Stryktipset

Stryktipsförslag 28 januari 2012

Här följer i vanlig ordning veckans stryktipsförslag från Speldjävulen. I dag bjuds vi på en vansinnigt svår stryktipsomgång där det känns som det kan gå lite hur som helst. Speldjävulen har gjort sitt bästa för att analysera matcherna och hitta intressanta möjligheter. Som vanligt när det är FA Cupen så ligger det skrällar i luften lite var stans och det är inte omöjligt att det kan bli en ordentlig utdelning i dag. Rekommendationen är därför mer än någonsin att spela ett reducerat system . R-3-3-24 är en klassiker som går att byggas ut med matematiska garderingar. Här på Speldjävulen brukar vi öka på men en helgardering och en halvgardering som i slutändan kostar 144 kr och ger tolvrättsgaranti om ramen sitter (en chans på åtta till tretton). Dagens bank blir Reading medan det finns skrällpotential i så stor sett vilken match som helst. Analyser av de 13 matcherna hittar ni nedan, lycka till!!

1. Blackpool – Sheffield Wednesday 1
Det här är två lag som egentligen har ligaspelet mer i fokus än FA Cupen, båda siktar på uppflyttning från respektive liga . Blackpool från Championship och Sheffield Wednesday från League One. Båda har mycket viktiga matcher kommande tisdag så vi kan förvänta oss att det blir ändringar i lagen, då Blackpool endast har Lomana LuaLua på skadelistan har man en fördel då man givetvis ha den starkare truppen av de två. I Sheffield Wednesday är Miguel Llera inte tillgänglig då han redan spelat cupfotboll för Brentford tidigare i år, dessutom är kaptenen Rob Jones skadad och det är även frågetecken för backkollegorna Reda Johnson och Julian Bennett. Här får Blackpool tipset.

2. Bolton – Swansea X
En mycket svårtippad match där Bolton har vaknat till liv i ligan på slutet. Man har haft lite sjukdom i laget i veckan men förmodligen är det inget som ska hindra någon från spel, målvakten Juuso Jääskeläinen och backen Tyrone Mears är också troligtvis spelklara. Nyförvärvet från New York Red Bulls Tim Ream hinner dock inte bli spelklar i tid. Swansea fortsätter att imponera även om man fick stryk av Sunderland borta senast. Spännande lånet från Chelsea, Josh McEachran, kommer med största sannolikhet att göra sin första match från start för klubben.  Krysset får bli utgångstipset men både ettan och tvåan plitas ned i ett tidigt stadium.

3. Derby – Stoke 2
Derby är fantastiskt formstarka och har fem segrar på sina sex senaste matcher. Det gör att Nigel Cloughs mannar nu har häng på kvalplatserna till Premier Leauge, imponerande för ett lag som var rejält nederlagstippade innan säsongen drog i gång. Stoke kommer från en hemmaförlust mot West Bromwich senast, annars är det verkligen inget fel på formen. Man har inga skador eller avstängningar som stör, och truppen är bred så även om tränaren Tony Pulis gör lite ändringar i laget så kommer det vara en stark startelva som kliver in på Pride Park i eftermiddag. Cameron Jerome lär få chansen på topp och truppen som reser till Derby är helt ordinarie. Speldjävulen har lite känsla för tvåan här.

4. Hull – Crawley 1
Det här är ett möte mellan två topplag, det som skiljer det båda åt är att Hull är i toppen av Championship, medan Crawley är i toppen av League 2. Två divisioner är mycket och när Hull dessutom är starka hemma på KC Stadium ser det bra ut inför helgen. Det är troligt att hemmalagets tränare Nicky Barmby kommer göra ett par ändringar i laget men med en frisk trupp ska det inte göra så mycket. Lånet från Manchester United, Robbie Brady, lär få chansen från start igen då han både gjorde mål och imponerade i spelet i vinstmatchen mot Reading senast. Crawley har fått in Sanchez Watt på lån från Arsenal men kommer nog trots allt få svårt här. Ettan är det givna utgångstipset.

5. Milwall – Southampton 2
Milwall tog en oväntad seger borta mot Barnsley senst efter tre raka förluster. Man har dock fortfarande stora problem med skador och avstängningar  och har inte mindre fem spelare borta till dagens match. I Southampton återkommer skyttekungen Rickie Lambert efter tre matchers avstängning medan mittfältaren Jason Puncheon är tillbaka i laget och japanska nyförvärvet, anfallaren Tadanari Lee, är spelklar och kan kastas in direkt här. Även Southampton har skador i laget och Jose Fonte och Richard Chaplow är definitivt borta medan det är frågetecken för Jos Hooiveld och Adam Lallana. Utgångstipset får ändå bli en tvåa.

6. Stevenege – Notts County X
Stevenege har en ny tränare i Gary Smith, tidigare i Colorado Rapids, han förväntas dock inte göra några större ändringar i laget i sin första match vid rodret. Laget har gått bra på slutet och ligger på kvalplats efter två segrar på de tre senaste. Notts County parkerar för närvarande på 12:e plats i tabellen och har något vacklande ligaform. Nu är det cupen dock och man har redan slagit ut Doncaster på vägen till fjärde omgången och nu har man förmodligen också anfallaren Lee tillbaka. Otroligt svårspelat och utgångstipset blir ett kryss.

7. Sheffield United – Birmingham 1
Där här ett möte mellan två formstarka lag som nu ställs öga mot öga i FA Cupens fjärde omgång. I United saknas anfallaren James Beattie men annars är truppen intakt och det är inte troligt att tränaren Danny Wilson gör många ändringar i ett lag som endast förlorat två av sina 14 senast spelade matcher. Dagens motståndare Birmingham går som tåget i divisionen över Sheffield och har tagit sig tillbaka till payoffplatserna till Premier League. Nu ser det dock ut som man får undvara ett par spelare då yttermittfältaren Jean Beausejour är klar för Wigan, anfallaren Marlon King är skadad och Guirane N’Daw spelar afrikanska mästerskapen med Senegal.  Hughton har också tidigare vilat Nikola Zigiz i FA Cupen och det är troligt han vilar här också och sparas till ligaspelet. Svårtippat igen och Speldjävulen utgår från ettan men garderar snabbt

8. West Bromwich – Norwich 1
West Brom har en del skador i laget men lyckades ändå ta en mycket imponerande seger borta mot Stoke i senaste ligaomgången. Skadeläget ser inte mycket ljusare ut nu då Chris Brunt, Zoltan Gera, Steven Reid och Paul Scharner fortfarande är borta. I Norwich kan anfallaren James Vaughan vara tillbaka efter ett långt skadeuppehåll men lär starta på bänken. Man får också tillbaka backaran Elliot Ward och Marc Tierney här. Trots skadelägeti West Bromwich måste ändå hemmalaget ses som favoriter och får utgångstipset här.

9. Leicester – Swindon 1
Leicester ser äntligen ut att ha hittat formen efter att ha underpresterat i stort sett hela säsongen. Senast tog man en imponerande bortaseger mot serieledande Southampton. Nyförvärvet  Danny Drinkwater får inte spela i eftermiddag då han redan spelat i FA Cupen med Barnsley, det samma gäller för backen Liam Moore och anfallaren Nathan Delfouneso. Backarna Sol Bamba och John Pantsil spelar afrikanska mästerskapen och ett par andra spelare är skadade. Swindon går mycket bra i League 2 under managern Paolo di Canio och har fyra raka segrar. Till dagens match får man tillbaka backen Alan McCormack från avstängning. Man får dock klara sig utan både Luke Rooney och Billy Bodin som redan spelat i cupen för andra lag. Utgångstipset blir en ett men för er som går för de stora pengarna kan en gardering på bortalaget vara intressant.

10. Peterborough – Portsmouth 1
Det här är ett möte mellan två formsvaga lag från Chamionship. I Peterborough förväntas kaptenen Gran McCann att vara tillbaka tillsammans Lee Frecklington och George Boyd. I Portsmouth är Aaron Mokoena och Tal Ben Haim tillbaka medan bästa målskyttarna David Norris och Luke Varney är borta på grund av skador. Hemmaplan gör att ettan blir utgångtipset.

11. Reading – Bristol City 1
Reading har gjort två intressanta nyförvärv i anfallaren Jason Roberts från Blackburn och mittfältaren Tomasz Cywka från Derby, båda kan göra sina debuter här. I Bristol City saknas mittfältaren Marvin Elliot, Ryan Taylor och kaptenen Liam Fontaine, även anfallaren David Clarkson missar matchen med en ankelskada. Inte mycket som talar för att Bristol City ska kunna rubba Reading här och hemmalaget får bli veckans bank på stryktipskupongen.

12. Hartlepool – Carlisle
Hemmalaget Hartlepool är fortfarande utan anfallaren Neale Cooper som varit borta sedan annandag jul. Man har i Coopers frånvaro endast vunnit en match men visade gryende form när man tog poäng av Sheffield Wednesday borta senast. Carlisle har gjort två fina nyförvärv som både är spelklara till dagens match, det handlar om vänsterbacken Ben Parker från Leeds samt anfallaren Jordan Cook på lån från Sunderland. Cook får nog nöja sig med en plats på bänken dock då anfallasparet Lee Miller och Francois Zoko har varit lyckosamma på slutet. Tvåan blir utgångstipset.

13. Tranmere – Huddersfield 1
Tranmere går knackigt i ligan och börjar bli indraget i streckstriden i League 1. Till dagens match får man klara sig utan backen Zoumana Bakayogo och anfallarna Enoch Showunmi och Andy Robinson. Det är även frågetecken för Adam McGurk och Joss Labadie. Huddersfieled har nyförvärvet Sean Morrison redo för spel men yttermittfältaren Gary Roberts missar matchen. Backen Calum Woods och mittfältaren Damien Johnson kan båda vara tillbaka här efter skador och det är ett lyft för bortalaget. Speldjävulen tror på Huddersfield här.

Stryktipsförslag 28 januari R-4-4-144

Stryktipsförslag 28 januari R-4-4-144

 

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen