Dagens bästa spel

Charleroi tar ett steg närmare ligatiteln

Sheffield United gjorde sannerligen ingen besviken igår och bidrog till att 12:e raka (!) dagens bästa spel satt och att Speldjävulens 100%:a statistik i april håller i sig.

Trots många matcher i dag så tycker jag det var svårt att hitta något lämpligt objekt till godkänt odds. Efter mycket velande och funderingar föll slutligen valet på ett spel i belgiska division 2 i matchen FC Brüssel – Charleroi. Bortalaget Charleroi, f.ö. Pär Zetterbergs gamla klubb, har ryckt åt sig en liten ledning i tabellen och har nu sex poäng ner till Oostende och Eupen på 2:a och 3:e plats, med fyra matcher kvar att spela. Senast blev det förvisso bara en poäng borta mot Visé efter att hemmalaget kvitterat i den andra övertidsminuten. Innan dess hade man dock tagit 6 raka segrar, samtliga utan skyttekungen Moussa Gueye, som även missar dagens match. Annars är det en helt frisk trupp som står till tränaren Dennis van Wijks förfogande. I Gueyes frånvaro har anfallskollegan Harlem Gnohéré blommat ut på allvar och gjort 9 mål på sina 7 senaste matcher.
FC Brüssel har inte gjort någon vidare säsong och ligger först på 13:e plats av totalt 18 lag i tabellen. Man är dock obesegrade i sina fem senaste ligamatcher och har därmed skaffat sig ett ypperligt läge för att fixa nytt kontrakt. Det oavgjorda resultatet i Dender senast kan göra att man nu känner en viss lättnad och inte behöver kämpa lika desperat för poängen längre. En annan sak som talar emot hemmalaget är att man spelade sin helgmatch i söndags medan Charleroi hade sin match dagen innan. Det gör att spelarna i FC Brüssel har fått en dags mindre vila vilket kan visa sig avgjörande då man har frågetecken kring en rad spelare efter helgens batalj. Backarna Grassi och Diakhaby, mittfältarna Houri och Mendy samt anfallaren Nahimana är alla tveksamma till spel i dagens match. Sedan tidigare är kaptenen Jérome Nollevaux borta för resten av säsongen. Man ska ha i åtanke att Brüssel har en betydligt viktigare (och lättare) match mot bottenkollegan Tubize på söndag och det är inte troligt att man riskerar några spelare här.

Speldjävulen tror att Charleroi vill säkra ligatiteln så tidigt som möjligt och att det blir tre nya poäng i afton. Det är dock en match på bortaplan, mot en motståndare som varit obesegrad ett tag, så i dag gör vi det enda vettiga och spelar tvåan med en lite mindre insats.

Liga: EXQI League (Belgien)
Match: FC Brüssel – Charleroi
Speltips: 2
Odds: 2.00 @ Bet365
Högsta odds: 2.10 @ Betsafe
Matchstart: 20.00

Resultat: 2-3 VINST!!2 Kommentarer

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen