Stryktipset

Stryktipset 14 april 2012

Speldjävulen är den här veckan tillbaka med stryktipsförslag och analyser av alla matcher på veckans stryktipskupong. Det finns så här i slutet av säsongen ett antal lag som inte har något att spela för och andra som kan vara intressanta motivationsvinnare. Swansea, West Bromwich, West Ham, Leeds och Watford känns som lite för stora favoriter och det känns som det finns potential för skrällar och en ganska stor utdelning. Nu kör vi hårt mot 13 rätt – håll till godo och lycka till!

1. Sunderland – Wolverhampton 1
Sunderland stod för en bedrövlig insats senast när man åkte på en 0-4 förlust borta mot Everton. Tränaren Martin O’Neill har lovat fansen att han inte kommer tillåta spelarna att bete sig på det viset någon mer gång den här säsongen, även om det egentligen inte finns något sportsligt att spela för. Placeringen i tabellen kan innebära ganska stora ekonomiska skillnader dock och det är garanterat så att klubbledningen kommer begära full fokus i de sista fem matcherna av säsongen. Till dagens match kan man få tillbaka John O’Shea, Frazier Campbell och Nicklas Bendtner och det är givetvis ett lyft för laget.
Wolverhampton är fullkomligt bedrövliga för dagen och nye tränare Terry Connor har inte haft en rolig tid som ansvarig för laget. Nu får man dessutom klara sig utan mittbacken Sebastien Bassong, som blev utvisad mot Arsenal senast. Sedan tidigare är även Jody Craddock, Jamie O’Hara och Stephen Hunt borta.
Speldjävulen tror inte bortalaget får med sig några poäng här och spikar ettan på stryktipsförslaget.

2. Swansea – Blackburn 1
Här har vi ett möte mellan två extremt formsvaga lag. Både Swansea och Blackburn har förlorat sina fyra senaste ligamatcher och letar nu båda desperat efter ett trendbrott. Hemmalagets tränare Brendan Rodgers förväntas göra en del ändringar i startelvan då lagets senaste insats mot QPR var under all kritik. Man har inga nya skador eller avstängningar och vill garanterat avsluta säsongen på ett bra sätt så motivationen är det nog egentligen inget större fel på.
Blackburn har som sagt heller ingen rolig formrad och förlusten mot Liverpool, med 10 man stora delar av matchen, sved garanterat. Man är nu under nedflyttningsstrecket och är i desperat behov av poäng. Anfallaren Anthony Modeste är tillbaka här och tränaren Steve Kean har beordrat tuffare försvarsspel vid fasta situationer. Frågan är dock om man verkligen har kvalitet för spel i Premier League ytterligare en säsong? Räddningen kan i så fall heta David Hoilett, som måste hitta formen på allvar om det ska gå vägen. Man har trots allt givit Marcus Olsson en ordinarie plats i startelvan och då kan konkurrensen inte vara allt för stor…
Med tanke på att Blackburn är i större behov av poängen, garderar Speldjävulen dock med både X och 2 här.

3. West Bromwich – Queens Park Rangers 2
West Bromwich kan känna sig ganska säkra på fortsatt spel i Premier League nästa säsong då man har 10 poäng ner till Bolton strax under nedflyttningsstrecket. Det har ”endast” blivit en seger på de fyra senaste matcherna och det kan ha smugit sig in en viss nöjdhetskänsla redan nu, med fem matcher kvar av säsongen. Man har dessutom en hel del problem med skador och saknar Zoltan Gera, Steven Reid, Jerome Thomas, Gabriel Tamas och James Morrison till dagens match.
QPR har legat riktigt risigt till de senaste veckorna, men man har höjt sig på slutet och tagit tre raka hemmasegrar, vilket gjort att man klättrat över det förargliga nedflyttningsstrecket. På bortaplan har man dock fortfarande problem, men med dagens form, och det fortsatta behovet av poäng, så ska man ändå ses med god chans här. Streckmässigt på stryktipset ser både krysset och tvåan intressanta ut då hemmalaget har blivit allt för stora favoriter. Man har dock frågetecken för både Jamie Mackie och Bobby Zamora, så det är inte fel att vänta in startelvorna innan man plitar ner strecken. Djibril Cissé är sedan tidigare avstängd och Alejandro Faurlin och Armand Traore är skadade.

4. Derby – Middlesbrough X
Derby tog en meriterande bortaseger mot Leeds senast och har fortfarande en liten chans att nå en playoffplats. Det får anses som en mäktig prestation då laget var kraftigt nederlagstippade innan säsongen startade. Man har inga nya skador eller avstängningar och hoppas kunna ta en ny trepoängare i eftermiddag.
Middlesbrough har åtta raka matcher utan vinst i ligaspelet och har trillat ner till 8:e plats i tabellen, strax utanför kvalplatserna till Premier League. Man saknar fortfarande backarna Joe Bennett, Matthew Bates och Rhys Williams och har frågetecken kring mittfältaren Faris Haroun. Tränaren Tony Mowbray tror dock starkt på att man kan vända trenden och att man till slut fixar en playoffplats. Speldjävulen är beredd att hålla med och ser viss skrällpotential här, framförallt som anfallaren Scott McDonald nu har ett par matcher i kroppen efter sitt långa skadeuppehåll. Derby är ganska klar streckfavorit på tipset vilket gör garderingarna än mer intressanta.

5. Doncaster – Portsmouth 2
Det här är en match mellan två lag som är som gott som körda i tabellen och med största sannolikhet kommer spela i League 1 nästa säsong. Det finns dock fortfarande en liten, liten chans att Portsmouth kan fixa det, men då krävs det full pott i de återstående matcherna. I hemmalaget har man en rad spelare med skadeproblem och det är tveksamt om Frederic Piquionne, El-Hadji Douf, Habib Beye och Brian Stock kommer till spel. Sedan tidigare är dessutom Martin Woods och Habib Bmogo borta.
I Portsmouth saknas backen Tal Ben Haim och kanske även Aaron Mokoena, annars ser det ok skademässigt. Pompey ska nog ses som favoriter här men är långt i från en solklar vinnare.

6. Milwall – Leicester 2
Milwall har imponerat på slutet och har nu så gott som säkrat kontraktet. Anfallsduon Harry Kane och Andy Keogh har verkligen hittat formen och kan komma att hålla skyttekungen Darius Henderson på bänken här. Det finns risk att det smyger sig in en viss mättnadskänsla nu när kontraktet är klart och det ska tas med i beaktningen när man plitar ned strecken.
Leicester har på något sätt fortfarande chansepå en kvalplats till Premier League, trots att man egentligen inte varken har imponerat eller spelat speciellt bra på hela säsongen. Det råder dock inget tvivel om att det finns kvalitet i truppen och kanske börjar det nu visa sig så här i elfte timmen. Speldjävulen chansar lite här och sätter tvåan som utgångstips med tanke på att Leicester har betydligt mer att spela för, Milwall är dock alltid luriga.
Skadeläget i lagen ser ut enligt följande:
Milwall: Liam Trotter (tveksam), Therry Racon, Tamika Mkandawire, Steve Mildenhall
Leicester: Neil Danns, Lee Peltier och Paul Gallagher (alla tveksamma)

7. Nottingham – Blackpool X
Nottingham kan inte känna sig helt säkra på nytt kontrakt än och kan nog behöva någon poäng till från de återstående fyra matcherna av säsongen. Man vann senast (1-0 mot Peterborough), men fick viktige Garath McClearly utvisad och han är därmed avstängd här.
I Blackpool kämpar man frenetiskt för att hålla sig kvar på playoffplats till Premier League och laget tycks ha hittat hyfsad form igen. Nu har man i och för sig frågetecken kring evigt unge skyttekungen Kevin Phillips som har problem med höften. Sedan tidigare är Roman Bednar och Gary Taylor-Fletcher skadade och Keith Southern avstängd. Båda lagen är nog ganska nöjda med en pinne här och det kan bli en match där det tas få risker, krysset blir därför det självklara utgånstipset.

8. West Ham – Brighton 1
West Ham har nu så gott som givit upp hoppet om att vinna serien och får istället i första hand förlita sig till kval för att nå Premier League nästa säsong. Lagets hemmaform har varit usel på slutet och man har inte vunnit på Upton Park på hela sju matcher. Man har dock fortfarande en liten chans att fixa andraplatsen då Reading slog Southampton på St. Mary’s i går kväll, och West Ham nu bara har 6 poäng upp till andraplatsen med en match mindre spelad. Hemmalagets tränare kan tvingas göra ändringar på ytterbackspositionerna då både George McCartney och Joey O’Brien är tveksamma till spel.
Brighton har nu trillat ner till en sjundeplats i tabellen, strax utanför playoffplatserna. Man har haft dålig form på slutet men insatsen i förlustmatchen hemma mot Reading senast var dock en klar förbättring. Man får tillbaka viktige mittfältaren Liam Bridcutt från avstängning här och det är ett stort lyft för bortalaget. West Ham är mycket stora favoriter i streckfördelningen (1: 73% X:17% 2: 10%) i skrivande stund och det kan öppna för en rejäl rensare då Brighton faktiskt är i mer desperat behov av poäng än hemmalaget. Utgångstipset blir dock en etta men den som vill åt de stora pengarna gör klokt i att gardera, åtminstone med krysset.

9. Barnsley – Cardiff 2
Barnsley har fantastiskt svag form för tillfället och det var därför överraskande att man fick med sig en poäng borta mot Blackpool senast. Man har halkat ned ända till 19:e plats i tabellen, men med 8 poäng ner till Coventry under strecket, med bara fyra matcher kvar att spela, ser det ändå ganska säkert ut. Man ser ut att kunna få tillbaka ett par spelare här då Matt Done och Bobby Hassell nu äntligen ser ut att vara spelklara efter skador. Kaptenen Jacob Butterfield och målvakten Luke Steele saknas dock fortfarande.
Cardiff har kryssat i fem av sex matcher på slutet och behöver nu en trepoängare för att inte riskera att hamna utanför kvalplatserna till Premier League. Man får försöka göra detta utan mittfältaren Craig Conway, som skadade sig mot Watford senast. Det är också frågetecken kring anfallarna Joe Mason och Rudy Gestede. Man förlorar dock väldigt sällan på bortaplan och en X2-gardering här bör vara heltäckt.

10. Burnley – Coventry 1
Burnley har fortfarande en minimal chans att nå playoff efter att ha tagit tre segrar på de fyra senaste. Grunden till segrarna har att varit att anfallaren Charlie Austin, i Jay Rodriguez frånvaro, verkligen tagt tag i målgörandet. Man hoppas nu ha mittfältaren Marvin Bartley tillbaka efter skada men saknar fortfarande nämnde Rodriguez samt Martin Paterson.
Coventry hade varit obesegrade i sex raka matcher när man åkte på en tung förlust mot Bristol City senast. Många spelare spelade halvskadade då och det finns frågetecken kring en rad av dem till den här av dem till den här matchen. Sedan tidigare är Nathan Cameron, Richard Wood, Hermann Hreidarsson och Carl Baker borta.
Etttan måste bli utgångstipset här.

11. Crystal Palace – Ipswich 2
Crystal Palace har på grund av stora skadeproblem tvingats spela med många ungdomsspelare i laget på slutet. Det måste man fortsätta med även här då Paul McSahne, Jonathan Williams, Anthony Gardner och Mile Jedinak är borta.
Ipswich vilade fyra viktiga spelare i förlustmatchen mot Leicester senast och de (Chopra, Emmanuel-Thomas, Martin och Drury) kan vara tillbaka här. Medan Palace skolar in ynglingar i laget tror Speldjävulen att Ipswich roffar åt sig poängen här. Utgångstipset blir en klar tvåa och X2 känns heltäckt.

12. Leeds – Peterborough 1
Leeds har p.g.a. skadeproblem och dålig form åkt på tre raka förluster och nu är chansen till en playoffplats i praktiken borta. Man har inte vunnit på Elland Road under nye managern Neil Warnock och han har aviserat att det kommer bli utrensning i truppen i slutet av säsongen. Många spelare måste därför ge allt för att inte bli ivägskeppade och det kan vara en motivationsfaktor så god som någon.
Peterborough har inte direkt rosat marknaden på slutet, men kontraktet är så gott som säkrat och man behöver därför inte förta sig allt för mycket så här i slutet av säsongen. Man ser ut att få klara sig utan Emile Sinclair i eftermiddag men troligtvis kan anfallaren Tyrone Bennett spela.
Leeds är storfavoriter här, men med tanke på att Neil Warnock redan sagt att han inte bryr sig om resultatet och kommer lufta spelare med tanke på nästa säsong, finns det ändå en ganska stor skrällpotential för Peterborough.

13. Watford – Hull X
Watford ligger i ingenmansland i tabellen och har egentligen inget att spela för. Man har med tanke på det gjort det väldigt bra på slutet och även senast fick man med sig en poäng borta mot Cardiff. Man är fortfarande utan backen Adrian Mariappa men ser ut att kunna få tillbaka Liam Rosenior, Stephen McGinn och Ross Jenkins här.
Hull vann äntligen senast efter fem raka förluster i ligaspelet. Man har forftfarande chansen på kval till Premier League med fyra poäng upp till Cardiff på sista playoffplats. Tränaren Nicky Barmby har dock redan börjat snacka om nyförvärv till nästa säsong, så man undrar ju om laget redan givit upp möjligheten att gå upp redan i år. En lurig match det här som kan sluta lite hursomhelst. Kryss blir utgångstipset.

Stryktipsförslag 14-april 144-raders-R-system

Stryktipsförslag 14-april 144-raders-R-system

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen