Stryktipset

Stryktipset 12 maj 2012

Det är dags för ännu en stryktipsomgång och på programmet står avslutande omgången i Premier League samt tre matcher från Allsvenskan. Som sig bör så sker säsongsavslutningen i England på en söndag så det endast två allsvenska matcher som spelas under lördagen från stryktipskupongen. Det finns gott om skrällpotential då några av lagen inte har något annat än äran att spela för och bland annat Chelsea har Champions League-finalen att tänka på. Som vanligt har Speldjävulen analyserat alla 13 matcher på stryktipskupongen och längst ned hittar ni även veckans stryktipsförslag. Håll till godo och lycka till!!

Ni som är intresserade av fler rekar och speltips utöver Stryktipset kan förutom att läsa bloggen även följa Speldjävulen på Twitter.

1. Chelsea – Blackburn X
Ser man till ligaspelet har Chelsea haft en katastrofsäsong då man ligger först på 6:e plats i tabellen, utanför de viktiga Champions League-platserna. Det som kan rädda laget, och tränaren Roberto di Matteo, är givetvis om man vinner finalen i Champions League mot Bayern München den 19:e maj. Då får man förutom äran även spela CL också nästa säsong. Med den finalen i tanke kommer man också säkert vila några av sina stjärnspelare i helgens match mot Blackburn, något som också bekräftades av di Matteo. David Luiz och Gary Cahill är två som definitiv inte kommer spela och det är inte heller troligt att man riskerar småskadade Jon Obi Mikel.
Blackburn har varit bedrövliga under stora delar av säsongen och det slutade till sist med att laget nu åker ur Premier League. Det råder stort missnöje bland fansen mot tränaren Steve Kean och de indiska ägarna i Venkys och fortsatta protester är att vänta. I dag har man inte annat än äran att spela för men är det någon gång man ska lyckas slå Chelsea på bortaplan så är det nog ändå nu. Tittar man på statistiken är det dock ingen rolig läsning för Rovers då Chelsea inte förlorat på de 11 senaste mötena lagen emellan och dessutom endast släppt in två mål. Nu är läget dock lite annorlunda och visst råder det skrällvarning på Blackburn som bara är streckade på 7% av stryktipskupongerna. Man får klara sig utan Bradley Orr men ser ut att ha Gael Givet och förmodligen även målvakten Paul Robinson och mittfältaren David Dunn. Gardera!

2. Everton – Newcastle X
Everton har sin van trogen fått fart på maskineriet så här i slutet av säsongen och är nu obesegrade i åtta raka ligamatcher. Anfallsförvärvet från Glasgow Rangers, Nikica Jelavic, har varit ett riktigt lyckoköp och har gjort 8 mål på 12 matcher sedan han kom till klubben. Att han och Steven Pienaar (på lån från Tottenham) har haft stor del i framgångarna på slutet råder det inget tvivel om. Vid vinst i dag hamnar man före lokalkonkurrenten Liverpool i tabellen och det är säkerligen en rejäl morot, åtminstone för fansen. Man ser dessutom ut att få tillbaka trion Leighton Baines, Phil Nevile och Darron Gibson här och det stärker naturligtvis laget ytterligare.
Newcastle har gjort en jättesäsong och har inför säsongsavslutningen på söndag fortfarande chansen att sluta trea i tabellen. Det är en bedrift inte många trodde var möjligt och tränaren Alan Pardew förärades nyligen mycket välförtjänt med utmärkelsen ”Årets tränare” i Premier League. Man åkte på en förlust mot Manchester City hemma senast men hade kommandot under långa stunder i första halvlek av den matchen och med lite större skärpa kunde man tagit ledningen där. Formen är det alltså inget fel på och man kommer sälja sig dyrt i morgon för att nå Champions League nästa säsong. Backen Danny Simpson och långtidsskadade Steven Taylor missar matchen, annars är det en frisk trupp Pardew har till sitt förfogande.
Här blir det till att gardera på Stryktipset, men krysset känns mest troligt och får bli utgångstipset.

3. Manchester City – Queens Park Rangers 1
Ingen har väl undgått att Manchester City vid seger i helgen tar hem ligatiteln för första gången sedan 1968. Det alltså endast QPR i vägen och det är klart att det ska mycket till om man inte fixar det här. Man har heller inga skador eller avstängningar att bekymra sig över vilket betyder att anfallaren Mario Balotelli förmodligen tar plats på bänken igen efter att ha missat matchen mot Newcastle senast. Laget är urstarkt hemma på Etihad Stadium där man endast tappat två poäng på hela säsongen.
För Queens Park Rangers räcker det med en poäng i slutomgången för att säkra kontraktet. Vid förlust, samtidigt som Bolton slår Stoke på bortaplan, åker man ur Premier League. Det skulle i så fall vara ett rejält bakslag för ett lag som investerat stora pengar i nya spelare. Man kommer därför garanterat att sälja sig dyrt och f.d. City-spelaren Joey Barton är en som definitivt kommer vara taggad. Det samma gäller för tränaren Mark Hughes som fick sparken av City när de nya ägarna tog över klubben. Bortalaget saknar Samba Diakite, Alejandro Faurlin och Kieron Dyer, men kan ändå ställa ett starkt lag på benen. Det troliga är att man väljer att spela ett 4-5-1-system, med antingen Bobby Zamora (troliga valet) eller Djibril Cissé ensam på topp. Att man är ett av ligans sämsta bortalag gör dock att det känns som en extremt svår uppgift för och ettan måste naturligtvis vara utgångstipset i stryktipsförslaget.

4. Norwich – Aston Villa 1
Norwich har stått för en klart godkänd förstasäsong i Premier League och ligger inför säsongsavslutningen på 13:e plats i tabellen. Nytt kontrakt är därmed säkrat och efter tre storförluster i rad tog man sig samman senast och tog en mycket imponerande poäng borta mot Arsenal. Man har fortfarande en del skador och saknar Adam Drury, Zak Withbread, Marc Tierney och Daniel Ayala sedan tidigare.
Aston Villa har en bedrövlig säsong bakom sig och fansen är har nu fått vatten på sin kvarn då man redan från början var emot värvningen av Alex McLeish som tränare. Kontraktet är dock så gott som säkrat då man ligger tre poäng och 17 mål före Bolton strax under nedflyttningsstrecket. Man har fortfarande en del tunga skador som stör och är definitivt utan Alan Hutton, Andreas Weimann och Darren Bent, det är även frågetecken kring Emile Heskey och Gabriel Agbonlahor.
Speldjävulen anser Norwich vara favoriter här och ettan blir således utgångstipset, dock finns det trots skadorna en viss skrällvarning på Villa.

5. Stoke – Bolton 2
Stoke har hamnat i en rejäl formsvacka efter en lång och tuff säsong med både Europaspel och spel i de inhemska cuperna. Man har endast tagit en seger på de 10 senaste matcherna och ligger nu först på en 14:e plats i tabellen. Det var inte vad man hade räknat med efter den starka inledningen man hade. Stoke är dock mycket svårslagna hemma på Britannia Stadium där man endast förlorat fyra matcher på hela säsongen och där Manchester City, Manchester United, Chelsea och Arsenal misslyckats med att plocka tre poäng. Man ser ut att få klara sig utan backen Marc Wilson här men får förmodligen tillbaka både Andy Wilkinson och Jermaine Pennant.
Bolton ligger på nedflyttningsplats och MÅSTE vinna i säsongsavslutningen mot Stoke om det inte ska bli spel i Championship nästa säsong. Tränaren Owen Coyle hoppas att Nigel Reo-Coker, Mark Davies och Darren Pratley är ok trots att de två sistnämnda varit sjuka i veckan. Motivationen är helt klart hos bortalaget och Speldjävulen tror att kaptenen Kevin Davies har ganska stora möjligheter att leda sitt lag till seger här. Garderingen är dock inte långt borta.

6. Sunderland – Manchester United 2
Sunderland har avslutat säsongen knackigt och har inte vunnit i Premier League sedan 24 mars, dvs. 7 matcher i rad utan vinst. Man har dock bara förlorat tre av dess och har plockat poäng såväl borta mot Manchester City som hemma mot Tottenham. En elfteplats i tabellen är dock klart godkänt och man har nu något att bygga på inför nästa säsong. Sebastian Larsson, Kieran Richardson och Wes Brown missar mötet med United, men Titus Bramble är nu redo för comeback.
Manchester United har fortfarande chansen att vinna titeln men då måste QPR ta minst en poäng borta mot Manchester City samtidigt som United vinner mot Sunderland. Det sistnämnda ska man väl kunna fixa, även om man får klara sig utan skadade Danny Welbeck, Javier Hernandez ersätter förmodlige. Det enda som egentligen kan hota är om City redan tidigt avgör sin match mot QPR, det lär Unitedspelarna ha koll på och då kan det bli rejält med ”gamnackar” på plan hos bortalaget. Här finns det därmed skrällpotential då procentfördelningen på stryktipset ser ut som följer i skrivande stund: 1: 12%, X: 18%, 2: 70%.

7. Swansea – Liverpool 2
Swansea, som de flesta hade som nedflyttningskandidat, har gjort en storstilad säsong. Man spelar fantastiskt fin fotboll men har även varit effektiva framför mål, vilket gör att man sedan länge fixat nytt kontrakt. Inför säsongen hävdade några bookmakers att det var större chans att se Elvis levande än att Swansea klarar sig kvar i Premier League. Det får dom nu äta upp och tränaren Brendan Rodgers har tillsammans med klubben gått ut och uppmanat fansen att klä ut sig till Elvis inför säsongsavslutningen mot Liverpool. Det kan bli en mycket intressant syn så missa inte att ratta in till den här matchen om ni har möjllighet. Swansea har inga nya skador eller avstängningar men har sedan tidigare Kemy Agustien och Ferrie Bodde borta.
Liverpool har ännu en misslyckad säsong bakom sig och kan till och med hamna efter lokalkonkurrenten Everton i tabellen. Man vann förvisso mot Chelsea senast men det är ofta mot de ”mindre” lagen man har problem. Trots det tror Speldjävulen att man har ganska goda möjligheter att plocka tre poäng här då Luis Suarez ser ut att vara i praktslag och även Andy Carroll har hittat målet på slutet. Charlie Adam och Lucas Leiva är borta sedan tidigare. Tvåan får bli utgångstipset i stryktipsförslaget.

8. Tottenham – Fulham 1
Tottenham kommer att vara rejält motiverade här då man fortfarande har chansen att gå förbi Arsenal och fixa tredjeplats i tabellen, tillika en plats i Champions League nästa säsong. Även fjärdeplatsen räcker normalt sett till en kvalplats till CL, men det är inte säkert att så blir fallet i år om Chelsea vinner finalen mot Bayern München, då blir det nämligen Europa League för fyran i Premier League. Det är med andra ord av största vikt att Spurs tar tre poäng mot Fulham då man även har Newcastle jagandes bakom. Man får med största sannolikhet försöka göra detta utan kaptenen Scott Parker som är skadad samt Benoit Assou-Ekotto och avstängde Danny Rose. Det gör att man är utan en naturlig vänsterback så William Gallas förväntas vikariera där. Niko Kranjcar, Tom Huddlestone och Michael Dawson är borta sedan tidigare medan det även är frågetecken kring Ledley King.
Fulham har gått väldigt bra på slutet och har nu klättrat upp till en niondeplats i tabellen. Stor del i detta har amerikanen Clint Dempsey haft, han missar dock morgondagens match på grund av skada och det är naturligtvis ett stort avbräck för Fulham. Sedan tidigare är även Bryan Luiz, Dickson Etuhu och Steve Sidwell borta och även svenske Alexander Kacaniklic kan missa matchen p.g.a. ljumskproblem.
Tottenham ska med all rätt vara stora favoriter här och Speldjävulen tror att Fulham utan Dempsey får det svårt.

9. West Bromwich – Arsenal 2
Det här blir sista matchen som tränare för W.B.A för Roy Hodgson innan han tar över det engelska landslaget. Hodgson har gjort det strålande som fört laget upp till en tiondeplats i tabellen och vill säkert avsluta jobbet snyggt. Han får dock klara sig utan sin kapten Chris Brunt samt förmodligen även yttern Jerome Thomas samt anfallaren Peter Odemwingie. Sedan tidigare har man även Zoltan Gera, Steven Reid och Gabriel Tamas långtidsskadade så det ser lite tunt ut inför säsongsavslutningen.
Arsenal hade chansen att säkra tredjeplatsen, och därmed spel i Champions League, redan förra veckan men fick endast med sig ett oavgjort resultat hemma mot Norwich. Det var tredje krysset i rad för Gunners och nu vill det nog till att man tar tre poäng. Man ser ut att kunna ha Theo Walcott tillbaka här men Bacary Sagna, Per Mertesacker, Abou Diaby, Jack Wilshere, Mikel Arteta och Emmanuel Frimpong är fortsatt otillgängliga för spel. Speldjävulen tror ändå att laget tar sig samman och att Robin van Persie leder dem till en fullpoängare. Tvåan är given som utgångstips.

10. Wigan – Wolverhampton 1
Wigan har haft en makalös form på slutet och har de senaste veckorna vunnit mot storheter som Liverpool, Manchester United, Arsenal och Newcastle. Faktum är att man vunnit sex av sina senaste åtta matcher i Premier League där dom enda plumparna i protokollet varit ganska oförtjänta bortaförluster mot Chelsea och Fulham. En närmast osannolik vändning på säsongen för ett lag som för ett par månader sedan nästan var sist i tabellen och totalt utdömda av i stort sett alla, Speldjävulen inkluderat. Till säsongavslutningen mot Wigan har man endast ett frågetecken i mittfältaren David Jones, annars är det en helt frisk trupp som står till tränaren Roberto Martinez förfogande.
Wolverhampton har sedan en tid tillbaka vetat att det blir spel i Championship nästa säsong. Man har i dagarna gjort klart med norrmannen Ståle Solbakken som tränare nästa säsong, men Terry Connor leder laget en sista gång i morgon. Man har en rad skador och frågetecken inför matchen mot Wigan – Jody Craddock, Jamie O’Hara, Wayne Hennesey och David Davis är definitivt borta medan det är tveksamt om Sebastien Bassong, Kevin Foley, Michael Kightly, Matt Jarvis och Christophe Berra kan medverka.
Ni som har följt Speldjävulen ett tag vet att resultatet brukar bli tvärtemot mina tips när Wolverhampton är inblandade, och med Wigan som jättefavoriter här kanske det kan vara värt att gardera…

11. Djurgården – Åtvidaberg 1
Det här en av endast två matcher på Stryktipset som spelas under lördagen. Djurgården lyckades att ta poäng borta mot AIK senast och är nu inne i en positiv trend igen. Idag är den spännande amerikanske mittfältaren Brian Span för första gången med i truppen. Span, med smeknamnet ”Cobi” efter f.d. amerikanske landslagsmittfältaren Cobi Jones, anslöt till laget från University of Virginia efter nyår och hoppas nu få göra sin första minuter i Djurgårdströjan. Målvakten Kasper Jensen och anfallaren Ricardo Santos testas under dagen, annars har man inga skador eller avstängningar som stör.
Åtvidaberg har fem raka förluster vilket gjort att man dalat till en elfteplats i tabellen. Man har dock varit nära att ta poäng i alla matcher utom möjligtvis mot Häcken och senast blev det en snöplig förlust mot MFF på övertid. Man är fortsatt utan målvakten Henrik ”Fimpen” Gustavsson samt backen Erik Moberg, annars har man inga nya skador eller avstängningar.
Djurgården ska ses som favoriter här men ÅFF är inte helt odugliga och kan kanske skrälla.

12. Elfsborg – AIK 1
Elsborg har sex raka segrar i Allsvenskan och har nu ryckt åt sig en liten ledning i tabellen. Nye tränaren Jörgen Lennartsson har verkligen fått fart på laget och framförallt har mittfältaren Stefan Ishizaki visat kanonform och redan gjort fyra mål på sju matcher. Nu kommer AIK på besök och det förväntas bli en tuff match mot försvarsstarka ”Gnaget”. Elfsborg är dock urstarka på Borås Arena och med en fullt frisk trupp ser det bra ut.
AIK hade tur som fick med sig en poäng i derby mot Djurgården senast och och det är tydligt att man har anfallsproblem. Nye Kamara är inte en färdig produkt ännu och även om Borges är en duktig spelare så är han ingen målspruta. Försvarsmässigt är man dock mycket stabila och man har släppt in minst mål i hela Allsvenskan så här långt. Speldjävulen ser Elfsborg som klara favoriter här och 1X på Stryktipset känns stensäkert.

13. Kalmar FF – Mjällby 1
Kalmar tog en knapp bortaseger mot jumbon Örebro senast vilket gjorde att man klättrade bort från bottenskiktet i tabellen och nu ligger på nionde plats. I den matchen visade man upp ett stabilt försvarspel men hade problem att skap något framåt. Kalmars tränare Nanne Bergstrand hoppas nu på bättre offensivt spel och har i alla fall Abiola Dauda i fin form, fem mål har det blivit så här långt för nigerianen. Nu har även nyförvärvet Pape Diouf fått några matcher i kroppen och det kan vara dags för honom att spräcka nollan i målprotokollet här. På bänken har man dessutom kvicke costaricanen Jonathan McDonald, saknas gör dock Paulus Arajuuri, Rasmus Sjöstedt, Tobias Carlsson och Mats Solheim.
Mjällby har verkligen vaknat till liv på slutet och är nu obesegrade i fem raka matcher. Senast hade man otur då man tappade en till synes säker 2-0 ledning borta mot GAIS. I anfallet har Erton Fejzullahu imponerat på slutet och tillsammans med Pär Ericsson bildar han ett giftigt anfallspar. På bänken har man dessutom starke Marcus Ekenberg som ett alternativ till bollmotagare om man skulle vilja förändra matchbilden. Kaptenen Patrik ”Bagarn” Rosengren är dessutom tillbaka här.
Kalmar får ses som knappa favoriter här men den som har råd garderar nog upp med både krysset och tvåan.

Stryktipsförslag 12 maj 2012 - 144-raders R-system

Stryktipsförslag 12 maj 2012 - 144-raders R-system

2 Kommentarer

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen