Stryktipset

Stryktipsförslag 28 april 2012

Då var det dags för ännu en härlig stryktipsomgång. Senast blev det för andra veckan i rad 11 rätt på ramen på Speldjävulens stryktipsförslag och nu tar vi sats mot 13 rätt den här veckan med en stryktipskupong innehållande matcher från Premier League, Leauge 1 och Allsvenskan. Analyser hittar ni som vanligt nedan och längst ner även veckans stryktipsförslag , som som vanligt består av ett reducerat system med tolvrättsgaranti för 144 kr. Håll till godo och lycka till!

Är ni sugna på mer speltips under dagen så kommer det komma upp fler rekar både här på bloggen, samt på Speldjävulens Twitter – missa inte att bli en följare där!

1. West Bromwich – Aston Villa X
West Bromwich har hittat stilen på slutet och är nu uppe på tionde plats i tabellen, med tre matcher kvar att spela. Med lite tur kan man klättra upp till sjunde plats innan säsongen är slut, före storheter som Everton och Liverpool. Då måste man vinna sina återstående matcher samtidigt som man har lite tur med de andra resultaten. En sak som är säker är att man kommer vara etta i Midlands då dagens motståndare Aston Villa går kraftig kräftgång, Wolverhampton redan är nedflyttningsklara och Birmingham harvar i Championship. Man saknar Zoltan Gera, James Morrisson och Steven Reid, men bör få tillbaka både Marc-Antoine Fortune och Paul Scharner här. Man ska komma ihåg att laget har ganska stora problem hemma på The Hawthorns i år och faktiskt gått bättre på bortaplan.
Aston Villa är ett riktigt krislag för tillfället, förlusten hemma mot Bolton senast var den sjunde matchen i rad utan seger och nu är man på allvar indragna i nedflyttningsstriden. Det finns ett par glädjebesked för bortalaget dock då Richard Dunne nu med största säkerhet är spelklar efter sin nyckelbensskada, det ser även ut som både backkollegan James Collins och anfallaren Gabriel Agbonlahor kan spela. Speldjävulen tror att Aston Villa kan överraska här, men utgår ändå från ett kryss och garderar gärna med båda alla tre tecknen.

2. Everton – Fulham 1

Det här är ett möte mellan två formstarka lag, Everton gjorde en makalös upphämtning mot Manchester United senast och har i anfallsförvärvet Nikica Jelavic en av ligans hetaste spelare. Jelavic har gjort 5 mål på de 3 senaste matcherna vilket har hjälpt Everton till en sjundeplats i tabellen, en placering före lokalkonkurrenten Liverpool. Till dagens möte med Fulham får man klara sig utan vänsterbacken Leighton Baines samt mittfältarna Jack Rodwell och Royston Drenthe. Man har dock extremt lätt för Fulham på Goodison Park där man tagit 18 raka segrar lagen emellan, faktum är att Fulham aldrig har vunnit en ligamatch här. Senast man tog en poäng var 1959…
Fulham har också gått fint på slutet och har tre segrar på de fyra senaste. På bortaplan har man dock inte varit lika heta och man kan nog få det tufft mot ett starkt Everton. Backarna Stephen Kelly och Zdenek Grygera samt mittfältarna Bryan Ruiz och Steve Sidwell missar matchen.
Speldjävulen tar ställning här och spikar ettan på stryktipset.

3. Stoke – Arsenal 2
Stoke har stadigt sjunkit genom tabellen och är nu först på 14:e plats med fyra matcher kvar av säsongen. Man har därmed inget annat än äran att spela för och det känns som att man är ganska slitna efter en väldigt lång säsong där Europa League-spel tog mycket kraft ur spelarna. Till dagens match får man klara sig utan backen Andy Wilkinson men kan ha yttern Jermaine Pennant tillbaka.
Arsenal får se upp så att man inte missar Champions League nästa säsong. Skulle Chelsea hamna utanför de fyra första, samtidigt som man vinner Champions League-finalen mot Bayern München, hamnar det fjärdeplacerade laget i Europa League istället för att få kvala till Champions League. Det är därför väldigt viktigt för bortalaget att ta minst en pinne här då både Newcastle och Tottenham hotar bakifrån. Man får klara sig utan skadade Theo Walcott, Mikel Arteta och Jack Wilshere men får tillbaka både Tomas Rosicky och Youssi Benayoun. Speldjävulen tror man fixar minst en poäng här så X2 ska vara heltäckt.

4. Sunderland – Bolton X
Sunderlands tidiga form efter managerbytet tycks ha ebbat ut och man är nu utan seger i de fem senaste matcherna i Premier League. Man har dock bara förlorat en av dessa fem så helt illa har man heller inte gått. I dagens match mot Bolton får man klara sig utan en rad spelare – Sebastian Larsson och Kieran Richardson missar resten av säsongen medan Craig Cardner är avstängd och Lee Cattermole fortfarande är ett osäkert kort. Sedan tidigare är Connor Whickham, Wes Brown och Titus Bramble också borta.
Även Bolton har stora problem med skador och tränaren Owen Coyle kommer att få be ett antal av sina spelare att bita ihop och spela med smärta i eftermiddag. Självförtroende bör dock ha fått sig en ”boost” efter bortasegern mot Aston Villa senast och man har nu häng på QPR och Wigan strax ovanför strecket, med en match mindre spelad dessutom. Darren Pratley, Ryo Miyaichi coh Chris Eagles kommer få fram till matchstart på sig att bevisa att de kan spela, sedan tidigare är Muamba, Holden, Gardner och Lee Chung-Young borta.
Det här känns som en lurig match där krysset nog ligger ganska nära till hands, det får också bli utgångstipset i stryktipsförslaget.

5. Swansea – Wolverhampton 1
Inget av lagen har något att spela för men Swansea har med ett par segrar till, möjligheten att knipa en topp-10 placering. Det skulle vara en väldigt imponerande prestation då laget som nederlagstippad nykomling åstakommit detta genom att hålla bollen på marken och spela ett härligt kortpassningspel. Till dagens match mot jumbon Wolverhampton får man tillbaka yttern Nathan Dyer och lär gå för ytterligare en trepoängare här.
Wolves har varit bedrövliga en längre tid och det är inte lätta att tro att laget ska kunna plocka några pinnar här. Inte nog med att formen är usel man får dessutom klara sig utan målvakten Wayne Hennessey, backarna Sebastien Bassong och Jody Craddock samt mittfältaren Jamie O’Hara. Det ser med andra ord väldigt jobbigt ut och nu ska väl inte ens Speldjävulen, som annars har svårt att tippa matcher där Wolves är inblandade, kunna missa. Ettan måste bara spikas på stryktipskupongen.

6. Wigan – Newcastle X
Det här är en oerhört viktig match mellan två formstarka lag som kämpar på varsin ände av tabellen. Wigan har sin vana trogen mirakulöst hittat formen i slutet av säsongen och har nu klättrat strax över nedflyttningsstrecket efter att ha spenderat stora delar av säsongen under den samma. Anfallaren Franco di Santo är ett stort frågetecken inför dagen drabbning med Newcastle, och kan komma att ersättas av Hugo Rodallega, som förmodligen är tillbaka. Tillbaka är även mittfältaren Albert Crusat medan backen Ronnie Stam med största sannolikhet missar matchen.
Newcastle är i rysligt bra slag för dagen och har radat upp sex raka segrar i ligan. Stora organisatörer av detta har Hatem Ben Arfa och Papiss Cissé varit, som båda visat upp vilka fantastiskt bra fotbollsspelare man är. Framförallt Ben Arfa har imponerat spelmässigt och han påminner mer och mer om Lionel Messi med sina snabba fötter och bländande bollkontroll – han är utan tvekan ett av årets största utropstecken. Newcastle har inga nya skador eller avstängningar och blir svåra att spela emot i dagens läge. Krysset får dock bli utgångstipset då Wigan är i desperat behov av poäng.

7. IFK Göteborg – Åtvidaberg 1
Nu är det dags för IFK Göteborg att leva upp till förväntningarna! Hittills har laget varit en besvikelse och fem poäng på de fem inledande matcherna är långt ifrån vad man hade räknat med. Det lär i alla fall inte bli tal om någon underskattning och det gäller nu för tränaren Mikael Stahre att hitta rätt mittfält- och anfallskombinationer. Spelet har dock inte varit helt bedrövligt så det är säkert bara en tidsfråga innan man kommer igång på allvar. Idag ser det i alla fall på förhand ut som man har en passande uppgift.
Åtvidaberg har efter sin vassa inledning åkt på två raka förluster. I dag står man inför en väldigt tuff uppgift då man få ta sig an ett IFK Göteborg på uppgång. Man får göra detta utan skadade duon Amir Suljic och Erik Moberg, men annars är laget intakt. Speldjävulen tror det blir för tufft för Åtvid här och räknar med att laget inkasserar tredje raka förlusten.

8. Brommapojkarna – Degerfors 1
Brommapojkarna har inlett säsongen positivt och har tagit två segrar på de tre inledande matcherna. Det blev förvisso förlust borta mot Hammarby senast, men Bajen ser riktigt starka ut i år så det är inte så mycket att säga om. Man har en stark trupp med en hel del rutin från allsvenskan och man blir säkert ett topplag i år.
Degerfors har börjat säsongen allt annat än bra, såväl spel- som resultatmässigt. Man har noll poäng efter tre omgångar och ligger näst sist i tabellen, med endast svaga Värnamo bakom sig. Senast blev det en tung förlust hemma mot Umeå, där inte mycket i spelet fungerade, åtminstone inte sedan man fått ett baklängesmål emot sig i första halvlek. Man tappade ett par viktiga spelare efter förra säsongen och får nog svårt att konkurrera på övre halvan av tabellen i år. Det lutar åt att ettan spikas i veckans stryktipsförslag.

9. Brentford – Sheffield Wednesday 2
Brentfords förhoppning om att nå playoff till Championship, är efter förlusten mot Stevenege senast nu så gott som ute. Man har nu fem poäng till just Stevenege på sista kvalplatsen, med bara två matcher kvar att spela av säsongen. Man får dessutom nu klara sig utan målvakten Richard Lee som har en axelskada så unge Simon Moore, som ersatte redan i senaste matchen, fortsätter mellan stolparna. Man saknar även kaptenen Kevin O’Connor, Adam Forshaw och Myles Weston, backen Marcel Eger kan dock vara tillbaka.
Sheffield Wednesday för en hård kamp med lokalkonkurrenten Sheffield United om den sista direktplatsen till Championship. Wednesday ligger med två matcher kvar av säsongen en poäng bakom United (som får klara sig utan våldtäktsdömde Chad Evans resten av säsongen) och har fortfarande en stor möjlighet att gå förbi. Man har inga nya skador eller avstängningar, och formen är god, så utgångstipset på stryktipset måste bara bli en tvåa.

10. Bury – Oldham 1
Bury har helt plötsligt vaknat till liv i slutet av säsongen och har nu tagit fyra segrar på sina fem senaste matcher. Detta sedan man gått tillbaka till en 4-4-2-uppställning,  efter att ha experimenterat med 4-5-1 ett tag. Senast tog man en mycket imponerande 4-2 seger borta mot starka Notts County, vilket var tredje segern i rad. Man får klara sig utan backen Andrai Jones här men annars har tränaren Richie Barker en helt frisk trupp av spelare till sitt förfogande.
Oldham har varit formsvaga på slutet vilket resulterat i två poäng på de sju senaste matcherna. Man har trots detta nu säkrat kontraktet och det lutar därför åt att tränaren Paul Dickov låter några ynglingar starta matchen för att få erfaranhet inför nästa säsong. Klubben har nämligen annonserat att man har en mindre budget nästa år och att en del spelare kommer att säljas så att yngre förmågor kan få chansen. Målvakten Alex Cisak och mittfältaren James Wesolowski är båda på väg tillbaka från skador men kommer inte riskeras här.
Speldjävulen tror på bra chans för Bury och ettan är ett givet utgångstips.

11. Carlisle – Exeter 1
Det här är en match mellan två lag som kämpar i olika ändar av tabellen. Hemmalaget Carlisle har fortfarande chansen på en playoffplats till Championship medan Exeter förtvivlat kämpar för att fixa nytt kontrakt. Carlisle har svag form för dagen med tre raka förluster i bagaget, förvisso mot svårt motstånd, och får klara sig utan bäste målskytten Lee Miller vars fru Donna tragiskt dog i dagarna. Även vänsterbacken Chris Chantler missar matchen men annars har man inga nya skador eller avstängningar.
Exeter har fem poäng upp till Walsall strax över nedflyttningstrecket, med två matcher kvar av säsongen, och ser därmed ut att få det tufft att klara sig. Man har förvisso vunnit två av sina tre senaste men det har varit mot bottenkonkurrenter och nu blir det betydligt tuffare. Man är fortfarande utan anfallarna Jamie Cureton och Jake Taylor men kan få tillbaka backarna Jonathan Fortune och Richard Duffy.
Ettan måste vara det gjutna utgångstipset.

12. Walsall – Huddersfield X
Walsalls formsvacka på slutet har gjort att laget nu är rejält indraget i nedflyttningsstriden med bara tre poäng upp på Wycombe strax under strecket. I förlustmatchen mot Exeter senast blev mittbacken Manny Smith utvisad, så han är avstängd här. En seger för hemmalaget räcker dock för att säkra nytt kontrakt då man har betydligt mycket bättre målskillnad än Wycombe.
Huddersfield är redan klara för playoff till Championship men har sviktat något formmässigt på slutet och vill säkert hitta tillbaka till spelet lagom till kvalmatcherna börjar. Man kan få tillbaka både Oscar Gobern och Damien Johnson, båda mittfältare, från längre skadeuppehåll här och det är viktigt. På topp lär Lee Novak göra ligans skyttekung Jordan Rhodes sällskap då Alan Lee är skadad. Målvakten Alex Smithies är också tillbaka och kan ta över från veteranen Ian Bennett mellan stolparna. Backen Gary Naysmith saknas alltjämt.
Speldjävulen tror det blir svårt för Walsall att ta alla tre poängen här och plitar ner ett kryss som utgånstips på stryktipskupongen.

13. Wycombe – Notts County X
Wycombe kämpar för sin existens i Ligue 2 och är i mycket stort behov av poäng i eftermiddag. Man måste i stort sett vinna sina två återstående matcher och samtidigt hoppas att Walsall och/eller Leyton Orient tappar poäng. Man får en rejäl ”boost” till dagens match då backen Gary Doherty är tillbaka. Man har dock fortfarande frågetecken kring backarna Dave Winfield och Anthony Stewart samt mittfältaren Chris Hackett, beslut om deras medverkan tas under dagen.
Notts County ligger strax utanför playoffplatserna men åkte på en överraskande förlust hemma mot Bury senast. Man har frågetecken kring backarna Liam Chilvers, Damion Stewart och Julian Kelly inför dagens match men har i alla fall lånet från Leeds, Lloyd Sam, i fin målform. Det känns som den här matchen kan sluta lite hursomhelst och alla tecken rekommenderas på stryktipset.

Stryktipsförslag 28 april - 144-raders R-system

Stryktipsförslag 28 april - 144-raders R-system

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen