Stryktipset

Stryktipset 17 mars 2012

Tips-SM är slut för den här gången men Stryktipset fortsätter som vanligt med engelsk ligafotboll. Endast två matcher från Premier League på veckans stryktipskupong, men som vanligt ser det ändå intressant ut. Analyser från matcherna hittar ni nedan och stryktipsförslag kommer lite senare under dagen. Håll till godo och lycka till!

OBS! Mer speltips kommer under kvällen på bloggen, dock inte alla, utan några kommer endast finnas på Speldjävulens Twitter. Häng gärna på där! Gillar ni det ni läser så får ni även gärna gilla Speldjävulen på Facebook – det uppskattas verkligen och motiverar en att en fortsätta skriva!

1. Fulham – Swansea 1
Fulham har sett väldigt bra ut sedan Pavel Pogrebnyak kom till klubben och även om det blev förlust borta mot Aston Villa senast (0-1) så är det ett lag i medvind. Hemma på Craven Cottage är man svårslagna och man får nu även tillbaka backen Aaron Hughes som missade matchen mot Villa senast. Orlando Sa, Steve Sidwell och Zdenek Grygera missar dock matchen p.g.a skador.
Swansea trodde man var lite på dekis efter två raka förluster, men då svarade laget med att först vinna borta mot Wigan och sedan, i senaste omgången, besegra självaste Manchester City på hemmaplan. Laget fortsätter att spela en fantastiskt fin passningsfotboll och Fulhams tränare Martin Jol gjorde till och med jämförelsen med Ajax och Barcelona. Swansea har inga nya skador eller avstängningar men Speldjävulen tror ändå att man kan få det tufft här. Ettan blir utgångstipset men Swansea går aldrig riktigt helt att räkna bort.

2. Wigan – West Bromwich 2
Wigan är jumbo i tabellen och har snudd på hela säsongen sett ut som ett lag som åker ur Premier League i år. Speldjävulen tror också att så blir fallet till slut då man inte riktigt har de kvalitetsspelare som krävs för ytterligare en säsong i högstaligan. Man har bara vunnit en av de 13 senaste och nu är det dessutom tveksamt om Albert Crusat och Hugo Rodallega kommer till spel. Sedan tidigare är mittfältaren David Jones borta med knäproblem.
West Bromwich har hittat stilen på slutet och hade innan förlusten borta mot Manchester United senast, tre raka segrar i ligan. Den här gången är Jonas Olsson avstängd efter sitt röda kort men högerbacken Billy Jones är tillbaka. Anfallaren Peter Odemwingie är tveksam till spel och det öppnar för Shane Long som fortfarande har en del att bevisa efter sin övergång från Reading i sommar. West Bromwich ska egentligen vara för bra för Wigan här men Roberto Martinez mannar har rest sig på nio även innan så helt borta är dom inte ändå.

3. Barnsley – Reading 2
Barnsley är inne i en riktig formsvacka  som gör att man nu befinner sig i ingenmansland i tabellen. Någon uppflyttning är det inte tal om men med 12 poäng ner till Doncaster under strecket ser kontraktet ganska säkert ut det också. Det blir inte lätt för laget i eftermiddag då man har stora skadeproblem och får klara sig utan backen Bobby Hassell, mittfältarna Jacob Butterfield, Jim O’Brien och David Perkins samt anfallaren Rob Edwards.
Reading tappade tillslut poäng senast mot Doncaster efter åtta (!) raka segrar i ligaspelet. Man har sedan dess plockat in den rutinerade mittfältaren Hayden Mullins på lån från Portsmouth och han kan göra sin debut direkt här. Man kan också få tillbaka anfallaren Jimmy Kebe efter fyra matchers frånvaro på grund av en knäskada. Matthew Connolly, Andy Griffin och Karl Sheppard missar dock alla definitivt matchen.
Speldjävulen tror att Reading snabbt hittar tillbaka till ”winning ways” här och att laget tuffar vidare mot en direktplats till Premier League.

4. Birmingham – Middlesbrough 1
Birmingham är inne i en formsvacka för tillfället vilket har gjort att laget trillat ner till en åttondeplats i tabellen. Hemma på St. Andrews har man dock bara förlorat en enda match i år och man får nu tillbaka ytterbacken David Murphy från skada. Jonathan Spector och Stephen Carr är dock fortfarande borta och mittfältaren Jordan Mutch är avstängd.
Middlesbrough är ojämna och blandar och ger rejält från vecka till vecka. Senast blev det en klar hemmaförlust mot Leeds och nu får man klara sig utan viktige mittfältaren Barry Robson som är avstängd. Frågetecken är det också kring Rhys Williams, Kevin Thompson och Faris Haroun, alla testas sent på matchdagen, borta är definitivt anfallaren Scott McDonald.
Med Barry Robson borta tror Speldjävulen att Boro får det tufft och 1X på stryktipset ska vara heltäckt.

5. Blackpool – Brighton X
Det här är ett möte mellan två lag i olika ändar av formtabellen. Blackpool har inte rosat marknaden på slutet och har två raka förluster medan Brighton är obesegrade i ligan sedan nyår (11 matcher). Blackpools tränare Ian Holloway har ännu en gång en helt frisk trupp av spelare till sitt förfogande och kan välja att starta med Roman Bednar eller Kevin Phillips på topp då Loman Lua Lua haft svårt att hitta målet på slutet.
Brighton har alltså gått riktigt bra sedan nyår, allt i takt med att man fick spelare tillbaka från skador. Senast var f.d. Valencia-spelaren Vicente tillbaka som inhoppare och det resulterade i två mål direkt. Han kan vara med från start här och är naturligtvis egentligen alldeles för bra för att lira i Championship. Brighton kan även ha ytterbacken Marcos Painter tillbaka efter ett längre skadeuppehåll, så det ser onekligen fortsatt bra ut för ”fiskmåsarna”.
Krysset får bli utgångstipset men här garderar vi gärna med både ettan och tvåan.

6. Crystal Palace – Hull X
Det är två svårslagna lag som möts på Selhurst Park i eftermiddag, båda lagen har nämligen åtta raka ligamatcher utan förlust. Det är även två kryssglada lag som drabbar samman då det för båda lagen har slutat oavgjort i sex av dessa åtta matcher, ett kryss som utgångstips på stryktipset är därför ganska givet. Crystal Palace saknar dock avstängde anfallstalangen Wilfried Zaha samt kanske även mittfältaren Kagisho Dikgacoi. Jonathan Williams och David Wright är dock redo för comebacker men Sean Scannell hinner nog inte bli redo för eftermiddagens match.
Hull tog en mycket meriterande 3-0 seger borta mot Cardiff i tisdags och det kan vara så att formen är på väg tillbaka igen. Tränaren Nick Barmby ser ut att en helt frisk trupp till sitt förfogande vilket betyder att yttern Robbie Brady förmodligen är spelklar igen. Utgångstipset blir som sagt ett kryss, ska ni gardera så gör det med en tvåa.

7. Doncaster – Derby 1
Bottenlaget Doncaster Rovers är nu kraftigt på gång efter att de fina nyförvärv man gjort på senare tid börjar bli varma i kläderna. Man är obesegrade i fem raka ligamatcher, vilket i och för sig bara ha resulterat i en trepoängare. Motståndet har dock varit riktigt tufft och i de två senaste matcherna har man tagit poäng mot både West Ham borta och Reading hemma. Ser man till de spelare man har ställt upp med i dessa matcher inser man snabbt att detta absolut inte ska vara ett bottenlag i Championship. Här finns mängder av rutin från Premier League, eller vad sägs om en startelva som innehåller Pascal Chimbonda, Habib Beye, Giles Barnes, Frederic Piquionne och El-Hadji Diouf.  Dessutom har man en skicklig målvakt i Carl Ikeme (på lån från Wolverhampton). Det låter snarare som ett mittenlag i Premier League om ni  frågar mig. I eftermiddag får man besök av Derby County som varit något ojämna på slutet och egentligen inte visar upp någon jätteform direkt. Laget var kraftigt nederlagstippade innan säsongen och har egentligen överpresterat så här långt. Nu får man dessutom klara sig utan kaptenen Shaun Barker som är skadad och blir borta resten av säsongen. Speldjävulen har kraftigt på känn att Doncaster vinner detta och ettan spikas på stryktipssystemet.

8. Ipswich – Peterborough 1
Ipswich har imponerat på slutet och är ett av ligans formstarkaste lag. Kontraktet är så  gott som säkrat och Paul Jewells mannar hoppas nu på att kunna klättra så högt upp i tabellen som möjligt. På pappret har man ett lag som borde kunna vara med i toppen och vi tror att avslutningen på säsongen kommer visa detta. Man har också en rejäl revansch att utkräva då man fick stryk med hela 1-7 i bortamötet med Peterborough i augusti förra året.
Peterborough vann hemma mot Blackpool senast vilket gav laget lite andrum i kampen om överlevnad i Championship. Man har nu 10 poäng tillgodo på Doncaster strax under strecket och det ser ut som laget får vara kvar i ligan även nästa säsong. Tränaren Darren Ferguson har en helt frisk trupp av spelare att plocka av men Speldjävulen tror ändå inte det räcker till poäng i dag, utan ettan spikas i stryktipsförslaget.

9. Leeds – West Ham 1
Leeds är kraftigt på gång under nye managern Neil Warnock och man tog senast en imponerande seger borta mot Middlesbrough. Ytterbackslånet från Bolton, Paul Robinson, gjorde en stark debut då och lär fortsätta på vänsterbacken idag. Man har inga nya skador eller avstängningar, vilket betyder att man endast saknar backarna Alex Bruce och Leigh Bromby. Det ser med andra ord ganska bra ut inför dagens match.
West Ham har haft det lite tufft på slutet och har tappat poäng mot både Watford och Doncaster på hemmaplan i sina två senaste matcher. Man dras dessutom med en del skadebekymmer då Winston Reid, Julien Faubert, Guy Demel, Papa Bouba Diop och Ricardo Vaz Te alla missar matchen.  Nyförvärvet från Manchester United, Ravel Morrison, kan därför få göra sin debut här.
På stryktipset är West Ham streckfavorit, men Speldjävulen tror ganska hårt på en hemmaseger här. Ettan som utgångstips i stryktipsförslaget är därför givet.

10. Milwall – Southampton 2
Milwall börjar snart ligga lite pyrt till i tabellen med Doncaster jagandes under strecket. Man har fortfarande sex poäng tillgodo men har dock spelat en match mer och det vill till att man bibehåller den hyfsade form man trots allt har för tillfället. Man är dock väldigt ojämna och man vet inte riktigt vad man ska få se från vecka till vecka, senast blev det en klar 3-1 förlust mot Nottingham på bortaplan. Man har en till stora delar frisk trupp men ser ut att få kunna klara sig utan mittfältaren Liam Trotter som fick utgå senast, backen Shane Lowry är också ett frågetecken.
Skadeläget i Southampton ser också det ljust ut och tränare Neil Adkins kan för första gången för säsongen välja och vraka bland en helt frisk trupp. Man är dessutom etta i tabellen och ligans näst formstarkaste lag (efter Reding), så det mest går i dur i bortalaget. Speldjävulen tror att man är starka nog att plocka tre poäng här.

11. Portsmouth – Bristol City 1
Portsmouth fortsätter att göra sig av med spelare i ett försök att sanera ekonomin. Senast i raden att lämna klubben är målvakten Stephen Henderson (West Ham) och mittfältaren Hayden Mullins (Reading). Laget ligger nu sist i tabellen och måste nästan vinna i dag och man inte ska hamna för långt efter. Startelvan ser trots allt inte så pjåkig ut och man ska komma ihåg att man alltid har ett massivt stöd från hemmapubliken på Fratton Park.
Bristol City är ett annat formsvagt lag som är i riskzonen för nedflyttning i år. Man ligger för närvarande på 21:a plats i tabellen, endast tre poäng före Doncaster under strecket. Laget  har fortsatt problem med skador och kommer här till spel utan Marvin Elliott, David Clarkson, Cole Skuse och James Wilson. Även Lewin Nyatanga och Sean Davis är frågetecken inför dagens match och testas strax innan matchstart. Matchen känns lurig men ettan blir ändå utgångstipset trots alla problem för hemmalaget.

12. Watford – Coventry 1
Watford har från till synes ingenstans hittat formen och tuffar nu på bra i ligaspelet. Kontraktet är så gott som säkrat och kan nu spela de sista matcherna utan någon egentlig press på sig. Man kommer till spel i dag utan Dale Bennet som fick en hjärnskakning mot West Ham senast men Stephen McGinn, Ross Jenkins och Gavin Massey kan vara tillbaka.
Coventry är ett bedrövligt bortalag som endast lyckats skrapa ihop tre poäng på bortaplan på hela säsongen. Som tur är man hyfsade hemma, vilket gör att man fortfarande har chansen att hänga kvar, även om man för närvarande ligger näst sist i tabellen. Man har fortfarande skadeproblem och det är tveksamt om Gary McSheffrey, Cody McDonald och David Bell kan spela i dag. Borta sedan tidigare är Carl Baker, Herman Hreidarsson och Richard Wood.
Watford ska givetvis ha utgångstipset här,  spelar inte McSheffrey så spikas ettan. De som går för de riktigt stora pengarna kanske ändå slänger med en motivationsgardering.

13. Notts County – Sheffield Wednesday 1
Notts County har varit nära på omutbara sedan Keith Curle tog över rodret från Martin Allen och man har tagit 19 poäng av 21 möjliga sedan managerbytet. Hemma på Meadow Lane är laget väldigt svårslagna och man får nu även tillbaka veterananfallaren, och tillika bästa målskytten, Lee Hughes från avstängning. Man har även lånat mittfältaren Lloyd Sam från Leeds och han kan få göra sin debut direkt. Backarna Stephen Hunt och Jude Stirling är dock fortfarande skadade.
Sheffield Wednesday är också ett av formlagen i ligan och har tre segrar på de fyra senaste vilket gjort att man nu är tillbaka på tredje plats i tabellen. Man har dock haft problem med bortaspelet på slutet och endast tagit tre poäng på de fem senaste bortamatcherna. Lånet från Reading, Michail Antonio, har dock varit riktigt het sedan han anlände (3 mål på 2 matcher) och det finns utan tvekan kvalitet i laget.
Utgångstipset blir en etta men garderingen är inte långt borta.


Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen