Stryktipset

Stryktipset 25 februari 2012

Det ser ut att vara en väldigt tuff omgång på Stryktipset den här veckan med en rad riktigt kluriga matcher att lösa. Det har dock utkristalliserats sig en del bra ”spikar” och Speldjävulen satsar på Chelsea, Newcastle, Birmingham och Burnley som säkra kort. Analyser av alla matcher på stryktipskupongen finner ni nedan och stryktipsförslag hittar ni längst ned. Detta är även fjärde veckan av Tips-SM, senast blev det 11 rätt för Speldjävulen. Håll till godo och lycka till!

1. Chelsea – Bolton 1
Chelsea har inte alls gått bra på slutet och det är svårt att minnas senast laget gick fyra ligamatcher i rad utan vinst. Inte nog med det så åkte man på en blytung förlust mot Napoli i Champions League i veckan och det råder ingen tvekan om att laget saknar skadade kaptenen John Terry. Det nykomponerade mittbacksparet Cahill och Luiz har inte alls imponerat så här långt. Ashley Cole förväntas dock vara tillbaka till den här matchen och Juan Mata spelar trots ett brutet finger.
Har Chelsea gått dåligt så är det än värre för Bolton, laget är nu näst sist i tabellen efter att ha förlorat hemma mot jumbon Wigan senast. Man få troligtvis tillbaka mittfältaren Mark Davies här men det hjälper inte, Chelsea tar sig samman och vinner. Ettan är spikad!

2. Newcastle – Wolverhampton 1
Newcastle åkte på en stjärnsmäll mot Tottenham senast (0-5), men har nu haft två veckor på sig att reflektera över den förlusten. Miniuppehållet har också gjort att mittfältaren Cheik Tiote nu är klar för spel igen efter ett slitsamt afrikanskt mästerskap, han förväntas också gå rakt in i startelvan. Det gör även en annan mittfältare, Yohan Cabaye, som är tillbaka efter att ha varit avstängd i tre matcher. Även Ryan Taylor är tillbaka medan Leon Best, Sammy Abeobi, Steven Taylor och Sylvan Marveaux fortfarande saknas.
Wolverhamptons ordförande Steve Morgan fick till slut nog av svaga resultat och sparkade i veckan Mick McCarthy från sitt tränaruppdrag. Efter det tackade ett antal namn nej till att ta över laget säsongen ut, däribland Alan Curbishley och Walter Smith, och tillslut blev det McCarthys assistent Terry Connor som fick förtroendet att försöka hålla laget kvar i Premier League. Det kan bli väl så tufft och Speldjävulen tror att Connor och hans manskap får lämna St. James Park utan några poäng i eftermiddag, framförallt då Newcastles anfallsförvärv Papiss Cissé nu har fått lite tid att lära känna sina lagkamrater och förmodligen kommer vara ännu vassare än tidigare. Ettan spikas även här.

3. Queens Park Rangers – Fulham X
Queens Park Rangers åkte på en 6-0 förlust mot Fulham tidigare under säsongen så man har revansch att utkräva när man nu möts igen. Hemmalaget har två tunga förluster i bagaget och måste nu börja vinna för att inte riskera att hamna under nedflyttningsstrecket. Till dagens match får man klara sig utan en trio av anfallare då Heidar Helgusson och DJ Campbell är skadade medan Djibril Cisse är avstängd, backen Luke Young missar även han matchen. Bobby Zamora gör här sin första match mot sitt gamla lag och är nog väldigt sugen på att sänka sina forna lagkamrater.
Fulham tog en viktig seger mot Stoke senast och nyförvärvet Pavel Pogrebnyak nätade direkt. Man ser ut att kunna ställa en stark elva på benen i dag då man får tillbaka Philippe Senderos, Orlando Sa och Andy Johnson från skador, det betyder att man endast har Steve Sidwell och långtidsskadade Zdenek Grygera borta. Fulham brukar ha problem på bortaplan men det ligger lite skräll i luften här. Kryss blir utgångstipset men gardera gärna med både ettan och tvåan.

4. West Bromwich – Sunderland X
West Bromwich har varit bedrövliga hemma på The Hawthorns den här säsongen (2 segrar, 2 oavgjorda och åtta förluster) och det verkar som blir mer nervösa än peppade av hemmapubliken. Senast man vann på hemmaplan i Premier League var den 19 november förra året då man besegrade Bolton med 2-1. Nu får man ett nytt försök, men det blir inte lätt för det är formstarka Sunderland som kommer på besök. Chris Brunt, Paul Scharner, Zoltan Gera och Billy Jones saknas i hemmalaget men självförtroendet bör vara på topp efter 5-1 mot Wolverhampton senast.
Sunderland fortsätter att imponera under Martin O’Neill, även om man fick stryk av Arsenal senast.  Man har klättrat till en niondeplats i tabellen och ser nu ut som det lag man trodde man skulle göra innan säsongen började. Anfallaren Nicklas Bendtner är förmodligen tillbaka här och man har nu bara David Vaughan, Wes Brown och Titus Bramble på skadelistan. Det här känns som en synnerligen svår match att tippa och krysset blir första tecken på stryktipskupongen.

5. Wigan – Aston Villa X
Wigan tog en oerhört viktig seger borta mot Bolton senast och nu har man fått vittring på lagen över nedflyttningsstrecket igen. Man är fortfarande sist i tabellen men har nu bara två poäng upp till Blackburn strax ovanför strecket. Tränaren Roberto Martinez har en helt frisk trupp av spelare till sitt förfogande men man brukar ha lite problem med just Aston Villa och har bara vunnit en av de sju senaste mötena lagen emellan.
Aston Villa får klara sig utan skadade kaptenen Richard Dunne samt backkollegan Ciaran Clark. Gabriel Agbonlahor är dock tillbaka och Robbie Keane gör sin sista match för klubben innan han återvänder till LA Galaxy. Aston Villa har vunnit sina fyra senaste matcher mot Wigan och det är inte omöjligt att man gör det igen.  På stryktipset börjar vi dock med ett kryss.

6. Middlesbrough – Reading X
Middlesbrough har fortsatt en hel del problem med skador, men har ändå lyckats vinna sina två senaste matcher, dock mot ganska svagt motstånd (Milwall och Nottingham). Det finns möjlighet att en kvartett av spelare är tillbaka här – Nicky Baily, Julio Arca, Faris Haroun och Barry Robson kommer alla testas sent under matchdagen, så det kan vara smart att vänta in laguppställningarna inna man plitar ner strecken. Merouane Zemmama, Scott McDonald, Kevin Thompson och Danny Coyne missar definitivt matchen.
Reading har gått fantastiskt bra på slutet och har radat upp fyra raka segrar i ligaspelet. Nyförvärvet från Blackburn, Jason Roberts, har varit väldigt viktig och gjort att anfallsspelet fått en ny dimension, dessutom är han en duktig målgörare. Man har kaptenen Jobi McAnufff tillbaka från skada nu och bör även ha backarna Shaun Cummings och Andy Griffin redo för spel. Bortalaget ska ses med god chans att plocka minst en poäng här.

7. Portsmouth – Leeds 2
Portsmouth har som bekant stora ekonomiska problem och gick in i förvaltning för någon vecka sedan. Efter det var man tvungen att låna ut sin skyttekung, norrmannen Erik Huseklepp, till Birmingham för att hjälpa till att sänka kostnaderna i föreningen. Inte nog med att man har finansiella problem, man har även en diger skadelista. Dave Kitson, Liam Lawrence, David Norris, Kelvin Etuhu och Luke Varney är definitivt borta medan det är frågetecken kring Kanu och Greg Halfords medverkan. Ett positivt tecken är att man lyckades låna mittfältaren Scott Allan från West Bromwich i veckan, han går rakt in i truppen här.
Leeds lyckades efter mycket om och men vinna mot jumbon Doncaster förra veckan, Luciano Becchio avgjorde i 99:e minuten. Det var en välbehövlig seger efter två raka förluster. Nu har Neil Warnock tagit över rodret från Neil Redfearn och Leedsfansen hoppas på en uppryckning direkt. Man får dock klara sig utan sina lånespelare Andros Townsend och Fabian Delph, som båda har återvänt till sina respektive klubbar, även amerikanske nyförvärvet Robbie Rodgers är ett frågetecken då han skadade sig och fick utgå senast. Det finns massor of kvalitet i bortalaget och Speldjävulen tror att Neil Warnock är ett bra val för att få ordning på laget och det finns goda möjligheter att man börjar med en seger här.

8. Watford – Southampton 2
Watford åkte på en tung förlust mot Crystal Palace senast (0-4), det fick klubbledningen att agera direkt och man plockade in målvakten Tomasz Kuszczak på lån från Manchester United samt Fulhams unge anfallare Marcello Trotta. Innan förlusten gick man dock bra i ligan och hemma på Vicarage Road har man bara förlorat en av sina 10 senaste ligamatcher. Man har några frågetecken inför dagens match och Troy Deeney, Martin Taylor, Stephen McGinn och Sean Murray testas alla på matchdagen.
Southampton tycks ha hittat formen igen efter en tillfällig svacka för några veckor sedan. Senast blev det en imponerande 4-0 seger mot Derby och laget är fortsatt tvåa i tabellen, men nu bara en poäng från serieledande West Ham. Man har definitiv ett av Championships bästa lag på pappret och i matchen mot Derby hoppade Aaron Martin och Tadanori Lee in från bänken och blev målskyttar direkt, det tyder även på bredd i truppen.  Man har frågetecken kring backarna Frazer Richardson och Jos Hooiveld samt mittfältaren Guilherme, men alla hoppas vara friska nog för att kunna spela.  Spedjävulen tror att Southamptons kvalitet blir för mycket för hemmalaget här.

9. Birmingham – Nottingham 1
Birmingham är Championships formlag för tillfället (tillsammans med Reading) och man är nu uppe på tredje plats i tabellen efter tre vinster och två oavgjorda på de fem senaste. Man har även förstärkt truppen i veckan med anfallaren Erik Huseklepp och mittfältaren Andros Townsend, nu när man nu har Nikola Zigic och Guirane N’Daw skadade. Hemma på St. Andrews är man obesegrade i år så det ser naturligtvis väldigt bra ut inför dagens match mot bottenlaget Nottingham.
Nottingham vann visserligen mot bottenkollegan Coventry hemma senast, men annars har det inte varit mycket som varit positivt de senaste veckorna. Bättre blir det inte heller av att man åkt på ett gäng skador till dagens match – Radi Majewski och David McGoldrick är nya på den skadelista som redan innehöll Ishmael Miller, Marlon Harewood, Matt Derbyshire och Brendan Moloney. Försvaret ser dock bra mycket starkare ut sedan Danny Higginbotham och George Elokobi anlänt och Greg Cunningham nu är tillbaka från skada. Speldjävulen tror dock inte att det räcker riktigt här mot ett väldigt formstarkt Birmingham.

10. Brighton – Ipswich 1
Det är två formstarka lag som drabbar samman på Falmer Stadium i eftermiddag, Brighton är obesegrade i åtta raka ligamatcher medan Ipswich har fyra raka segrar. Brighton som i mitten av säsongen hade stora skadeproblem har nu endast Marcos Painter, Tommy Elphick och Gary Dicker kvar på skadelistan. Det bådar för ett lyft såväl i spelet som i ligatabellen.
Ipswich har en helt frisk trupp nu när Ibrahima Sonko och Lee Bowyer äntligen är tillbaka och det ger tränaren Paul Jewell angenäma bekymmer inför dagens match. Man tog en imponerande 3-0 seger hemma mot Cardiff senast så självförtroendet är det säkerligen inget fel på.
Det här är en lurig match att tippa på förhand, utgångstipset blir dock en etta på grund av hemmafavören men garderingarna plitas snabbt ned på kupongen.

11. Bristol City – Blackpool 2
Bristol City har helt tappat stinget sedan man sålde sin skyttekung Nicky Maynard till West Ham. Laget har fyra förluster på de fem senaste och är nu bara tre poäng före Nottingham under nedflyttningsstrecket. Man fick i veckan dessutom mittfältaren Marvin Elliott skadad och har sedan tidigare mittbacken Louis Carey borta, även Kalifa Cisse är ett frågetecken. Klubben har därför plockat in Sean Davis på ett enmånadslån från Bolton, han går förmodligen rakt in i startelvan här.
Blackpool gick på en smäll senast då man förlorade med 1-4 hemma mot ligaledarna West Ham. Tränaren Ian Holloway hoppas att det bara var ett olycksfall i arbetet, men får klara sig utan ett par viktiga kuggar här. Matt Phillips, Gary Taylor-Fletcher, Roman Bednar och Craig Cathcart ser alla ut att missa matchen. Speldjävulen tycker dock att man har tillräckligt bra backup för att kunna ta en seger ändå. Tvåan får bli utgångstipset.

12. Burnley – Milwall 1
Burnley har två förluster på sina tre senaste matcher, men det har varit på bortaplan mot väldigt starkt motstånd (Reading och Southampton) så de ska man inte lägga alltför stor vikt på. Hemma på Turf Moor har man vunnit tre av sina fyra senaste och man är fortfarande med i racet om en playoffplats till Premier League. Mittfältaren Junior Stanislas är ensam i rehabrummet vilket betyder att Martin Paterson och Danny Ings nu är redo för spel igen.
Milwall har dunkel form för tillfället och har endast tagit två poäng på sina fem senaste matcher i ligaspelet. Det gör att man nu är farligt nära nedflyttningsstrecket. Man kan få klara sig utan backen Jack Smith som nickade ihop med backkollegan Allan Dunne på en träning i veckan, Dunne klarade sig med ett par stygn i skallen och bör vara spelklar medan Smiths situation är värre. Det är även ett litet frågetecken kring mittfältaren Liam Trotter.
Speldjävulen tror ganska hårt på att Burnley tar chansen att hänga på topplagen här och ettan är en potentiell spik på stryktipskupongen.

13. Coventry – Barnsley 1
Coventry ligger näst sist i tabellen men det är främst tack vare att man är fullkomligt bedrövliga på bortaplan där man endast tagit tre poäng på hela säsongen. Hemma på Ricoh Arena är man mer än dugliga och därför bör man trots allt ha en ganska bra chans att plocka poäng i dag. Dessutom ser nu skadeläget betydligt mycket bättre ut än de senaste veckorna och både kaptenen Sammy Clingan och anfallaren Cody McDonald hoppas på spel mot Barnsley. Det gör även mittfältarna David Bell och Conor Thomas som var med på bänken senast samt backen Nathan Cameron som nu är tillbaka i träning. Det betyder att endast backarna Herman Hreidarsson och Richard Wood missar matchen.
Barnsley har haft det svårt sedan man tappade Ricardo Vaz Te och Danny Drinkwater i januari och det har blivit fem förluster på de åtta senaste matcherna. Det är framförallt på bortaplan som man har haft det tufft där man förlorat fyra av sina fem senaste. Flera spelare åkte på ett virus i veckan och det kan göra att man är något nedsatta till dagens match, Speldjävulen tror på hemmaseger här.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen