Stryktipset

Stryktipset 7 januari 2011

På lördag är det dags för 3:e omgången i FA Cupen och därmed väntar en mycket svår stryktipsomgång. FA Cupen brukar alltid kunna bjuda på en hel del skrällar och Speldjävulen ser skrällpotential i flera matcher. Blackburn, Burnley och Cardiff är tänkbara ”rensare” men även Barnsley och Milton Keynes Dons är tänkbara vinnare. En FA Cup-omgång på stryktipset har stora möjligheter att ge hög utdelning och Speldjävulen hoppas kunna vara med och dela på miljonerna. Stryktipsförslag och analyser följer nedan, lycka till!

1. Swindon – Wigan 1
Swindon har efter en svag säsongsinledning under Paolo di Canios nu riktigt fått luft under vingarna och klättrat till en 4:e plats i League 2. I dag tar man sig an Premier League-laget i FA Cupens 3:e omgång hemma på County Ground. Swindon satsar stenhårt på FA Cupen och kommer ställa upp med bästa laget. Wigans coach Roberto Martinez har redan indikerat att han kommer att ge en hel del av klubbens yngre spelare chansen från start och att ligan är av högre prioritet. Swindon kommer förmodligen låta nyförvärvet från Charlton, anfallaren Paul Benson, spela från start men får klara sig utan Oliver Risser som är avstängd. Speldjävulen tror att ett ordinarie Swindon har god chans att slå ett reservbetonat Wigan så trots att det skiljer tre divisioner så blir utgångstipset en etta.

2. Barnsley – Swansea X
Det kommer att bli en tuff match på Oakwell i eftermiddag då Swansea har haft ett tufft spelschema och nu ser ut att vila några av sina stjärnor. Det är dock ganska hyffsade ersättar som kommer in, bland annat så ser nyförvärvet från Hoffenheim, isländske Gylfi Sigurdsson, ut att få göra sin debut här. Andra som kan räkna med speltid är Stephen Dobbie, Andrea Orlandi och Jazz Richards, det blir också ett målvaktsbyte då suveräna Michael Vorm får en välbehövlig vila och ersätts av Gerhard Tremmel. I Barnsley gör anfallsförvärvet från Scunthorpe, Chris Dagnall debut dessutom har lånet av Manchester Uniteds mittfältare Danny Drinkwater förlängts och han finns med i truppen. Barnsley har också anfallaren Ricardo Vaz Te i bra form är det inte omöjligt att man kan få till minst ett omspel här. Alla tecken rekommenderas dock.

3. Derby – Crystal Palace 1
Derby tar FA Cupen på största allvar och kommer ställa bästa laget på benen mot Crystal Palace i eftermiddag. Formen är det inget fel på och man var faktikst det enda laget i de engelska ligasystemet att vinna alla sina tre matcher runt jul och nyår då man tog imponerande skalper mot West Ham, Leeds och Hull. Man har tre raka segrar hemma på Pride Park och mycket talar för att det även blir seger i dag då ett något skadedrabbat Crystal Palace kommer på besök. I Palace är det fortfarande frågetecken för målvakten Julian Speroni, kaptenen Paddy McCarthy samt backarna Anthony Gardner och Dean Moxey. Speldjävulen tror att Derbys goda form håller i sig och spikar ettan.

4. Doncaster – Notts County 1
I Doncaster kan tre nyförvärv göra debut, det handlar om Habib Bamogo som anlänt från Panetolikos, Mamadou Bagayoko från Giannina och Damien Plessis från Panathinaikos. De två förstnämnda är helt spelklara medan Doncaster tränaren Dean Saunders även hoppas att pappersarbetet runt Plessis övergång ska hinna bli klart innan match. El-Hadji Diouf är tveksam till spel medan George Friend och Pascal Chimbonda definitivt är borta. Heitor Ilunga har återvänt till West Ham men både Habib Beye och Herold Gouloun återkommer efter avstängning. I Notts County är det tveksamt om backarna Sam Sodje och Krystian Pearce kan spela medan Ishmel Demontagnac är avstängd och mittfältaren Gavin Mahon, backarna Stephen Hunt och Jude Stirling samt målvakten Rob Burch definitvt är borta p.g.a. skador. Speldjävulen litar på att Doncaster gör sitt jobb här och spikar ettan.

5. Fulham – Charlton 1
Fulhams tränare Martin Jol har lovat att ställa upp med bästa laget i FA Cup mötet med Charlton på Craven Cottage, det betyder att Bobby Zamora startar på topp trots rapporter om att han inte drar jämt med Jol. Mark Schwarzer, Simon Davies och Andy Johnson är dock definitivt borta. Charlton får klara sig utan målvakten Ben Hamer och tränaren Chris Powell har också antytt att han kommer att rotera i laget vilket betyder att Cedric Evina, Paul Hayes och Jason Euell kan få chansen från start. Nye anfallaren Leon Cort får inte spela då han redan tidigare spelat i cupen i år. Ettan känns stark och garderingar känns inte nödvändiga.

6. Newcastle – Blackburn X
En lurig match på St Jame’s Park väntar mellan två lag som saknar nyckelspelare. I hemmalaget har stjärnanfallaren Demba Ba och mittfältsmotorn Cheik Tiote som båda åkt för att spela afrikanska mästerskapen. I Blackburn är mittfältarna Junior Hoilett och David Dunn borta, men Martin Olsson och Gael Givet återkommer i backlinjen. Newcastle är hårt backade i streckfördelningen på stryktipset men Speldjävulen tror att Blackburn kan skrälla.

7. Norwich – Burnley 2
Burnley har bra statistik mot Norwich och har bara förlorat en av sina 9 senaste matcher mot kanariefåglarna. Norwich får klara sig utan båda sina ytterbackar Kyle Naughton och Marc Tierney samt lånet från Manchester United Ritchie de Laet. Anfallaren James Vaughan och backen Elliot Ward är också definitiv borta. Burnley saknar egentligen bara ytterbacken Kieran Trippier och Speldjävulen har på känn att bortalaget skräller här.

8. West Bromwich – Cardiff 2
West Bromwich har stora skadeproblem inför dagens FA Cup möte med Cardiff, Paul Scharner, Jerome Thomas, Jonas Olsson, Youssouf Mulumbu, Shane Long, Steven Reid, Chris Brunt och Zoltan Gera är alla borta. Dessutom har hemmalaget matchas stenhårt på slutet och kan vara ganska slitna. I Cardiff kommer inte Kyle McNaughton till spel men Robert Earnshaw är tillbaka. Här finns det potential för skräll och utgångstipset får bli en tvåa.

9. Coventry – Southampton 1
Coventry har sett lite bättre ut på slutet har plockat viktiga poäng i bottenstriden av Championship. Nu får man klara sig utan Clive Platt, Sammy Clingan och Cody McDonald men får tillbaka backen Cyrus Christie från skada. Hemmalagets tränare Andy Thorn har lovat att ställa upp med bästa laget medan hans kollega i Southampton Nigel Adkins kommer att rotera i truppen och låta några av sina bänkspelare starta. Bortalaget har dessutom en hel del skador så utgångstipset blir definitivt en etta här.

10. Fleetwood – Blackpool 2
Blackpool är klara favoriter i dagens cupmöte med Fleetwood efter att ha gått bra i ligan en längre tid. Fleetwood håller till i Conference League där man ligger på uppflyttningsplats. Blackpools tränare förväntas rotera lite i laget men det betyder endast att spelare som Kevin Phillips och Gary Taylor-Fletcher får chansen och det bör räcka till seger här.

11. Hull – Ipswich 1
Hull har haft mycket otur på slutet, trots att man har spelat bra och dominerat matcherna har man fått lämna tomhänta. Man har lånat Arsenals tredjemålvakt Vito Mannone och han förväntas göra sin debut här. Anfallaren Jay Simpson är tillbaka från sitt lån hos Milwall och Jimmy Bullard är tillbaka från skada. Det kan också hända att mittfältaren Seyi Olofinjana gör sin första match här efter sitt långa skadeuppehåll. Ipswich åkte på en tung förlust mot Nottingham i ligan senast och saknar Keith Andrews, Andy Drury och Jason Scotland här medan mittbacken Ibrahima Sonko är tillbaka från avstängning. Speldjävulen tycker det här känns som en bra etta.

12. Milton Keynes – Queens Park Rangers 2
Milton Keynes har bara Charlie MacDonald borta inför motet med QPR och får bland annat tillbaka Adam Smith från avstängning. I bortalaget QPR kan lånet från Manchester United Federico Macheda göra debut och efter att ha gått dåligt i Premier League en tid så hoppas nu laget på en nystart i cupen. Tränaren Neil Warnock förväntas dock göra en hel del ändringar i laget och det kan bli en mycket tuff match. Utgångstipset blir en etta men garderingarna plitas snabbt ner på stryktipskupongen.

13. Nottingham – Leicester 1
Nottingham gjorde äntligen mål och tog sin första seger mot Ipswich senast efter 7 förluster i rad. Forest tränare Steve Cotterill ändrade formationen i segermatchen senast och ställde upp med en 4-2-3-1 formation för att få ut maximalt av Andy Reid. Det gav verkligen resultat och det är troligt att man fortsätter på samma sätt i eftermiddag. Hemmalaget har även Marlon Harewood tillgänglig och får tillbaka backen Joel Lynch från avstängning. Dexter Blackstock och Paul Anderson är frågetecken men kan kanske vara tillbaka. Leicester har en hel del problem och det är tveksamt om Paul Konchesky och Lee Peltier kan spela. John Pantsil och Sol Bamba åker till afrikanska mästerskapen och missar matchen, Steve Howard är avstängd och mittfältaren Gelson Fernandes lån har avbrutits. Det här luktar hemmaseger.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen