Stryktipset

Stryktipset 17 december 2011

Dags för genomgång av denna veckas stryktipskupong och i dag hittar Speldjävulen intressanta ettor i Blackpool, Hull och Leeds. Jag väljer också att gå emot Doncaster och varnar för att Nottingham kan skrälla borta mot Bristol City. I matcherna i Premier League borde Newcastle vara en bra etta, men tror samtidigt att Fulham kan få aningen problem med Bolton, speciellt sedan Mark Schwarzer är borta och kanske även Bobby Zamora. Som vanligt är rådet att vänta in laguppställningar innan ni lämnar in. Stryktipsförslag hittar ni längst ner, 10 rätt två veckor i rad är inte ok, utan nu går vi för 13 rätt. Lycka till!

1. Newcastle – Swansea 1
Här två lag som båda har överpresterat i år. Newcastle är uppe och nosar på Europaplatser medan Swanse förvånansvärt nog ligger kvar på en plats i mitten av tabellen. Snart tar nog det roliga slut för en av dem (eller möjligtvis båda) och Speldjävulen tror att det är Swansea som tar hissen ner först. Newcastle kommer tappa när Demba Ba (11 mål) sticker iväg till afrikanska mästerskapen, men innan dess hinner man med ett par segrar till och första blir på lördag mot Swansea. Newcastle testar kaptenen Fabrizio Coloccini, Mike Williamson och Cheik Tiote på matchdagen, men hoppas att alla tre är redo för spel. Sedan tidigare är Steven Taylor och Danny Guthrie skadade och Dan Gosling avstängd. Swansea har Joe Allen tillbaka från avstängning och han går förmodligen rakt in i laget. Känns som Newcastle är det starkare laget här och det lutar åt en spiketta.

2. Blackburn – West Bromwich X
Blackburn var bara sekunder från att ta en poäng borta mot Sunderland senast men fick till slut åka hem tomhänta efter Sebastian Larsson fina frisparksmål i 92:a minuten. Såsom Blackburn spelade så förtjänade man inte bättre för man backade hem tokt för mycket, alldeles för tidigt. Steve Kean, som redan har det jobbigt, gjorde nog inte sig populärare bland fansen direkt. Dessutom fick man tidigt 3 skador i matchen och en av dem, Gael Givet, genomgick hjärttester i veckan sedan han fick utgå i matchen mot Sunderland med väldigt hög puls. Han missar troligtvis matchen, det gör Martin Olsson och Junior Hoilett förmodligen också. Dock får man tillbaka Steven N’Zonzi från avstängning. West Bromwich var inte mycket bättre de förra veckan och en hemmaförlust mot Wigan är allt annat än imponerande. Nu måste Roy Hodgson se till att få ordning på sina mannar och få fart på målskyttet. Är det dags för Peter Odemwingie att hitta tillbaka till fjolårsformen kanske? Det lutar åt en tät och jämn match och krysset ligger nära till hands. Steven Reid är enda i truppen som dras med skadeproblem men kan komma att spela matchen.

3. Everton – Norwich 1
Everton saknade ett antal nyckelspelare i förlusten mot Arsenal senast men till hemmamötet med Norwich hoppas man ha Jack Rodwell, Leon Osman och Royston Drenthe tillbaka. Det hade i så fall varit en stor ”boost” för laget och Speldjävulen råder alltid de som verkligen vill störst chans att vinna, att vänta in laguppställningar innan man lämnar in systemet. Som regel måste laguppställningar lämnas in senast 1 timme innan avspark och finns att hitta på flera ställen. Norwich har endast f.d. Everton forwarden James Vaughan och mittbacken Elliott Ward borta. Lirar Rodwell och Drenthe så är jag inne på att spika ettan, annars kan den eventuellt garderas upp med ett kryss.

4. Fulham – Bolton 1
Fulham har ett tungt uttåg i Europa League i benen (och huvudet). Man var endast 5 sekunder från avancemang när Odense kvitterade till 2-2 i onsdags. Nu är det upp till bevis och man slipper åtminstone att möta ett topplag utan det är istället jumbon Bolton som kommer på besök. Bolton har fyra raka förluster i ligan och har bara plockat 9 poäng på 15 spelade omgångar. Lrsaken till detta är tunga skador på nyckelspelare som Stuart Holden och Chung- Yong Lee samt att Jussi Jääskeläinen inte längre är den målvakt han en gång var.

Det är osäkert om Bobby Zamora kan spela men Simon Davies, Steve Sidwell och målvakten Mark Schwarzer är definitivt borta. Fulham agerade snabbt och kallade tillbaka David Stockdale från lån hos Ipswich och han kastas direkt in mellan stolparna. I Bolton är mittbacken David Wheater avstängd, men man får förmodligen tillbaka Nigel Reo-Coker.
Någon gång vänder det för Bolton och Speldjävulen har lite på känn att det kan hända här, utgångstipset måste dock ändå vara en etta.

5. Wolverhampton – Stoke X
Wolverhampton är återigen inblandad i bottenstriden i Premier League och man undrar hur länge detta lindansarlag ska lyckas hålla sig kvar. Nu är det match mot stora starka Stoke som sätter skräck i de flesta lag med sitt direkta spel, långa inkast och nickstarka spelare. Wolves får här klara sig utan backarna Jody Craddock coh Kevin Foley men hoppas att mittfältarna Matt Jarvis och Dave Edwards ska vara spelklara, säkert är det inte dock. Stoke spelade Europa League match borta mot Besiktas i veckan, men någon risk för att spelarna skulle vara trötta är det inte då tränaren Tony Pulis bytte ut hela startelvan från ligamatchen veckan innan. Backen Ryan Shotton förväntas fortsätta som högermittfältare på Jermaine Pennants bekostnad. Såg ni förresten att Shotton, som i Rory Delaps frånvaro sköter de långa inkasten, har en specialsydda tröja för att lättare kunna torka av bollen innan inkasten? Hursomhelst, det här är en svårtippad match som lätt kan sluta kan gå åt båda hållen, vi utgår därför med ett kryss och garderar med båda tecknen.

6. Brighton – Burnley X
Brighton lider av skadeproblem och får åerigen klara sig utan ytterbacken Marcos Painter och Will Hoskins. Sedan tidigare har man Gary Dicker, Tommy Elphick och f.d. spanske landslagsmittfältaren Vicente på skadelistan. Laget gjorde dock en mycket bra match borta mot Middlesbrough senast så så illa ser det ändå inte ut för hemmalaget. Burnley är inne i en bra period och förlusten hemma mot Portsmouth senast ska man nog mest se som ett olycksfall i arbetet. Man har inga nya skador att rapportera utan har endast anfallaren Danny Ings och målvakten Brian Jensen på skadelistan. På topp kämpar fyra spelare om de två åtråvärda platserna, troligen blir det Jay Rodriguez och lånet från Wolves, Sam Vokes, som startar. Martin Paterson och Charlie Austin får nog nöja sig med att börja på bänken. Ännu en tuff match att tippa mellan två ganska formstarka lag. X?

7. Cardiff – Middlesbrough 1
Det vankas toppmöte på Cardiff City Stadium idag lördag då Cardiff välkomnar Middlesbrough. Cardiff är på tredje plats i tabellen medan Middlesbrough är strax därefter som fyra och båda lagen har bra form för tillfället. Hemmalaget är obesegrade i 9 ligamatcher (11 matcher inklusive cuperna) medan bortalaget Middlesbrough kommer med två raka segrar i bagaget. Cardiff är mycket hemmastarka och har resultatraden 7-2-1 på 10 hemmamatcher i år. Tränaren Malky Mackay hoppas här få tillbaka Aron Gunnarsson och Stephen McPhail, som båda missade 0-0 matchen mot Milwall för en vecka sedan, mittbacken Anthony Gerrard missar troligen matchen dock. Desto mer glädjande nyheter är att franske anfallaren Rudy Gestede är tillbaka igen efter 6 veckors rehabilitering efter en sträckning i baksidan av låret, han tar plats på bänken.

Middlesbrough har två uddamålssegrar med sig in till den här matchen men får här klara sig utan backen Tony McMahon som är avstängd. Tveksamt är också om skyttekungen Marvin Emnes samt mittfältaren Marouane Zemmama kan spela, båda skadade sig i vinstmatchen mot Brighton senast, men testas på matchdagen.
Speldjävulen väljer att ta ställning här och gör ettan säker.

8. Ipswich – Derby 1
Ipswich såg ut att gå mot sin 8:e (!) raka förlust borta mot Barnsley senast då man låg under med 2-0 i halvlek. Men då hände plötsligt något och när klockan hade tickat upp till 84 minuter så ledde Ipswich med 5-2, snacka om ketchupeffekt! Nu återstår det att se om man kan fortsätta på den inslagna vägen när man tar sig an Derby hemma på Portman Road. Ett stort avbräck till den här matchen, och till resten av säsongen, är att att Fulham har kallat tillbaka målvakten David Stockdale sedan Mark Schwarzer blivit skadad. Andremålvakten Richard Wright är också skadad så nu får Ipswich slänga in Arran Lee-Barrett i målet. Isländske backen Ivar Ingimarsson är fortsatt skadad men mittfältaren Craig Leadbitter kan komma tillbaka efter skada.

Derby vann även de senast (2-1 hemma mot Bristol City) efter att ha gått dåligt en längre tid. Tränaren Nigel Clough hoppas att det var vändningen för laget och kan här få tillbaka lagets bäste målskytt Theo Robinson, som missat 4 matcher efter en sträckning. Det vore ett välkommet tillskott då Tamas Priskin, på lån från Ipswich, inte får spela. Derby kan även få tillbaka anfallaren Nathan Tyson och högerbacken John Brayford efter skada.
Det är givetvis tungt för Ipswich att tappa sin förstemålvakt men utgångstipset får ändå gå till hemmalaget just på grund av fördelen att spela inför hemmapubliken.

9. Blackpool – Watford 1
Inget av de båda lagen har några nya skadeproblem vilket betyder att dessa båda formstarka lag går till kamp med oförändrade uppställningar från senast. I hemmalaget är Alex Baptiste och Elliott Grandin sedan tidigare skadade samt Keith Southern som har genomgått en operation för att ta bort en tumör på en testikeln.

Watford har Martin Taylor coh Stephen McGinn på skadelistan sedan tidigare, men kan få tillbaka Lloyd Doyley här. Speldjävulen tror att det är dags för Watfords räcka av matcher utan förlust (5 stycken) att brytas här och väljer att spika ettan.

10. Bristol City – Nottingham 1
Bristol City var inne i en bra period men har sedan åkt på förlust i två matcher på raken. Här får man besök av Nottingham Forest, som varit bedrövliga i stort sett hela säsongen. Man har fyra raka förluster, senast hemma mot Crystal Palace, och kan nu få klara sig utan backen Wes Morgan. En annan försvarare, Joel Lynch, är också ett stort frågetecken samt att Guy Moussi är avstängd. Det går inte att sätta något annat än en utgångsetta, dock ska man vara medveten om att att skrällpotentialen i bottenmöten i Championship är ganska hög.

11. Doncaster – Leicester 2
Speldjävulens favoritgäng Doncaster är i farten igen och har en svår uppgift idag hemma mot Leicester. Saken gjordes inte lättare av att målvakten Carl Ikeme har opererat tummen och blir borta i c:a två månader. Veteranmålvakten Neil Sullivan är också skada så nu blir det upp till tredjemålvakten, 21-årige Gary Woods, att vakta buren. 36-årige senegalesiske försvararen Lamine Diatta är dock spelklar efter att ha skrivit på ett 2-månaderskontrakt med klubben och kan göra sin debut i eftermiddag. Pascal Chimbonda och El-Hadji Diouf är dock fortfarande skadade.

Enda orosmomentet för bortalaget Leicester är att kaptenen Matt Mills fortfarande är avstängd, annars är alla andra tillgängliga för spel. Det är nog dags för Leicester att hitta formen snart för att inte hamna alltför långt efter i striden om direktuppflyttning till Premier League. Speldjävulen tror att Doncasters målvaktsproblem kan bli avgörande här och backar motvilligt Leicester här.

12. Hull – Milwall 1
Nye tränaren Nick Barmby har fått en flygande start på sin tränarkarriär. Sedan han tog över tränarsysslan i Hull är laget obesegrat och har tagit tre segrar och spelat två oavgjorda. Nu får Hull även tillbaka lånet från Manchester United Robbie Brady, som varit avstängd i tre matcher. Enda skadeproblemen i hemmalaget är mittfältarna Seyi Olofinjana och Martin Pusic, som missar matchen mot Milwall. Bortalaget får klara sig utan anfallaren Jay Simpson, på lån från just Hull, och har sedan tidigare målvakten David Forde, Tamika Mkandawire och Therry Racon på skadelistan. Josh Wright kan dock eventuell vara tillbaka här.

Speldjävulen tycker det här känns ettan på Hull känns mycket bra och väljer att spika!

13. Leeds – Reading 1
Både Leeds och Reading är inne i ganska bra perioder och ligger på 6:e respektive 10:e plats i tabellen. Leeds får klara sig utan kaptenen Jonny Howson men får tillbaka målvakten Andy Lonergan. Hårdföre mittfältaren Michael Brown och bäste målskytten Ross McCormack hoppas också få en plats i startelvan.

I Reading är mittfältaren Jimmy Kebe ett frågetecken medan Brynjar Gunnarsson definitivt missar matchen. Så gör även anfallaren Nicholas Bignall, dock kan anfallskollegan Noel Hunt samt målvakten Adam Federici troligen spela trots smällarna de fick i matchen mot West Ham senast.
1X borde vara heltäckt.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen