Stryktipset

Stryktipsförslag 4 februari 2012

Då var det dags äntgligen dags för SM i stryktips! I sex veckor i rad ska ett 64-raderssystem på stryktipset lämnas in och till slut kommer årets mästare i Stryktips att utses. Speldjävulen hjälper dig på vägen genom djupgående analyser av matcherna på stryktipskupongen varje vecka. Längst ner hittar ni också Speldjävulen stryktispförslag och system inför SM. Lycka till!

 

1. Stoke – Sunderland 1
Stoke har i och med liga-, cup- och Europaspel redan spelat 38 matcher den här säsongen, det är en full Premier Leauge-säsong det. Ändå har man klarat sig bra från allvarliga skador och i dagsläget är det bara långtidsskadade Mamady Sidibe som med säkerhet missar matchen. Man har även ett litet frågetecken kring yttermittfältaren Matthew Etherington, som inte tränat de senaste dagarna, men som troligen ändå kommer spela. Annars är det en helt friskt trupp tränaren Tony Pulis har till sitt förogande. Pulis har också i veckan gått ut och bett fansen att om möjligt öka trycket på läktarna ännu mer, hemmafansen på Britannia Stadium är förmodligen redan de röststarkaste i hela ligan, så får Pulis gehör för sin önskan så kommer det bli ett sanslöst tryck på lördag.
Sunderland är också inne i ett bra stim och precis som vi skrivit tidigare så har laget återfått tron på sig själva under nye tränaren Martin O’Neill. Man har vunnit fyra av sina fem senaste ligamatcher trots att man har haft en hel del spelare skadade. Under januari förstärkte man laget med Sotirios Kyrgiakos från Wolfsburg och Wayne Bridge från Manchester City . Lee Cattermole.  Wes Brown, David Vaughan, Titus Bramble, Matthew Kilgannon och Nicklas Bendtner saknas dock fortfarande. Speldjävulen tror man kan få det tufft på ett hett Britannia och utgår från ettan.

2. Norwich – Bolton X
Norwich gjorde en slät figur i veckan mot Sunderland men tränaren Paul Lambert hävdar att det var ett olycksfall i arbetet och bara att glömma. Laget har annars gått över förväntan och var innan förlusten obesegrade i fyra ligamatcher i rad.
Bolton har äntligen något sånär hittat formen och har faktiskt bara förlorat en match i ligan sedan nyår (1-3 mot Manchester United). Man har sålt kaptenen Gary Cahill till Chelsea men också värvat smart då man plockat in anfallaren Marvin Sordell från Watford och lånat japanen Ryo Miaichi från Arsenal, båda kan göra sina debuter här. Man har även värvat backen Tim Ream från New York Red Bulls, men han hinner inte till England i tid för att vara klar för spel. Skadeläget i lagen ser ut enligt följande: Norwich saknar backen Marc Tierney och anfallaren James Vaughan, men har värvat Leeds kapten Jonny Howson. Bolton kan få klara sig utan ytterbacken Gretar Steinsson, men islännningen reser dock med laget till Norwich.
En lurig match där Speldjävulen utgår från kryss men gärna garderar med både ettan och tvåan.

3. Queens Park Rangers – Wolverhampton 1
Queens Park Rangers lyckades med några spektakulära värvningar i elfte timmen innan övergångsfönstret stängde i onsdags. Djibril Cisse anlände från Lazio och Bobby Zamora köptes från Fulham, men det är dock inte de enda värvningarna i januari utan man har även fått in backarna Nedum Onohua och Taye Taiwo från Manchester City respektive AC Milan samt mittfältaren Samba Diakité från franska Nancy och Federico Macheda från Manchester United. Cisse gjorde mål direkt i debuten medan Zamora gör sin första match för klubben här, de båda kan komma att utgöra ett riktigt vass anfallspar då det kompletterar varandra utomordentligt, i alla fall på pappret. Wolverhampton har en dyster formrad och åkte på en tung 0-3 förlust hemma mot Liverpool senast. Tränaren Mick McCarthy börjar nog känna sig ganska pressad, framförallt som han endast lyckades få in backen Sebastien Bassong på lån från Tottenham samt isländske mittfältaren Eggert Jonsson från skottska Hearts i januari. Det är väl inte värvningar som vänder en säsong direkt  och det kan bli riktigt tufft för laget att hålla sig kvar i år. Här får man inte med sig några poäng i alla fall, QPR spikas.

4. West Bromwich – Swansea 1
Här har vi intressant nog ett möte mellan ligans sämsta hemmalag och ligans sämsta bortalag. West Bromwich har endast tagit 8 poäng av 33 möjliga på hemmaplan medan Swansea bara lyckats skrapa ihop sex poäng av 33 möjliga på bortaplan. Skadeläget för hemmalaget ser dock betydligt mycket bättre ut än det gjort de senaste veckorna  och till dagens match får man tillbaka Paul Scharner, Jerome Thomas och Billy Jones. Dessutom kan nyförvärven Liam Ridgewell och Keith Andrews få göra sina debuter här, båda är med i matchtruppen. Anfallaren Shane Long har en lätt skada och har inte tränat för fullt de senaste dagarna, han testas sent på matchdagen, sedan tidigare är Chris Brunt och Zoltan Gera långtidsskadade.
Swansea är alltså ett lag som framförallt tar sina poäng på hemmaplan och Speldjävulen tror att man kan få det tufft mot ett välorganiserat West Brom.

5. Wigan – Everton 2
Wigan är numera jumbo i Premier League efter att ha förlorat fyra matcher på raken. Nu får man tillbaka viktige mittfältaren Mohamed Diame som varit iväg och spelat afrikanska mästerskapen med Senegal.  Everton har inte heller någon imponerande formrad, så det var därför mycket överraskande när man slog Manchester City senast. Man har också gjort två sena nyförvärv i Glasgow Rangers skyttekung Nikica Jelavic och återvändaren Steven Pienaar från Tottenham. Dessa kan bli ett riktigt lyft för klubben även om Pienaar förmodligen ännu inte är redo för 90 minuter. Wigan gjorde endast en värvning under januari när man plockade in Jean Beausejour från Birmingham. Tvåan är riktigt hårt spelad här och det blir också utgångstipset, en liten varning utfärdas dock för hemmalaget som har en tendens att hitta formen när man minst anar det.

6. Brighton – Leicester X
Brighton började säsongen på ett strålande sett och var tidigt i toppen av tabellen. Man fick sedan en rejäl svacka vilket såg dem dala i tabellen, men nu verkar formen vara i antågande igen i takt med att skadeläget ser bättre och bättre ut. Gus Poyets lag har nu fyra segrar och en oavgjord på de fem senaste och i veckan gjorde man även klart med två ytterbacksvärvningar från West Bromwich i form av Gonzalo Jara och Joe Mattock. Just ytterbackspositionerna har varit ett problem för Brighton där Marcos Painter har varit skadad en längre tid och där man tvingats spela med 38-årige assisterande tränaren Mauricio Taricco. Man har även fått in anfalleren Sam Vokes från Wolverhampton på lån. Dagens motståndare Leicester har inte alls levt upp till de högt ställda förväntningarna laget hade innan säsongen. På senare tid har man dock till viss del hittat formen och man har gjort intressanta värvningar i januari i form av Nathan Delfouneso från Aston Villa och Danny Drinkwater från Manchester United. Det känns som det kan gå lite hur som helst här och Speldjävulen garderar med både ettan och tvåan.

7. Bristol City – Leeds 2
Bristol City sålde i veckan stjärnanfallaren Nicky Maynard till West Ham och åkte på ytterligare anfallsproblem när David Clarkson åkte på en ankelskada som håller honom borta för resten av säsongen. City ser därmed riktigt tunna ut framåt med endast Chris Wood som anfallare i Championshipklass. Man saknar även mittbacken Louis Carey som är avstängd efter sitt röda kort senaste men får dock tillbaka Marvin Elliot och Liam Fontaine. Det är annars inget direkt fel på formen och på hemmaplan har man två raka segrar i ligan.
Leeds blandar och ger vad det verkar och förlusten senaste (1-4 hemma mot Birmingham) blev droppen för ordförande Ken Bates som efter den matchen valde att ge tränaren Simon Grayson sparken. Reservlagscoachen Neil Redfearn kommer tillfälligt leda laget och han får nu möjlighet att göra lite ändringar i truppen. Leeds har nämligen gjort två nyförvärv som kan göra debut här, det handlar om backen Adam Smith, på lån från Tottenham, samt yttermittfältaren Robbie Rogers som nu är klar för spel efter sin övergång från Columbus Crew. Tidigare under januari har man också tagit tillbaka Fabian Delph på lån från Aston Villa och mittfältaren Danny Pugh från Stoke, så det ser faktiskt ganska bra ut på pappret för bortalaget. Speldjävulen gillar det han ser hos Leeds och tror samtidigt att Bristol City kan få stora problem utan Maynard,  tvåan är given som utgångstips.

8. Burnley – Peterborough 1
Burnley har gått bra en längre tid och ligger förnärvarande på en niondeplats i tabellen, strax utanför playoff-platserna. Man gjorde inga spektakulära värvningar under transferfönstret utan tränaren Eddie Howe förlitar sig på de spelare han har i truppen. Där finns dock ett par skadebekymmer i laget och Maritin Paterson, Junior Stanislaus och Danny Ings kommer inte till spel. Anfallaren Jay Rodriguez är i prima slag och har gjort 16 mål den här säsongen inkluderat cuperna.
Peterborough kommer från tre raka förluster i ligaspelet men tränaren Darren Ferguson har en helt frisk trupp till sitt förfogande, sånär som på David Hibbert och Joe Day. Det betyder att kaptenen Grant McCann, mittfältskollegan Lee Frecklington och anfallaren George Boyd alla är redo för spel. Burnley är givetvis favoriter här men Speldjävulen ser skrällpotential i Peterborough trots den usla formen.

9. Cardiff – Blackpool 1
Det två starka lag som gör upp om de tre poängen på Cardiff City Stadium i eftermiddag. Cardiff tog det lugnt under transferfönstret och gjorde inga nämnbara värvningar medan Blackpool förstärkte anfallet ytterligare med Roman Bednar från W.B.A och fransmannen Nouha Dicko från Wigan. Man fick också in mittfältaren John Fleck från Glasgow Rangers. Cardiff är ett väldigt starkt hemmalag och får nog ses som favoriter här, man gjorde också en stark insats i veckan när man tog poäng borta mot ligatvåan Southampton. Blackpool är dock inte helt ofarliga och man har en drös med anfallare som kan avgöra matcher, tränaren Ian Holloway hyllade bland annat Lumana Lua Lua i veckan och gjorde vissa jämförelser mellan honom och självaste Lionel Messi. Det är med andra ord ingen skräll om han startar på topp för Blackpool i eftermiddag. Ettan kommer först ner på kupongen, men det kan vara värt att gardera.

10. Coventry – Ipswich 2
Det här förväntas bli en tuff math mellan två lag i botten av tabellen. Coventry är jumbo och åkte på en snöplig förlust i sista minuten borta mot Blackpool senast. Ipswich å andra sidan tog en mycket imponerande 5-1 seger mot West Ham hemma på Portman Road i veckan. Det luriga med de här två lagen är att de är totalt oberäkneliga och kan blixtra till när man minst anar det, för att nästa vecka vara helt bedrövliga. Helgarderingen är gjuten på stryktipskupongen, men vi skräller lite och utgår från tvåan då Ispwich är det lag som egentligen har högst kapacitet. Nu har man dessutom endast Lee Bowyer på skadelistan och en i annars helt frisk trupp.

11. Doncaster – Reading 2
Doncaster kan glädja sig åt att El-Hadji Diouf slutligen skrev på ett nytt kontrakt i veckan som sträcker sig säsongen ut. Tråkigare nyheter för fansen blev det när det stod klart att skyttekungen Billy Sharp lämnat klubben för Southampton, ett jätteavbräck naturligtvis. Inte nog med det så har man mittfältaren James Coppinger skadad och backen Habib Beye avstängd. Man tog förvisso en stark poäng borta mot Hull i veckan men det var mest för att målvaktslånet från Tottenham, David Button, agerade vägg.
Reading är ett starkt bortalag som har gjort riktigt bra värvningar i januari. Man fick in anfallaren Jason Roberts från Blackburn, backen Matt Connolly från QPR och mittfältaren Tomasz Cywka från Derby, Roberts avgjorde också matchen mot Bristol City från straffpunkten i sin debut. Speldjävulen tror att man är det bättre laget här och utgår från tvåan.

12. Middlesbrough – Crystal Palace 1
Middlesbrough har ett tungt avbräck inför kvällens match då anfallaren Scott McDonald är skadad. Man har även skador på Nicky Bailey, Bert Ogbeche, Merouane Zemmana samt att Julio Arca är avstängd. Man har trots det gått ganska bra på slutet och man var riktigt duktiga mot Sunderland i cupen och borta mot Leicester senast. Crystal Palace har inte vunnit på fyra raka matcher i ligan och gjorde endast ett nyförvärv, Paul McShane från Hull, under januariföntret. Detta ser ut att bli en målsnål tillställning då Middlesbrough har gjort näst minst mål av lagen på den övre halvan och Crystal Palace har släppt in näst minst mål i hela ligan. 1-0 till Middlesbrough?

13. Portsmouth – Hull 2
Portsmouth kommer stärkta efter 3-0 vinsten borta mot Peterborough senast och tränaren Michael Appleton är också glad att han endast förlorade en spelare, Ryan Williams, under transförfönstret i januari. Man saknar dock bäste målskytten Luke Varney p.g.a. skada och även backen Aaron Mokoena är ett frågetecken.
Hull tappade poäng hemma mot Doncaster i veckan, det var givetvis en missräkning, men spelet var det inget fel på och det ar endast en suverän målvaktsinsats av Doncasters David Button som hindrade dem från tre poäng. Tränaren Nicky Barmby har annars angenäma problem då han har en helt frisk trupp av spelare att välja mellan. Speldjävulen tror att Hull kan roffa åt sig alla tre poängen här.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen