Stryktipset

Stryktipset 10 december 2011

Veckans stryktipskupong ser intressant ut och Speldjävulen tror sig ha hittat några riktigt bra säkra i jakten på 13 rätt. Arsenal, Manchester United, West Bromwich och Middlesbrough bör all vara säkra vinnare och skrällpotential finns i Bolton och Fulham.

1. Arsenal – Everton 1
Arsenal vilade sina stjärnor i onsdagens 1-3 förlust mot Olympiakos i Champions League och borde ha ganska fräscha ben till mötet med Everton i helgen. Man har fortfarande Wilshere, Sagna, Diaby och Gibbs borta p.g.a skador men ser ändå ut att kunna formera en stark startelva. Arsenal har hittat formen i ligan efter en trevande inledning och har bara tappat två poäng på sina sju senaste matcher. Everton ligger på 10:e plats och har blandat och gett under säsongen. Den här gången får man klara sig utan mittfältsmotorn Jack Rodwell som är skadad, det är också frågetecken för Leon Osman och Royston Drenthe som båda dock reser med laget till London. Något annat än en hemmaseger här känns inte troligt. Ettan är spikad!

2. Bolton – Aston Villa 1
I hemmalaget är mittbacken Gary Cahill klar för spel trots sitt röda kort mot Tottenham sist. Bolton överklagan till förbundet gick igenom och avstängningen annulerades. Mittbackskollegan David Wheater är dock avstängd efter att blivit utvisad för andra gången den här säsongen i hemmamötet med Everton. Ersättare blir med största sannolikhet Zat Knight. I Aston Villa är målvakten Shay Given är definitivt borta efter sin sträckning senast och därför får den matchotränade amerikanen Brad Guzan nu chansen mellan stolparna. Jermaine Jenas blir borta resten av säsongen efter sin knäskada och backen Eric Luchaj är en annan som inte kommer till spel. Bolton är definitivt bättre än vad de har visat hittills och Speldjävulen tror att det snart vänder för Owen Coyles mannar. Det får bli en etta i utgånstips, men med Darren Bent i motståndarlaget är det snudd på alltid befogat att gardera.

3. Liverpool – Queens Park Rangers 1
Liverpool har mittfältsproblem sedan Jay Spearing fått tre matchers avstängning för sitt röda kort mot Fulham i måndags. Nu kanske det inte är alltför farligt då unge Jonjo Shelvey imponerade väldeliga under sin lånesejour hos Blackpool. Dessutom spelar Jordan Henderson allra helst centralt och det står mellan Shelvey och Henderson om vem som ska få starta tillsammans med Charlie Adam. Liverpool är obesegrade på Anfield i år, men 5 av sju matcher har slutat oavgjort, det är man på inget sätt nöjda med och vill nog gärna ha en vinst här. QPR är inne i en formsvacka och behöver (och kommer) förstärka när transferfönstret öppnar i januari. Framförallt är det försvaret som vacklar och spelare som David Gabbidon, Anton Ferdinand och Fitz Hall håller väl egentligen inte Premier League klass. Däremot har man förmodligen Nordeuropas (om inte hela Europas) bäste huvudspelare i Heidar Helguson. Den timing och styrka Helguson har matchas inte av många och när han är i den form han är för tillfället, finns det alltid en möjlighet att han knoppar in en. Adel Taarabt är tveksam till spel och skall testas strax innan match. Utgångstipset blir en etta men för er som går för miljonerna garderar och hoppas på att den flygande islänningen slår till igen.

4. Manchester United – Wolverhampton 1
Man Utd åkte på en bergtung förlust i Champions League i veckan och får nu nöja sig med spel i Europa League. Det är givetvis en stor missräkning för Alex Fergusons mannar, bättre blev det inte av att Nemanja Vidic skadade knät och blir borta resten av säsongen. Sedan tidigare hade har man Javier Hernandez, Tom Cleverly, Michael Owen, Anderson, Rafael och Fabio på skadelistan. Även Dimitar Berbatov har varit skadad men det finns en liten chans att han hinner bli spelklar till matchen mot Wolves. Michael Carrick är tillbaka efter sin avstängning senast. Wolverhampton vann en oerhört viktig match mot Sunderland i bottenstriden senast efter att Sebastian Larsson missat straff för Sunderland. Wolves imponerade dock inte i den matchen och trots alla skador och besvikelsen efter utttåget ur Champions League, så kan vi inte tro på något annat än en hemmaseger här.

5. Norwich – Newcastle 1
Båda lagen har överträffat de flestas förväntningar i år och ligger på övre halvan av tabellen, med Newcastle så högt som på en sjätte plats. Nu drabbar lagen samman på Carrow Road på lördag och Newcastle får klara sig utan nyckelspelar i försvarslinjen. Steven Taylor och Mike Williamson är definitivt borta, förmodligen också Fabricio Coloccini. Det troliga är att unge ungraren Tamas Kadar tar plats jämte James Perch i mittförsvaret och att Ryan Taylor och Danny Simpson fortsätter som ytterbackar. Inte nog med det så har man även Danny Guthrie och Cheik Tiote skadade, dock får man tillbaka Jonas Gutierrez från avstängning. Norwich har sämre lag på pappret men har klarat sig undan att få nyckelspelare skadade och för närvarande har man bara de Ritchie de Laet, James Vaughn och backen Elliot Ward borta. Speldjävulen chansar med en etta i utgångstips p.g.a skadeläget i bortalaget, men garderar tidigt då Newcastle har sett väldigt bra ut även i matcherna som man förlorat i år.

6. Swansea – Fulham X
En svårtippad match mellan två lag som håller till på nedra halvan av tabellen. Swansea får tillbaka sitt anfallsess Danny Graham efter skada och troligtvis även backen Steven Caulker. Mittfältaren Joe Allen är dock avstängd efter sin utvisning mot Blackburn senast, Wayne Routledge ersätter troligvis. Swansea gillar att hålla i bollen och anfall blir gärna långa och som sista utpost har man den utmärkte holländare Michael Vorm, som visat sig vara en av ligans bästa burväktare. Fulham kan få tillbaka kaptenen Danny Murphy och mittfältskollegan Simon Davies mot Swansea, men Damien Duff och Chris Baird är fortfarande borta med skador. Speldjävulen tror på en jämn match där det kan gå åt båda hållen. Kryss får bli utgångstipset.

7. West Bromwich – Wigan 1
Som jag tidigare har skrivit så tror jag att det är dags för Wigan att åka ur i år. Ägaren David Whelan har gått ut och sagt att tränare Roberto Martinez inte får några pengar till sitt förfogande så länge han inte säljer någon. Laget man har nu håller nog hlet enkelt inte Premier League klass en säsong till. Till bortamötet med West Brom får man dock tillbaka Antolin Alcaraz från avstängning samt Emmerson Boyce från skada. West Bromwich har sedan tidigare Zoltan Gera långtidsskadad, men det är också den enda nämnvärda skada man har i truppen för närvarande. Vad tränaren Roy Hodgson hoppas på är att nigerianen Peter Odemwingie ska hitta tillbaka till den form som gjorde honom till lagets bästa målskytt förra året. Odemwingie har varit en skugga av sitt forna jag och Hodgson har inte varit nöjd med spelarens inställning sedan han skrev på ett nytt kontrakt för några veckor sedan. Tycker det mesta ändå talar för att att W.B.A. plockar hem det här till slut och Speldjävulen tar ställning och spikar ettan.

8. Milwall – Cardiff X
Milwall dras med en hel del skadeproblem inför mötet med Cardiff hemma på The Den på lördag. Mittfältaren Therry Racon, målvakten David Forde är definitivt borta liksom försvararen Jordan Stewart och anfallaren Shaun Batt. Dock förlorar man inte gärna på hemmaplan, endast 2 av 8 matcher har slutat med förlust. Cardiff är Championships formstarkaste lag och har fyra vinster och en oavgjord på de 5 senaste matcherna. Det gav tränaren Maly Mackay utmärkelsen ”Månadens tränare” i november. Till matchen på lördag finns det dock risk att Mackay får klara sig utan ett par av sina ordinarie mittfältaer. Gunnarsson, Kiss och McPhail är alla frågetecken. Tillbaka kommer anfallaren Rudy Gestede efter ett 6 veckor långt skadeuppehåll liksom kaptenen Mark Hudson.
I och med att Milwall är mycket svårslagna på the Den och Cardiff gärna kryssar på bortaplan (5 av 9 matcher i år) ligger kryss närmast även här. Blir det även en spik på systemet?

9. Coventry – Hull 2
Coventry har varit bedrövliga i år och det är inte mycket som tyder på att det vänder här. Mot Hull riskerar man dessutom att få klara sig utan kaptenen Sammy Clingan och vänsterbacken Chris Hussey som kommer att testas strax innan matchstart. Laget är ny jumbo i Championship efter att endast ha plockat en ynka poäng på de fem senaste. Hull å andra sidan har radat upp två raka segrar och har gett nye tränaren Nicky Barmby en bra start på sin nya karriär. På lördag får man även tillbaka mittfältaren de tidigare långtidsskadade Richard Garcia och Seyi Olofinjana. I den form Hull är i för tillfället tror vi Coventry får svårt trots hemmaplan. Utgångstipset är en klar tvåa.

10.  Middlesbrough – Brighton 1
Middlesbrough tog en viktig trepoängare mot Bristol City senast efter mål på tilläggstid av fransmannen Malaury Martin. Martin kan nu få chansen från start för första gången för säsongen. I övrigt hoppas tränare Tony Mowbray att ha Barry Robson och Rhys Williams tillgängliga, men båda är fortfarande frågetecken. Brighton har hittat formen igen efter en liten svacka och har tre raka segrar i bagaget. Dock har man spelat mot svagt motstånd och har i tur och ordning avfärdat bottengängen Coventry, Nottingham och Derby. Speldjävulen tror att det blir betydligt tuffare på Riverside Stadium och laget får återigen klara sig utan ordinarie ytterbackarna Marcos Painter och Inigo Calderon. Nej, nog analyserat, det är är en banketta så det skriker om det!

11. Nottingham – Crystal Palace 1
Det är två formsvaga lag som möts på City Ground i Nottingham i helgen. Hemmalaget får tillbaka mittfältaren Andy Reid efter avstängning och det finns en liten liten chans att anfallsstjärnan Dexter Blackstock kan vara tillbaka på bänken efter sin långtidsskada. Han gjorde 76 minuter i reservlaget i veckan och har inte haft några problem efter det. Det är även möjligt att ytterbacken Joel Lynch och anfallaren Ishmael Miller kan spela. Det kan var vist att vänta in dessa besked innan man lämnar in kupongen imorgon lördag. Crystal Palace har också en hel del skadeproblem och får återigen klara sig utan Scannell och Moxey. Sedan tidigare är Williams, Marrow och Hills borta. Det känns som att en hemmaseger står på tur här, men som sagt, avvakta gärna laguppställningar om ni kan innan ni lämnar in.

12. Reading – West Ham X
Reading får tilbak Jobi McAnuff efter sin avstängning mot Blackpool senast och även ytterbacken Joseph Mills ser ut att kunna komma tillbaka in i laget på Ian Hartes bekostnad. Anfallaren Noel Hunt är en annan spelare är tillgänglig för spel efter att ha varit borta med en huvudskada. West Ham får klara sig utan mittfältaren Matt Taylor, backen Winston Reid och anfallaren Sam Baldock. Dock kan man få tillbaka mittfältsduon Henri Lansbury och Gary O’Neil och skulle så vara fallet kan West Ham bli svårstoppade. Det är ingen tvekan att West Ham har bästa laget på pappret, dessutom trivs man väldigt bra på bortaplan där man vunnit 7 av 10 matcher så här långt. Utgångstipset får ändå något blygsamt bli ett kryss.

13. Watford – Leeds 2
Watfords främste målskytt Marvin Sordell var tillbaka efter skada senast och gjorde mål direkt (straff). Han blir en viktig kugge för Watfords fortsatta säsong som hittills inte varit någon solskenshistoria. Dock har det sett lite bättre ut på slutet och man är nu obesgrade i de fyra senaste omgångarna. Leeds hänger med i toppen och har varit väldigt bra i år med ett par enstaka bottennapp. Nu kan man dock behöva klara sig utan både kaptenen Jonny Howson och hårdföre mittfältaren Michael Brown. Brown ska testas under matchdagen medan det ser mer troligt ut att Howson missar matchen. Det är ingen fell på anfallsstyrkan i Leeds och senast fick bäste målskytten Ross McCormack (10 mål på 19 matcher) inte ens plats på bänken, det återstår att se om han är tillbaka här. Vi tror att Leeds plockar hem det här till slut och utgår med en tvåa på stryktipskupongen.

 

 

 

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen