Stryktipset

Stryktipset nyårsafton 31 december 2011

Nyårsafton betyder inte bara raketer, champagne och lyckönskningar, nyårsafton är även för oss fotbollsälskare synonymt med full omgång i Premier League. Veckans stryktipskupong bjuder på matcher från Premier League och Championship samt en match från League 1. Storlagen Arsenal och Chelsea ser ut som bra ettor med Speldjävulen tror det blir betydligt tuffare för Tottenham borta mot Swansea. Spurs är hårt backade i streckfördelninge och här kan det finnas fin skrällpotential. Middlesbrough och Stoke ser också ut som bra vinnare. Återstår bara för Speldjävulen att önksa Gott Nytt År och så hoppas vi på ett fint spelår 2012!!

1. Arsenal – Queens Park Rangers 1
Arsenal tappade ytterligare mark när man bara fick 1-1 hemma mot Wolverhampton. Det var en rejäl missräkning för Arsene Wengers mannar och hoppet om ligatiteln är nog ute nu. Ska man överhuvudtaget nå Champions League måste man vinna matcher som den mot QPR på nyårsafton. Lite goda nyheter är att Theo Walcott troligtvis är tillbaka och han går förmodligen rakt in i startelvan. QPR har inte rosat marknaden på slutet och vi kan räkna med en hel del förstärkningar när transferfönstret öppnar igen i januari. Det är dock ingenting som påverkar den här matchen och bortalaget kommer få det rysligt svårt här. Ettan spikas.

2. Bolton – Wolverhampton X
Bolton föll tillbaka i  gamla synder igen när man fick stryk av Newcastle med 2-0 hemma senast. Boltons tränare Owen Coyle planerar därför att göra en hel del ändringar i laget till matchen mot Wolves och får bland annat tillbaka 3 försvarare till matchen i Sam Ricketts, Gretar Steinsson och Joe Riley. Det är dock inte helt säkert att Gary Cahill kommer till spel då han enligt rapporter är så gott som klar för Chelsea. I Wolves är mittfältaren Nened Milijas avstängd och kan ersättas av David Edwards som är tillbaka från sjukdom. I backlinjen är det tveksamt om Ronald Zubar kan spela efter sin knäskada mot Arsenal senast och han ersätts troligtvis av Richard Stearman. Det här känns som en svårtippad match och Speldjävulen vill gärna ta med alla tecknen, men utgångstipset får bli ett kryss.

3. Chelsea – Aston Villa 1
Chelsea får tillbaka Ramires efter avstängning vilket ger tränare Andre Villas-Boas angenäma problem på mittfältet där Lampard, Meireles och Romeu all har gjort det bra på slutet. Jose Bosingwa linkade av senast men han kan med största sannolikhet spela här, i övrigt så är Branislav Ivanovic, John Obi Mikel och Michael Essien fortfarande borta p.g.a. skador.  I Aston Villa hoppas man att Darren Bent kan vara tillbaka efter att ha missat tre matcher p.g.a. en lårskada. Allan Hutton är också tillbaka efter avstängning och hoppas återta sin plats på högerbacken från Carlos Cuellar. Villa har inte vunnit på Stamford Bridge på de 10 senaste försöken (7 förluster och 3 oavgjorda) och det är inte mycket som tyder på att det kommer hända här heller. Chelsea tar hem det här och Speldjävulen tippar att hete Daniel Sturridge avgör.

4. Norwich – Fulham 1
Fulham ser ut att få klara sig utan viktiga Andy Johnson, Bobby Zamora och Damien Duff när de på nyårsafton åker till Norwich för match. Trion missade även matchen mot Chelsea borta och det var en stor sensation att man lyckades plocka poäng då. Speldjävulen tror dock att det blir svårt för bortalaget att upprepa den bravaden och när man dessutom saknar mittbacken Zdenek Grygera och målvakten Mark Schwarzer så får man svårt mot Norwich anfallsjättar Steve Morrison och Grant Holt. Ettan blir det givna utgångstipset.

5. Stoke – Wigan 1
Wigan har verkligen överraskat på slutet och tagit ett antal viktiga poäng, bland annat mot Chelsea. Stoke borta är dock en svår nöt att knäcka för vilket lag som helst i Premier League och bland annat Liverpool och Tottenham har fått åka tomhänta hem från Britannia Stadium. Peter Crouch och Glenn Whelan har missat tre matcher i rad och är tveksamma även här, de testas sen på matchdagen. I Wigan är anfallaren Conor Sammon tillgänglig efter att hans röda kort annulerades av engelska FA, laget har inga andra nya skador eller avstängningar. Speldjävulen tror på hemmaseger och spikar ettan.

6. Swansea – Tottenham X
Tottenham är självklart favoriter i detta möte då laget är näst formstarkast i hela Premier League efter Manchester United. Man får här vara utan Michael Dawson, Aaron Lennon, Tom Huddlestone och Ledley King, medan det är frågetecken för Sebastien Bassong och Roman Pavlyuchenko. I Swansea är Angel Rangel ett frågetecken och Steven Caulker missar matchen och ersätts av kaptenen Gary Monk. Trots att Tottenham är heta tror Speldjävulen att det kan bli tufft för laget att få med sig alla tre poängen här. Man spelade match så sent som i onsdags och kan vara lite slitna, samtidigt som Swansea är hemmastarka och endast förlorat en match av åtta hemma i år. Speldjävulen åtgår från krysset.

7. Birmingham – Blackpool 1
Birmingham får här troligtvis tillbaka en trio spelare i backarna Curtis Davies och Liam Ridgewell samt mittfältaren Jean Beausejour, vilket gör att vinstmöjligheterna ökar markant för hemmalaget. Blackpool får med största sannolikhet klara sig utan ordinarie målvakten Matt Gilks och ersätts i så fall av Mark Howard. Förra säsongen i Premier League vann Birmingham båda mötena och även om Blackpool är formstarka så tror Speldjävulen på Birmingham här. Garderingskrysset kommer dock ganska tidigt.

8. Burnley – Hull 1
Det här är ett möte mellan två av ligans mest formstarka lag och det borgar således för en jämn och välspelad tillställning. I hemmalaget är det tveksamt om backen Michael Duff kan spela, annars har tränaren Eddie Howe inga nya problem i truppen. Hull får klara sig utan Liam Rosenior men har äntligen mittfältare3n Seyi Olofinjana frisk efter en lång skadefrånvaro, han börjar dock på bänken om han får plats i truppen. Burnley har haft väldigt lätt för Hull på sistone och de senaste 5 mötena lagen emallan har slutet med seger för Burnley med en målskillnad på 14-3 i hemmalagets favör. Speldjävulen går på statistiken och Burnleys fina form här och kör ettan som utgånstips.

9. Coventry – Brighton 1
Coventry har frågetecken för försvararna Chris Hussey och Cyrus Christie och de kommer att testas på matchdagen. Sedan tidigaer är kaptenen Sammy Clingan, anfallaren Clive Platt och Cody McDonald skadade och missar matchen mot Brighton. Det skadedrabbade bortalaget ser återigen att få klara sig utan Vicente, Calderson, Painter, Hoskins, Dicker och Elphick. Dessutom har man Liam Bridcutt, Ashley Barnes och Romain Vincelot avstängda. Hade inte Coventry varit så bedrövliga hade ettan spikats, nu blir det det en etta i utgångstips men garderingarna kommer rätt snabbt.

10. Middlesbrough – Peterborough 1
Middlesbrough jagar sin femte raka seger och har endast frågetecken för anfallaren Marvin Emnes som kanske ändå kan spela. Både Merouane Zemmama och Kevin Thompson kan vara tillbaka i startelvan här efter att ha startat på bänken senast. Peterborough har större skadeproblem och får klara sig utan kaptenen Grant McCann, högerbacken Mark Little och mittfältaren Lee Frecklington. Dessutom är det tveksamt om lånet från Manchester United, Ryan Tunnicliffe, kan spela. Här känns ettan som ett såpass bra utgångstips att den spikas på stryktipsikupongen.

11. Nottingham – Cardiff
Nottingham har fortsatt stora skadeproblem inför helgens drabbning med Cardiff. Framörallt är det på backsidan som skadorna är som mest kännbara och på skadelistan återfinns där Wes Morgan, Joel Lynch, Brendan Moloney och Jamal Lascelles, dessutom är anfallaren Ishmael Miller borta sedan tidigare. Cardiff får tillbaka backen Kevin McNaughton och har egentligen endast Stephen McPhail av de tongivande spelarna borta. Det här får definitivt bli en tvåa i utgångstips och den kan till och med vara en tänkbar spik på grund av Nottinghams alla skador.

12. Reading – Ipswich 1
Reading har inga nya skador eller avstängningar utan ser ut att forma samma laguppställning som vann 3-0 hemma mot Brighton senast. Istället får man tillbaka Hal Robson-Kanu från skada. I Ipswich missar viktige mittfältaren Keith Andrews matchen mot Reading, annars har tränaren Paul Jewell inga andra bekymmer i sitt Ipswich som återigen tycks hittat formen. Utgångstipset blir ändå en etta då Reading haft lätt för Ipswich de senaste två åren och dessutom har hemmafavör. Keith Andrews skada drar också ner chanserna för bortalaget.

13. Brentford – MK Dons
Då det inte finns tillräckligt med matcher i Premier League och Championship med matchstart kl. 16.00 tvingas Svenska Spel slänga in en match från League 1 på stryktipskupongen. Brentford har gått hyffsat på slutet men har då mött ganska svagt motstånd. Nu har man kaptenen Kevin O’Connor och mittfältaren Jake Reeves skadad.  MK Dons är Luke Chadwick borta men anfallaren Angelo Balanta ser ut att få starta. Utgångstipset får bli en tvåa med en tidig kryssgardering på kupongen.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen