Stryktipset

Stryktipset annandag jul 26 december 2011

Det är mer än 11 miljoner i Jackpot på stryktipset på annandagen, vilket gör stryktipsomgången än mer intressant än vanligt. Annandagsfotbollen i England är klassisk och det ser som vanligt ut att kunna bli ett antal spännande bataljer på måndagen. Är man ute efter de stora pengarna måste man våga gardera upp ett par av storlagen. Speldjävulen tror att det är störst chans att Manchester City och Arsenal tappar poäng medan Liverpool och Manchester United känns som klara vinnare. Andra tänkbara skrällar på veckans stryktipskupong hittar vi i Doncaster. Speldjävulen tror också stenhårt på att formstarka Reading slår ett skadedrabbat Brighton samt att krysset ligger nära till hands i Nottingham – Peterborough. Det är dags att höja nivån på stryktipsförslagen nu, 10-11 rätt duger inte, den här veckan går vi hela vägen mot 13 rätt och de många extra miljonerna! Lycka till!

1. Liverpool – Blackburn 1
Liverpool spelar fantastiskt bra mot storlagen men har problem att knyta ihop säcken mot de lite sämre lagen, det såg vi inte minst mot Wigan senast. Till matchen mot Blackburn på annandagen får man tillbaka mittfältaren Jay Spearing från avstängning men kaptenen Steven Gerrard har ännu en bit kvar till matchform. Lucas är långtidsskadad sedan tidigare. I Blackburn går det mesta i moll för dagen och nu kan man dessutom få klara sig utan målvakten Paul Robinson som skadade sig på träningen i veckan, han testas kort innan matchstart. Av ordinarie fyrbackslinjen i Blackburn är det bara Chris Samba som är frisk vilket betyder att vi inte kommer få se någon av trion Ryan Nelsen, Gael Givet eller Martin Olsson på måndag. Det här kanns som en jättebank och Speldjävulen kan inte se något annat än att Liverpool tar 3 poäng.

2. Arsenal – Wolverhampton 1
Arsenal gjorde en bra match mot Manchester City senast och hade även en boll i nätmaskorna som felaktligen blev avblåst för offside. Nu blir det betydligt lättare när man välkomnar Wolverhampton till Emirates. Arsenal har visserligen ganska stora ytterbacksproblem och saknar Car Jenkinson, Andre Santos, Kieran Gibbs och Bacary Sagna men får förmodligen tillbaka Johan Djourou från skada och Alex Song från avstängning. I bortalaget börjar skadeläget ljusna och man hoppas att både mittfältaren David Edwards och rutinerade mittbacken Jody Craddock kan starta, kanske kan även ytterbacken Kevin Foly vara tillbaka. Normalt sett ska det här vara en ganska enkel match för Arsenal och utgångstipset blir en solklar etta.

3. Bolton – Newcastle X
Bolton tog äntligen en seger senast borta mot Blackburn och bytte därmed plats med Rovers i botten av tabellen. Nu blir det lite tuffare emot när Newcastle kommer på besök. Bortalaget, som inledde säsongen strålande, har åkt på två raka förluster så nu gäller det för laget att visa vad man är gjorda av. Bolton har allt annat än rosat marknaden hemma på Reebok Stadium i år och har endast en vinst och sju förluster efter åtta matcher. David Wheater är nu tillbaka i laget efter att ha varit avstängd i fyra matcher, men det är väl knappast troligt att tränaren Owen Coyle ändrar något i det lag som vann senast. I Newcastle är viktige fransmannen Yohan Cabaye tillbaka efter avstängning medan Davide Santon och Danny Guthrie förmodligen inte kommer till spel. Peter Lövenkrands, Steven Taylor och Dan Gosling är definitivt borta. Det här känns som en lurig match att tippa, Bolton tog sig äntligen samman sist, men Demba Ba i Newcastle är i en sådan hyperform att han inte verkar kunna sluta göra mål. Utgånstipset får bli ett kryss men garderingarna plitas ned snabbt.

4. Manchester United – Wigan 1
Allt annat än en hemmaseger här vore givetvis en jättesensation och även om Wigan har ryckt upp sig lite på slutet så är man ett nummer för litet här. Manchester Utd fick dessutom lite goda nyheter i veckan när det visade sig att Phil Jones skada inte var så allvarlig som man först trodde och han kan förmodligen spela. Värre är det för Ashley Young som blir borta några veckor med en knäskada. Wigan har som sagt spelat upp sig på slutet och har inga nya skador eller avstängningar i truppen. Det ska inte spela så stor roll dock och här blir det stryk mot ett United som äntligen ha tycks hittat målformen på riktigt.

5. Sunderland – Everton 1
Nye tränare Martin O’Neill har fått en smakstart på sin karriär i Sunderland och har inlett med två segrar på tre matcher. Förlusten mot Tottenham borta var inte mycket att säga om och senast tog man en meriterande 3-2 seger borta mot QPR. På annandagen tar man sig an Everton hemma på Stadium of Light i en intressant batalj mellan två mittenlag. Everton får klara sig utan mittfältaren Seamus Coleman och har frågetecken för Jack Rodwell och Conor McAleny. I Sunderland är det tveksamt om unge anfallaren Connor Whickham kan spela. Speldjävulen tror att Sunderland fortsätter på den inslagna vägen under Martin O’Neill och vinner det här.

6. West Bromwich – Manchester City X
Tränaren Roy Hodgson har återigen fått fart på sina mannar och West Brom kan ståta med två raka segrar. Nu blir det dock värre när serieledarna Manchester City kommer på besök. Hodgsons lag är dock alltid väldigt välorganiserade och nu får man även tillbaka lite kreativitet då kantlöparen James Morrison ser ut att vara redo för spel igen efter sina ljumskproblem. Man har frågetecken för backen Steven Reid samt mittfältarna Youssouf Mulumbu och Jerome Thomas, men förhoppningsvis kan alla tre spela. I Manchester City är anfallaren Edin Dzeko ett frågetecken, annars ser laget intakt ut. Det blir naturligtvis tufft för West Bromwich att få med sig något från den här matchen, men Speldjävulen sticker ut hakan och börjar med ett kryss. Tvåan kommer dock snabbare än kvickt ner på stryktipskupongen.

7. Coventry – Bristol City 2
Jumbon Coventry har stora problem för dagen och ser att återigen ut att få vara utan backen Martin Cranie, anfallaren Cody McDonald samt kaptenen Sammy Clingan. Än värre blev det av att Aston Villa kallade tillbaka lånet Gary Gardner, ett jättetapp för hemmalagets mittfält. Bortalaget Bristol City har gått lite sämre i några matcher på slutet efter att tillfälligt ha hittat formen. Man har inga nämnvärda skador eller avstängningar i truppen utan enda orosmomentet är att stjärnanfallaren Nicky Maynard har tackat nej till ett kontraktsförslag från klubben och kommer att lämna i januari. Förmodligen väljer ändå tränaren Derek McInnes att låta Maynard spela. Utgångstipset får bli en tvåa men ganska snabbt trillar en eller ett par garderingar in.

8. Middlesbrough – Hull 1
Middlesbrough har tre skadefrågetecken inför måndagens drabbning med toppkonkurrenten Hull. Anfallaren Marvin Emnes har problem med ljumskarna och är tveksam till start, mittfältaren Merouane Zemmama har en höftskad och Kevin Thompson har även han ljumskbekymmer. Tränaren Tony Mowbray hoppas att åtminstone Semmama kan spela. Desto ljusare ser det ut för Nicky Barmby i Hull som varken har nya skador eller avstängningar i truppen. Hull är inne i ett stim för tillfället och har radat upp fyra raka segrar. Tre av dessa har kommit på hemmaplan dock och nu kommer det verkliga testet mot ett topplag borta. Speldjävulen tror på en målsnål tillställning och till slut en uddamålsseger för Middlesbrough.

9. Barnsley – Blackpool 2
Barnsley får till matchen med Blackpool undvara båda sina lånförvärv Danny Drinkwater (Man Utd) och Nile Ranger (Newcastle). I övrigt kan Barnsley, som har en något nedåtgående formkurva, ställa upp med bästa laget. I Blackpool ser skadeläget positivt ut och det kan vara så väl att både Elliot Grandin och Alex Baptiste kan vara tillbaka här. Grandin har missat 19 matcher p.g.a. en fotskada, men testades i veckan i en stängd träningsmatch mot Everton. Troligtvis börjar han på bänken dock. Speldjävulen tycker att det kan vara läge för en liten skräll här och har tvåan som utgångstips.

10.  Burnley – Doncaster 2
Speldjävulen gick emot Doncaster senast hemma mot Leicester, och det fick han sota för. Dean Saunders mannar tog ännu en seger och nu ser det genast betydligt ljusare ut i kampen om ett nytt kontrakt. Man har visserligen tappat anfallaren Marc-Antoine Fortune, som blev tillbakakallad av West Bromwich, men får istället tillbaka både Pascal Chimbonda och El-Hadji Diouf. Lånet från Blackburn Heron Goloun är småskadad och testas på matchdagen. I Burnley är anfallaren Danny Ings och danske målvakten Brian Jensen de enda på skadelistan. Hemmalaget har gått mycket starkt på slutet och fyra segrar på de fem senaste. Nog får det bli en utgångsetta men Speldjävulen gör inte om misstaget igen att helt gå emot Donny.

11. Leicester – Ipswich 1
Det är dags för Leicester att börja vinna igen efter två förluster och en oavgjord på de tre senaste. Nu har man en lämplig uppgift när Ipswich kommer på besök på annandagen. Bortalaget har nu tagit två raka segrar efter en bedrövlig period med 7 (!) raka förluster och tränaren Paul Jewell lär starta med samma manskap igen. Han har dock möjlighet att använda Damien Delaney igen som är tillbaka efter skada, men får dock klara sig utan lånet Danny Collins som har återvänt till Stoke. I hemmalaget är kaptenen Matt Mills tillbaka efter avstängning och tränaren Nigel Pearson har även ytterbacken Aleksandar Tunchev att tillgå igen. Steve Howard fick starta sin första match för säsongen senast, men får nogs stå åt sidan här då Jermaine Beckford är tillbaka. Speldjävulen tror att hemmafavören avgör här.

12. Nottingham – Peterborough X
Nottingham Forest är inne i en bedrövlig period och har bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna i ligan. 0-0 borta mot Bristol City får dock ses som ett fall framåt och endast en superb David James i hemmamålet kunde stoppa Nottingham från vinst den gången. På måndag kan man få klara sig utan mittbacken Joel Lynch som linkade av senast. Wes Morgan, Ishmael Miller och Chris Cohen är borta sedan tidigare och Garath McClearly är ett frågetecken. Peterborough har mer positiva nyheter på skadefronten då mittfältaren Lee Frecklington med största sannolikhet kan spela trots sina ömmande ljumskar. Än bättre kan det bli då även anfallaren Lee Tomlin kanske, kanske är frisk nog att spela.

13. Reading – Brighton 1
Reading har fyra vinster på sina fem senaste matcher och nosar nu på playoff platserna till Premier League. I de senaste två ligaomgångarna har det blivit segrar mot topplagen Leeds och West Ham, vilket tyder på att formen är på topp. Till matchen mot Brighton är det tveksamt om anfallaren Mathieu Manset kan spela, men det kanske inte gör alltför mycket då anfallskollegan Noel Hunt är frisk och spelklar igen. Reading har en rad spelare som kan vara tillbaka till den här matchen – Jimmy Kebe, Shaun Cummings, Brynjar Gunnarsson och Joseph Mills är alla tänkbara för truppen efter skador.
I Brighton är läget dystrare och skadorna börja hopa sig alltmer för tränaren Gus Poyet. Ytterbacken Inigo Calderon är fortfarande borta liksom Vicente, Gary Dicker, Tommy Elphick och Will Hoskins. Dessutom saknar man Gonzalo Jara, som blivit återkallad till West Bromwich, samt anfallaren Ashley Barnes och Romain Vincelot som är avstängda. Nej, det här blir för jobbigt för Brighton och ettan spikas!

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen