittfältaren/anfallaren James Coppinger. Dessutom har tränare Saunders värvat ytterligare en spelare i senegalesiske veteranbacken Lamine Diatta. 36-åringen har tränat med laget senaste veckan och den f.d. Lyonspelaren kan gå rakt in i startelvan om all pappersexercis hinner bli klar i tid. Southampton ligger fortsatt i toppen av Championship men får här klara sig utan Richard Chaplow och David Connolly. Det får bli tredje gången gillt på Doncaster och en etta blir utgångstipset.

10. Ipswich – Watford 1
Ipswich har bedrövlig form för tillfället och har 6 raka förluster i ligan, i tisdags fick man stryk med 4-0 borta mot Burnley vilket fick tränaren Paul Jewell att gå i taket. Laget är bra på pappret och spelare som Lee Bowyer, Michael Chopra och Jimmy Bullard måste nu börja visa lite gammal Premier League-kvalitet om det inte ska bli nedflyttning för traktorpojkarna. Till matchen mot Watford hoppas man ha tillbaka målvaktslånet från Fulham, David Stockdale. I hans frånvaro har laget släppt in 13 mål på 4 matcher så det kan vara klokt att vänta in laguppställningarna innan man plitar ner tecknen i den här matchen. Det lutar dock åt att han kan spela då han har kunnat träna med laget hela veckan. Watford är obesegrade i tre matcher men kan här få klara sig utan skyttekungen Marvin Sordell. Förutsatt att Stockdale är mellan stolparna i hemmamålet, spikar vi ettan.

11. Peterborough – Barnsley X
Peterborough förlorade i veckan mot Reading på bortaplan med 3-2, resultatet till trots så spelade laget ganska hyffsat, framförallt i första halvlek. Man får dessutom tillbaka en rad spelare från skada till den här matchen.Barnsley kommer in till den här matchen med 2 raka segrar och ser bättre och bättre ut efter en trög inledning på säsongen. Nu har man dessutom lånat anfallaren Nile Ranger från Newcastle, och han kan göra sin första match från start här efter att ha kommit in som inhoppare senast. Det känns som det kan gå åt vilket håll som helst och vi utgår från ett kryss men garderar med både ettan och tvåan på stryktipskupongen.

12. Portsmouth – Coventry 1
Pompey har stora problem utanför planen nu sedan ägaren Vladimir Antonov arresterats för bedrägerimisstankar och senare klivit av som Chairman för klubbben. Ägarbolaget Convers Sports Initiatives har dessutom försatts i konkurs, och det var ett tag osäkert om spelarna skulle få betalt för november. På planen får man klara sig utan kaptenen Liam Lawrence samt anfallaren Luke Varney. Så trots att Coventry är ett ganska bedrövligt gäng så kanske det kan finnas skrällpotential här. Nu hoppas man även få tillbaka mittfältaren David Bell och anfallaren Roy O’Donovan, som stod över i 2-1 förlusten mot Brighton senast. Utgångstipset blir en etta men ni som går för de stora pengarna råds att gardera.

13. West Ham – Burnley 1
West Ham går riktigt bra för tillfället och har radat upp 4 raka segrar i ligan, segern borta mot starka Middlesbrough var riktigt imponerande. På pappret har man också definitivt ett lag för Premier League och Sam Allardyce verkar ha fått ordning på sina mannar nu. Speldjävulen tror att laget springer hem Championship i år. På lördagen tar man emot Burnley hemma på Upton Park och gästerna har själva sett betydligt mycket bättre ut på sistone och har två raka segrar i bagaget. Framförallt är det det nykomponerade anfallsparet med Jay Rodriguez och Sam Vokes som har funkat bra. Här blir det nog för tufft dock och vi ser inget annat än att spika ettan.

Stryktipsförslag av veckans stryktipskupong

Stryktipset 3 december - 144-raders reducerat system

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stryktipset 3 december - 64-raders chanssystem

Stryktipset 3 december - 64-raders chanssystem

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen