Stryktipset

Stryktipset 21 januari 2012

Speldjävulen bjuder denna vecka som vanligt på Sveriges mest ingående analys av matcherna på veckans stryktipskupong. Jackpoterna avlöser varandra och i dag är det 9.5 miljoner kronor extra i potten! Som vanligt bjuder stryktipset på en blandad kompott där Premier League matcherna i dag ser svårare ut än vanligt. Veckans bank i stryktipsförslaget blir utan tvekan West Ham som tar emot svaga Nottingham hemma på Upton Park. Andra intressanta ettor är Stoke, Cardiff, Peterborough och Barnsley. Skrällpotential finns det för Hull och Swansea. Jakten på 13 rätt fortsätter, lycka till!

1. Fulham – Newcastle X
Fulham är som två olika lag, ett på hemmaplan och ett på bortaplan. Hemma spelar man med självförtroende och finess medan man på bortaplan verkar nervösa och spelar krampaktigt. Nu är det hemmaplan igen och då ökar alltså chanserna markant för Fulham. Denna gång är det Newcastle som kommer besök, gästerna är i prima form och har vunnit sina två senaste, trots att man saknat stjärnorna Cheik Tiote och Demba Ba, som båda är och spelar afrikanska mästerskapen. Till dagens match är det även tveksamt om franske mittfältaren Yohan Cabaye kommer till spel och sedan tidigare saknar man Sylvain Marveaux, Sammy Ameobi och Steven Taylor. Hemmalaget har redan två hemmasegrar i år och hoppas kunna fixa tredje raka här. Man får dock göra det utan anfallarna Moussa Dembele och Orlando Sa liksom målvakten Mark Schwarzer och backen Zdenek Grygera.
Det känns som en jämn och oviss match och utgångstipset blir ett kryss med en garderingsetta nära till hands.

2. Everton – Blackburn 1
Everton är kraftigt skadedrabbat inför eftermiddagens drabbning med Blackburn på Goodison Park. I försvarslinjen saknar man Phil Jagielka, Sylvain Distin och Tony Hibber och på mitten missar Seamus Coleman, Leon Osman, Jack Rodwell och Ross Barkley matchen. Det är dock dags för hemmadebut för nyförvärvet från Manchester United, Darron Gibson, som såg bra ut i debuten borta mot Aston Villa.
Blackburn är på gång och har två segrar på de tre senaste. Man har dock ett tungt avbräck i anfallaren Yakubu, som är avstängd efter sitt röda kort senast. Det är också tveksamt om kaptenen Chritopher Samba kommer till spel efter att uttryckligen sagt att han vill lämna klubben i januari. Det kan dock vara dags för debut för anfallsförvärvet Anhtony Modeste som är spelklar efter sitt låneflytt från Bordeaux.
Ytterligare en mycket lurig match och har ni möjlighet att vänta in laguppställningar kan det vara klokt att se om Samba spelar eller inte innan ni lämnar in. Speldjävulen känner att det är nog är dags för två saker att inträffa i den här matchen: Everton tar sin första hemma seger på nästan en månad och att Landon Donavan gör sitt första mål sedan återkomsten till klubben.

3. Queens Park Rangers – Wigan 1
Mark Hughes gör sin hemmadebut som Rangers-manager gör här och han gör det utan några av sina stjärnspelare. Alejandro Faurlin är långtidsskadad och Adel Taarabt coh Armand Traore är iväg på afrikanska mästerskapen. Dock får man tillbaka kaptenen Joey Barton från avstängning  och det är ett rejält plus. QPR har många spelare på ingång under transferfönstret, det ryktas bl. a. om Nedum Onouha från Man City, Milans back Taye Taiwo och Chelseas Alex. Ingen av dom kommer dock vara klara till dagens match och Mark Hughes får istället sätta sitt hopp till spelare som Danny Gabbidon och Anton Ferdinand och hoppas att islänningen Heidar Helguson fortsätter att knoppa in mål på topp. Wigan ser ut att ha tappat formen igen efter ett par viktiga segrar, senast imponerade man förvisso hemma mot Manchester City utan att få utdelning. Till dagens match saknar man endast mittfältarna David Jones som är skadad samt Mohamed Diame som spelar afrikanska mästerskapen.
Speldjävulen väljer med viss tvekan att backa hemmalaget då det blåser positiva vindar runt klubben sedan Mark Hughes anlände. Wigan är dock inte ofarliga och ni som har råd garderar.

4. Stoke – West Bromwich 1
Stoke har fantastiskt bra statistik mot just West Bromwich, på de 10 senaste ligamatcherna lagen emellan har Stoke vunnit åtta och två har slutat oavgjort. West Bromwich har heller inte vunnit borta mot Stoke på nästan 30 år, senaste vinsten kom den 8 september 1982! Ser man till formen för dagen så är det inte heller mycket som talar för att det ska vända här då bortalaget kommer till Britannia med tre raka förluster i bagaget. Man saknar också en hel del spelare, kaptenen Chris Brunt, mittfältarna Zoltan Gera och Paul Scharner samt backarna Steven Reid och Billy Jones är alla skadade. Jonas Olsson och Nickey Shorey är dock tillbaka.
Stoke har endast frågetecken för backen Ryan Shotton som är tillbaka i lätt träning efter att ha missat matchen mot Liverpool senast.
Det mesta talar alltså för att Stoke vinner det här och ettan spikas.

5. Sunderland – Swansea 1
Som tidigare nämnts så har nye managern Martin O’Neill verkligen fått fart på Sunderland igen. Förlusten borta mot Chelsea senast är inget att säga om och innan dess hade man tagit tre segrar på fyra matcher. I dag tar man emot ett imponerande Swansea, som vägrar inse att man är nykomling och borde börja tappa mark runt den här tiden. Istället fortsätter Swansea-tränaren Brendan Rodgers att göra smarta värvningar, senast mittfältaren Josh McEachran från Chelsea, som nu går rakt in i truppen mot Sunderland. Ett annat nyförvärv, islänningen Gylfi Sigurdsson, kom in i halvlek mot Arsenal senast och stod för en imponerand insats. Speldjävulen har tidigare hävdat att Swansea snart kommer tappa mark likt andra nykomlingar som Hull och Blackpool, nu är han dock inte lika säker längre. Bortalaget har inga skador eller avstängningar på ordinarie spelare som stör. I Sunderland hoppas Martin O’Neill att få tillbaka backarna Titus Bramble och Wes Brown, medan mittfältaren Jack Colback definitivt missar matchen. Speldjävulen baserar utgångstipset på första känslan men är inte sen att slänga med en eller ett par garderingar.

6. Wolverhampton – Aston Villa 1
Då var det dags för ännu ett Midlandsderby och till matchen i dag ser det ut som Wolverhampton får tillbaka inte mindre än fyra spelare från skador. Kaptenen Roger Johnson, backkollegan Kevin Foley samt mittfältarna Matt Jarvis och Dave Edwards är alla tillbaka i träning efter skador och tillgängliga för spel. Det är förstås ett stort lyft för hemmalaget som är i desperat behov av en seger för kunna lämna lite luft mellan sig och nedflyttningsstrecket. Laget imponerade i 1-1 matchen borta mot Tottenham senast och tränaren Mick McCarthy hoppas på en liknande insats här. I bortalaget Aston Villa hoppas lånet från LA Galaxy, Robbie Keane, att få göra debut från start. Keane hoppade in från bänken senast, men hann inte att uträtta så mycket under de korta 10 minuter han fick då. Aston Villa blandar och ger och det är svårt att få grepp om laget. Ena stunden vinner de på Stamford Bridge med 3-1 för att i nästa match få stryk hemma mot Swansea. Speldjävulen har på känn att Wolverhampton är lite på gång och gör ettan till utgångstips.

7. Burnley – Derby 1
Det är två mycket formstarka lag som möts på Turf Moor i eftermiddag. Derby har fem raka segrar (4 i ligan) och hemmalaget Burnley är inte mycket sämre med 4 vinster på de 6 senaste. Derby var tippade att få kämpa runt nedflyttningsstrecket innan säsongen, men Nigel Clough har verkligen fått ut maximalt av sitt material. Burnley har också imponerat i år och tog senast en mycket imponerande seger borta mot Middlesbrough. Segern kostade dock då både mittfältaren Junior Stanislaus och anfallaren Martin Paterson skadade sig och blir borta några veckor. Tränaren Eddie Howe värvade därför snabbt anfallaren Josh McQuoid från Milwall som han känner väl sedan tidigare då de jobbade i hop i Bournemouth tidigare. I Derby tar anfallslånet från Sunderland, Ryan Noble, plats på bänken. Nathan Tyson har problem med ljumskarna och missar matchen.
Speldjävulen tycker att Derby har överspresterat en längre tid nu och tycker det är dags för en förlust nu mot ett starkt Burnley, ettan spikas.

8. West Ham – Nottingham 1
Ettan på West Ham får nog anses som dagens säkraste på stryktipskupongen. Hemmalaget ser ut att göra sejouren in Championship ettårig och det mesta talar för att man även står som ligavinnare när säsongen är över. Dagens hinder på vägen, Nottingham, ser allt annat än bra ut och man var verkligen bedrövliga i 0-4 förlusten mot Leicester i veckan. Man har skadeproblem i backlinjen och när nu även kaptenen Luke Chambers är avstängd känns det nästan hopplöst för Forest. West Ham å andra sidan har två raka segrar och har inga nya problem med skador eller avstängningar. Istället är det troligt att backen Adboulaye Faye kan vara tillbaka samtidigt som nyförvärvet FC Dallas, George John, förmodligen får en plats i truppen. De enda skadebekymmerna sedan tidigare är Matt Taylor och Guy Demel som ännu inte är redo för spel.
Som sagt så känns detta som en bombetta och Speldjävulen kommer definitivt inte slösa några garderingar här.

9. Barnsley  – Milwall 1
Barnsley tog en mycket meriterande bortaseger mot Leicester senast, båda målen gjordes då av anfallaren Andy Gray, som gjorde sin första match från start för säsongen. Nu har man även anfallaren Craig Davies tillbaka så det är troligt att Barnsley-tränaren Keith Hill låter bäste målskytten Ricardo Vaz Te börja på kanten. En tung förlust för hemmalaget är att mittfältslånet från Manchester United, Danny Drinkwater, nu har skrivit på för konkurrenten Leicester och därför har lämnat Oakwell för den här gången.
Milwall har större problem än så, förutom att man har dunkel form (tre raka förluster i ligan), så åker man till matchen mot Barnsley utan backarna Alan Dunne och Shane Lowry, som båda är avstängda. Sedan tidigare är även Tamika Mkandawire och Therry Racon borta p.g.a. skador.
Speldjävulen tycker trots förlusten av Drinkwater att det här känns som en bra etta då Milwall är ett uselt bortalag.

10. Cardiff – Portsmouth 1
Cardiff har tappat lite mark till toppkonkurrenterna Southampton och West Ham efter att ha visat lite stapplande form i ligan på sistone. Till dagens match mot Portsmouth är det frågetecken kring Rudy Gestede, Kevin McNaughton och Robert Earnshaw. Alla tre kommer att testas sent på matchdagen och förhoppningsvis kan alla tre spela. I Portsmouth är skadeläget mycket värre än så, backarna Aaron Mokoena och Ricardo Rocha är borta, liksom mittfältaren Hayden Mullins och anfallaren Luke Varney. Dessutom har man mittfältaren David Norris avstängd efter sitt röda kort mot West Ham senast och Hermann Hreidarsson har lämnat för Coventry. I tillägg till detta är Pompey ett ganska bedrövligt bortalag, med endast en seger och fyra oavgjorda på 12 matcher den här säsongen. Det här känns upplagt för en hemmaseger och för vasse anfallaren Kenny Miller att sätta ditt en pytts eller två.

11. Coventry – Middlesbrough 2
Coventry har haft svårt att få till det framför mål i år och det blev inte bättre av att Lukas Jutkiewicz i veckan lämnade klubben för dagens motståndare Middlesbrough. Jutkiewicz missar dock dagens match då han enligt kontraktet inte får spela mot sin f.d. klubb. Hemmalaget har målvaktsproblem då både förstemålvakten Jason Steele och andremålvakten Danny Coyne är skadade, den sistnämnda har dock en 50-50 chans att kunna spela idag. Senast mot Burnley fick 18-årige ynglingen Connor Ripley chansen mellan stolparna och det är troligt att han startar även i dag. Ett glädjande besked är att mittfältsgiganten Barry Robson är tillbaka efter två matchers avstängning.
Coventry har förutom förlusten av Jutkiewicz, fortfarande problem med skador i backlinjen (Chris Hussey och Richard Wood), så tränaren Andy Thorn gjorde därför klart med islänningen Hermann Hreidarsson i veckan och han går rakt in i laget här. Lånet från Manchester City Alex Nimely ser också ut att kunna få starta medan anfallaren Cody McDonald fortfarande är skadad.
Speldjävulen tror att det faktum att Barry Robson är tillbaka här fäller avgörandet och tvåan får bli utgångstipset.

12. Peterborough – Brighton 1
Peterborough har ett antal spelare tillbaka från skador och avstängningar här. Kaptenen Grant McCann och mittfältskollegorna Tommy Rowe har båda tillbaka från sina skador och är med i truppen mot Brighton i eftermiddag. Brighton hade en mycket tuff FA Cup-match mot Wrexham i veckan som gick ända till straffar, så laget kan vara något slitet här. Man får dessutom fortfarande klara sig utan mittfältarna Kazenga LuaLua  och Craig Noone samt backarna Marcos Painter och Mauricio Taricco. Ettan blir det givna utgångstipset.

13. Reading – Hull X
Reading har ganska stora problem inför dagens möte mot toppkollegan Hull City. Kaptenen Jobi McAnuff, backen Andy Griffin, mittfältarna Mikele Leigertwood och Jimmy Kebe samt anfallaren Mathieu Manset är alla borta på grund av skador. I Hull ser läget ljusare ut och anfallaren Robert Koren ser ut att kunna spela, trotrs att han åkte på en lättare skada i vinstmatchen mot Peterborogh förra veckan. Tränaren Nicky Barmby har även anfallaren Josh King, på lån från Manchester United, att tillgå och det är troligt att han startar på bänken. En svårtippad match på förhand och skadorna i Reading gör att detta definitivt får bli en helgardering på stryktipskupongen. De som är modiga och vill chansa, nöjer sig med X2.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen