Stryktipset

Stryktipset – Stryktipsförslag 3 mars 2012

Det ser ut att vara en överkomlig uppgift på stryktipset den här veckan. Det finns ett antal bra spikar och övriga matcher ska förmodligen hittas med några garderingar. Analyser kring alla matcher på veckans stryktipskupong följer nedan och längst ned hittar ni även systemförslag. Lycka till!

1. Manchester City – Bolton 1
Det här är en match som hemmalaget givetvis ska vinna, man har fortfarande efter 13 hemmamatcher ännu inte tappat en enda poäng. Dessutom har tränaren Roberto Mancini en helt frisk trupp av spelare till sitt förfogande. Bolton är nästjumbo och kommer med tre raka förluster till den här matchen. Man har frågetecken kring Kevin Davies och Gretar Steinsson – en som definitivt missar matchen är Dedryck Boyata som är på lån från just City och har ett kontrakt som förhindrar honom från spel. Räkna med att Bolton inkasserar sin fjärde raka förlust här.

2. Blackburn – Aston Villa 1
Blackburn kommer till dagens match mot Aston Villa i stort behov av tre poäng. Man ligger fortfarande under nedflyttningsstrecket (om än på målskillnad) och har Bolton och Wigan jagandes efter sig. Skadeläget ser bättre ut än på ett bra tag och även om Chris Samba nu har lämnat för spel i Ryssland kan man ställa en hyfsad elva på benen i eftermiddag. De enda som med säkerhet missar matchen är Vince Grella som är skadad samt Gael Givet och Jason Lowe som är avstängda – det betyder samtidigt att både Steven N’Zonzi och David Dunn är spelklara.
Aston Villa har inte rosat marknaden på slutet och får nu akta sig så att man inte blir indragna i nedflyttningsstriden. Man har fortfarande en buffert på åtta poäng men vid en förlust i dag kan det allstå vara nere i endast fem. Man har ett tungt avbräck i skyttekungen Darren Bent som blir borta några månader men får samtidigt tillbaka kaptenen Stilian Petrov.
Det känns som det kan gå lite hursomhelst här, Speldjävulen börjar med ettan men garderar snabbt med ett eller två tecken.

3. Queens Park Rangers – Everton X
QPR har inte fått det lyft som man räknade med när man anställde Mark Hughes och gjorde en rad mer eller mindre spektakulära värvningar. Man är definitivt indragna i nedflyttningsstriden och håller sig över strecket endast på målskillnad. Djibril Cisse and Samba Diakite är fortfarande avstängda men Luke Young kan vara tillbaka. I dag får man besök av ett formstarkt Everton (obesegrade i sju matcher) som dessutom får tillbaka ett antal viktiga startspelare. Jack Rodwell, Leon Osman och Nikica Jelavic ska alla vara redo för spel medan Darron Gibson är skadad och definitivt missar matchen. Everton borde kunna plocka minst en poäng här.

4. Stoke – Norwich 1
Stoke tog senast sin första hemmaseger sedan mitten av december, mycket märkligt egentligen då laget förmodligen har de bästa och mest högljudda fansen i hela Premier League. Segern kom mot nykomlingen Swansea och det är även en nykomling som kommer på besök den här gången, nämligen Norwich. Norwich har imponerat stort i år och ligger så högt som på en åttondeplats i tabellen, senast blev det en knapp förlust mot Manchester United sedan Ryan Giggs avgjort på övertid. Man får klara sig utan backarna Daniel Ayala och Marc Tierney samt James Vaughan medan nyförvärvet från Leeds, Jonny Howson, kan göra sin debut här. Stoke har mittbacken Robert Huth tillbaka från skada och hoppas att de spelare som var i väg på landslagsuppdrag (Thomas Sörensen, Asmir Begovic, Glenn Whelan, Wilson Palacios och Jon Walters) ska vara fräscha nog för spel här. Det kommer bli en match mellan två stora och starka lag med längre bollar och mer direkt spel, Stoke ska ses som favoriter och ettan blir utgångstipset, Norwich ska dock inte underskattas.

5. West Bromwich – Chelsea 2
West Bromwich har haft stora problem på hemmaplan i år men senast släppte det och man krossade Sunderland med hela  4-0. Det var andra matchen i rad man vann med fyra måls marginal så formen är det definitivt inget fel på. Anfallaren Peter Odemwingie är strykjärnshet för dagen och har gjort fem mål på de två senaste matcherna, man får dessutom tillbaka en trio spelare från skador i form av Chris Brunt, Paul Scharner och Jerome Thomas. Det ser med andra ord ganska bra ut i hemmalaget som siktar på att vinna sin tredje raka ligamatch i Premier League, något som endast hänt en gång tidigare i klubbens historia.
Chelsea tog äntligen en seger senast efter fyra raka matcher utan vinst. Man saknar fortfarande kaptenen John  Terry och det är även frågetecken kring Jose Bosingwas medverkan. Laget ska trots detta givetvis ses som favoriter, men är det någon gång West Brom ska vinna över Chelsea (något man inte gjort sedan 1984) så är det nog i eftermiddag. Endast 19% av strecken är på ettan så det kan kanske vara värt att slänga iväg en chansgardering här.

6. Wigan – Swansea 2
Wigan är fortfarande jumbo i tabellen, trots att man är obesegrade i tre raka matcher. Man har ett par problem inför dagens match då Antolin Alcaraz och Maynor Figueroa båda var i väg i Sydamerika och spelade landskamp och endast anlände till Swansea under fredag eftermiddag. Det återstår att se om de startar i dag, kolla gärna laguppställningar om det finns möjlighet innan ni plitar ner strecken.
Swansea ser ut att ha tappat formen något på slutet, något som är väldigt vanligt bland nykomlingar i Premier League i mitten/slutet av säsongen. Det har bara blivit en seger på de fem senaste matcherna och i de två senaste har man kammat noll. Man har dock ett mycket välspelande lag och ska trots allt ses med ganska goda chanser till att plocka poäng här. Speldjävulen sticker till och med ut hakan lite och gör tvåan till utgångstipset. Garderingar plitas dock snabbt ner på stryktipskupongen.

7. Milwall – Reading 2
Milwall tog överraskande en seger borta mot starka Burnley senast, annars har inte formen varit något vidare på slutet. Man har frågetecken kring backen Jack Smith och mittfältaren Liam Trotter där den sistnämnda är minst trolig att starta matchen. Milwall är ett av ligans sämsta hemmalag och har inte vunnit på The Den sedan annandag jul.
Reading har inga nya skador eller avstängningar och är ligans formstarkaste lag med fem raka segrar i ligaspelet. Det har tagit laget upp på en imponerande tredjeplats i tabellen och som ytterligare ”boost” i laget får man tillbaka ytterbacken Shaun Cummings här.
Reading måste ses som favoriter och Speldjävulen skulle inte bli förvånad om man tar sjätte raka segern här.

8. Portsmouth – Middlesbrough 2
Portsmouth har som tidigare nämnts här på bloggen enorma problem med både ekonomi och med skador. Det gör att man inte har råd att hålla kvar sina nyckelspelare, senast i raden att lämna klubben var kaptenen Liam Lawrence som i veckan skrev på ett lånekontrakt med Cardiff säsongen ut. Man kan trots detta ställa en hyfsad startelva på benen, men inte mer.
Middlesbrough åkte på en tung förlust hemma mot Reading senast men innan dess hade man två raka segrar trots skadeproblem. Nu ser det bättre ut på den fronten och man får bland annat tillbaka mittfältaren Kevin Thompson till den här matchen. Man har även lånat mittfältaren Adam Hammill från Wolverhampton i ett försök att klättra tillbaka in på kvalplatserna till Premier League. Speldjävulen tror att bortastarka Middlesbrough tar hem det här.

9. Barnsley – Nottingham 2
Det här känns på förhand som en mycket svårtippad match. Hemmalaget Barnsley har dålig form med en vinst och fyra förluster på de fem senaste matcherna.  Man är fortfarande utan Jim O’Brien, David Perkins och Bobby Hassell och kan få det tufft ytterligare en gång mot ett stärkt Nottingham. Bortalaget har nämligen gjort smarta värvningar på slutet för att stärka upp försvaret och det ser ut att ha lyckats. Med en backlinje bestående av Danny Higginbotham och George Elokobi har man helt plötsligt mycket Premier League-erfarenhet. Nottingham siktar nu på sin tredje raka trepoängare, Speldjävulen tror att man någorlunda stora möjligheter till det.

10. Birmingham – Derby 1
Birmingham åkte på en tung förlust mot Nottingham senast men det ser vi bara som ett olycksfall i arbetet. Formen är annars på topp och laget har klättrat ända upp till en femteplats i tabellen efter en något trevande start.  I dag är det formsvaga Derby som står för motståndet och med nyförvärv som Peter Ramage, Caleb Folan, Andros Townsend och Erik Huseklepp till en redan stark trupp känns det här som en mycket stark etta.  Derby har nämligen bara tagit en poäng på de fem senaste matcherna och saknar förmodligen ett par spelare här. Bombetta!

11. Doncaster – Brighton 2
I takt med att Brighton har fått tillbaka spelare från skador har också resultaten börjat komma. Man är en av ligans formstarkaste lag och möter här ett av de formsvagaste, nämligen Doncaster. Hemmalaget har problem med skador och saknar fortfarande Martin Woods, Habib Bamogo och George Friend.
Brighton har några långtidsskador men inga nya skadebekymmer eller avstängningar. Formen är alltså på topp och senast tog man en imponerande 3-0 seger mot formstarka Ipswich. Att man är det bästa laget här råder det ingen tvekan om och X2 borde räcka långt.

12. Ipswich – Bristol City 1
Här har vi ytterligare en bank på Stryktipset. Ipswich gick förvisso på pumpen borta mot Brighton senast men annars har formen varit god på slutet. Laget har inga nya skador eller avstängningar och på topp har man en riktig vass Championship-målskytt i Michael Chopra.
Bristol City har gått kräftgång en längre tid och har mycket stora problem med skador. Marvin Elliott, David Clarkson och Cole Skuse är definitivt borta medan det är mycket tveksamt om Stephen McManus, Kalifa Cisse och Lewin Nyatanga plus ett par andra spelare kan medverka.
Ettan känns därför riktigt bra och spikas givetvis på Stryktipskupongen.

13. Watford – Burnley X
Det här är ett möte mellan två formsvaga lag. Nu får dock hemmalaget Watford tillbaka både mittfältaren Sean Murray och backen Lee Hodson, båda missade mötet med Southampton senast. Man har dock åkt två storförluster på slutet så det är ett stort frågetecken för formen.
Burnley har också spelat sämre på slutet och förlusten hemma mot Milwall senast var verkligen inte bra. Det kan tyckas lite märkligt då man fått tillbaka ett antal spelare från skador på slutet. Det finns definitivt kapacitet i laget och det känns som man ska kunna fixa minst en poäng här. Den som har råd tar dock men alla tecken på stryktipset.

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen