Stryktipset

Stryktipsförslag 14 januari 2012

Jackpot på stryktipset igen och en omgång med en hel del intressanta matcher. Nedan har ni Speldjävulens tankar så här långt, systemförslag till Stryktipset kommer under dagen. Håll till godo så länge!

1. Liverpool – Stoke 1
Liverpool gjorde det bra när man slog Manchester City i Ligacupen i veckan och det blev än bättre när kaptenen Steven Gerrard beslutade sig för att skriva på ett nytt kontrakt. Charlie Adam och Jose Enrique lär komma tillbaka in i startelvan här, men Luis Suarez har börjat sin 8 matcher långa avstängning och är inte tillgänglig. Andy Carroll startar förmodligen på topp med Gerrard bakom honom som släpande forward. Stoke har en del skadeproblem och ser ut att få klara sig utan Jonathan Woodgate, Marc Wilson och Ryan Shotton i helgen. Peter Crouch och Matthew Etherington vilade i FA Cup-mötet mot Gillingham men är garanterat tillbaka nu. Tror att det här kan bli en ganska tuff nöt för Liverpool att knäcka, framförallt utan Suarez. Utgångstipset blir likväl en etta men kryssgarderingen är snabbt framme.

2. Aston Villa – Everton 1
Aston Villa kan tillbaka en viktig kugge här i målvakten Shay Given, som återvänder efter ett 6 veckor långt skadeuppehåll. Lånet från LA Galaxy, Robbie Keane, går förmodligen rakt in i startelvan (om allt papperarbete runt övergången blir klart i tid) då Emile Heskey är skadad. Tränaren Alex McLeish hoppas att Keane ska hjälpa till att få fart på Darren Bents målskytte igen. Sedan tidigare är backen Carlos Cuellar och mittfältaren Chris Herd borta p.g.a. skador.
Everton har i dagarna gjort klart med Darron Gibson från Manchester United och han ingår i truppen mot Aston Villa. Man har dock ganska stora skadeproblem i backlinjen och får klara sig utan både Sylvain Distin och Phil Jagielka, Shane Duffy ersätter troligtvis. Med tanke på förlusterna i Evertons backlinje blir utgångstipset en etta.

3. Blackburn – Fulham X
Skadeläget i Blackburn ser betydligt ljusare ut den här veckan och inte mindre än 5 nyckelspelare är tillbaka till mötet mot Fulham. Det handlar om Paul Robinson, Junior Hoilett, David Dunn, Christopher Samba och Gael Givet, naturligtvis ett jättelyft för hemmalaget. Blackburns form har varit lite upp och ner på sistone medan Fulham är obesegrade i sina fyra senaste. Fulham får också tillbaka Andy Johnson (som enligt rapporter Blackburn lagt ett bud på) och Simon Davies till den här matchen medan man fortfarande får klara sig utan målvakten Mark Schwarzer. Blackburn har bra statistik på hemmaplan mot just Fulham och det är inte omöjligt att man får med sig alla tre poängen även om utgångstipset ändå får bli ett kryss.

4. Chelsea – Sunderland 1
Det är svårt att sätta något annat än en utgångsetta när Chelsea spelar hemma på Stamford Bridge. Dock är det långt ifrån säkert att hemmalaget tar alla tre poängen här, då man sedan tidigare saknar Michael Essien, Branislav Ivanovic och John Obi Mikel och nu också får klara sig utan Didier Drogba och Salomon Kalou som spelar afrikanska mästerskapen med Elfenbenskusten. Sunderland är som en helt ny klubb under Martin O’Neill och har vunnit 5 av de 7 senaste. Nu har man dock skador på Wes Brown, Titus Bramble och Jack Colback. Unge vänstermittfältaren James McLean har verkligen varit ett utropstecken och Nicklas Bendtner är tillbaka efter skada och spelar förmodligen. Utgångstipset är en etta men det är inte långt till garderingen.

5. Manchester United – Bolton 1
Här tror Speldjävulen likt många andra på en säker etta. Manchester United lär inte göra om misstaget mot Blackburn utan kommer vara heltaggade här. Paul Scholes, som gjorde comeback senast, kan vara tänkbar för startelvan då Man Utd har problem på just innermittfältspositionen. Chris Smalling, Phil Jones och Anderson är frågetecken, men kan förmodligen spela. I Bolton är backen Gary Cahill nu så gott som klar för Chelsea och kommer inte till spel. Zat Knight förväntas ta hans plats och bildar mittlås med David Wheater.

6. Totttenham – Wolverhampton 1
Tottenham är nu på allvar med och kämpar om ligatiteln efter sju raka utan förslust i ligaspelet. Nu tar man sig an bottenlaget Wolverhampton hemma på White Heart Lane och det mesta talar för att det blir en ny hemmaseger. Spurs har dock några små skadeproblem och det är tveksamt om Scott Parker och Aaron Lennon kan spela. Ledley King, William Gallas, Sandro och Tom Huddlestone är definitivt borta. I Wolverhampton ser det lite bättre ut och man får här tillbaka kreative mittfältaren Nenad Milijas som varit borta i 3 matcher p.g.a. avstängning. Borta sedan tidigare är mittfältaren Jamie O’Hara och backen Ronald Zubar. Wolverhampton är synnerligen svaga borta och har bara vunnit två av sin 17 senaste i Premier League. Nej, det här vinner Tottenham.

7. West Bromwich – Norwich X
West Bromwich har ganska stora skadeproblem inför helgens möte mot Norwich. Zoltan Gera, Steven Reid och Chris Brunt är definitivt borta, förmodligen också Jonas Olsson. Tränaren Roy Hodgson hoppas dock kunna få tillbaka en rad spelare i Youssouf Mulumbu, Shane Long, Jerome Thomas och Paul Scharner. Man har även nyförvärvet från Dundee United, Scott Allan, med i 20-manna truppen.
Norwich fortsätter att överraska och ligger på en imponerande 9:e plats i tabellen. Det är dock runt tiden efter nyår som nykomlingar börjar få svårt att leva på överraskningsmomentet så räkna med att Kanariefåglarna kommer att tappa något under andra halvan av säsongen. Det finns inga större skadebekymmer i truppen och tränaren Paul Lambert startar förmodligen med samma manskap som vann över QPR senast. Speldjävueln utgår från kryss och garderar med ettan om det finns pengar över.

8. Crystal Palace – Leeds X
Crystal Palace har gått överraskande bra i ligan (12:e plats) och än mer överraskande i Ligacupspelet där man i veckan vann första semifinalmatchen mot Cardiff hemma med 1-0. Hemmalaget har fortfarande en del problem med skador och det tas beslut under matchdagen om Nathaniel Clyne kan spela. Sedan tidigare är vänsterbacken Dean Moxey borta liksom Jonathan Williams, Alex Marrow och Lee Hills. Därför har Palace lånat in backen Paul McShane från konkurrenten Hull och han går rakt in i truppen mot Leeds.
I Leeds kan kanstspelaren Robert Snodgrass göra en oväntad comeback efter sin blindtarmsoperation i december. Amerikanska nyförvärvet från Columbus Crew, Robbie Rogers, kommer dock inte spela, då arbetstillståndet ännu inte är löst för honom. Skadeläget är sig likt vilket betyder att kaptenen Jonny Howson och anfallarna Davide Somma och Lee Bromby missar matchen. Speldjävulen tycker det här känns som en riktigt kryssmatch, vilket också blir utgångstipset.

9. Ipswich – Blackpool 2
Ipswich har återigen tappat formen och har nu 3 raka förluster i ligan, det gör att man bara är 3 poäng över nedflyttningsstrecket. Till matchen mot Blackpool ser man också ut att få ställa upp med ett ganska skadeskjutet mittfält där Jimmy Bullard, Lee Bowyer och Damien Delaney är borta sedan tidigare och kaptenen Grant Leadbitter är mycket tveksam till spel. Anfallaren Jason Scotland är förmodligen spelklar dock.
Blackpool vilade en rad spelare i FA Cup-mötet med Fleetwood i veckan, spelarna som ersatte stjärnorna imponerade verkligen vilket ger tränaren Ian Holloway angenäma problem. Skadeläget ser också ljust ut och det är egentligen bara målvakten Matt Gilks som är borta tillsammans med kaptenen Barry Ferguson som är avstängd. Bojan Djordjic blev tidigare utkastad ur klubben efter tjafs med Holloway under en reservlagsmatch. Ingen större förlust för Blackpool dock då Djordjic inte spelat en enda minut i A-laget. Speldjävulen tror att skadeläget i Ipswich gör det svårt för hemmalaget och satsar på en tvåa i utgångstipset.

10. Middlesbrough – Burnley X
Middlesbrough har stora problem på mittfältet inför mötet med Burnley. Barry Robson är avstängd och Julio Arca, Merouane Zemmama och Nicky Bailey är skadade. Det är möjligt att någon av Arca och Zemmama kan spela, men inte troligt, så ynglingen Richard Smallwood lär behålla sin plats i startelvan. Målvakten Jason Steele ser också ut att missa matchen med ljumskproblem.
I Burnley ser det ljusare ut och man får tillbaka ytterbacken Kieran Trippier och förmodligen även backkollegan Michael Duff. Anfallaren Sam Vokes gör sin sista match innan lånekontraktet med Wolverhampton går ut. Det känns som det här kan gå lite hur som helst, utgångstipset får bli ett kryss men både ettan och tvåan plitas snabbt ner på stryktipskupongen.

11. Milwall – Birmingham X
I Milwall är det osäkert om skyttekungen Darius Henderson kommer till spel men anfallskollegan Danny N’Guessan ser ut att ha skakat av sig ankelskadan och lär starta. Kaptenen Paul Robinson lär också vara tillgänglig medan backen Jordan Stewart, mittfältaren Therry Racon och backen Tamika Mkandawire är borta. Anfallslånet från Tottenham, Harry Kane, får förmodligen på nytt chansen från start på topp.
Birmingham gjorde en sen vändning hemma mot Ipswich senast, efter två mål av anfallaren Nikola Zigic. Man är nu obesegrade i sina fem senaste matcher i ligan och fansen har börjat få vittring på playoffplatserna igen. Målvakten Boaz Myhill kan vara tillbaka  efter sjukdom men mittbacken Pablo Ibanez ser ut att missa matchen, liksom veteranen Stephen Carr som är borta sedan tidigare. Man saknar också mittfältaren Guirane N’Daw som spelar afrikanska mästerskapen med Senegal. En lurig match tycker Speldjävulen och plitar ner ett kryss som utgångstips.

12. Nottingham – Southampton 1
Nottinghams tränare Steve Cotterill hoppas att backen Greg Cunningham är tillbaka här efter att ha missat FA Cup-mötet med Leicester förra helgen. En annan back, Robbie Findley, kan också vara tillbaka, men där är det mer tveksamt. Sedan tidigare är Ishmael Miller, Chris Cohen, Wes Morgan och Brendan Moloney borta. Nottingham har dock startat det nya året på bästa sätt och en liten ändring i taktiken, där Andy Reid får en mer betydande roll, ser ut att har betalat sig.
Serieledande Southampton har en något vacklande form och får här klara sig utan skyttekungen Rickie Lambert som är avstängd. Mittfältaren Richard Chaplow är skadad och det är frågetecken för backen Jose Fonte och mittfältaren Steve de Ridder. Sedan tidigare är backarna Dan Seaborne och Radhi Jaidi borta p.g.a. skador.
Här är det lite av botten mot toppen av tabellen, men efter Forest uppryckning mot slutet och S’otons tveksamma form är det upplagt för en skräll. Speldjävulen chansar och ger Nottingham förtroendet.

13. Portsmouth – West Ham 2
Pompey har tunga skadeproblem inför mötet mot West Ham i eftermiddag. Ricardo Rocha, Hayden Mullins och Luke Varney är alla tveksamma till spel. Det kan därmed bli en ganska tuff historia för hemmalaget då West Ham, som hade stora skadeproblem runt jul och nyår, nu endast har Guy Demel och Matt Taylor på skadelistan. Tränaren Sam Allardyce vilade också en hel del spelare i FA Cup-förlusten mot Sheffield Wednesday, men de är tillbaka här. Man har dessutom gjort klart med amerikanske backen George John från FC Dallas och han är med i truppen mot Portsmouth. Speldjävulen tror att det dags för West Ham att ta en ny bortaseger här.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen