Stryktipset

Stryktipset 19 maj 2012

Det är dags för ännu en stryktipsomgång och den här veckan är det en rejäl blandning, allt från Champions League-final till Division 1 Norra. Som vanligt bjuder Speldjävulen på analyser och stryktipsförslag. Håll till godo och lycka till!

1. Bayern München – Chelsea 1
Det är något så ovanligt som en Champions League-final med på stryktipskupongen den här veckan. Denna giganternas kamp mellan Bayern München och Chelsea spelas intressant nog på Bayerns hemmaplan, Allianz Arena. Det ger förstås hemmalaget en liten fördel och nog ska de också vara favoriter här. Båda lagen är drabbade av avstängningar och i hemmalaget missar Holger Badstuber, Luiz Gustavo och David Alaba matchen. Man har dock sina största stjärnor hela och friska och ställer upp med en riktigt stark startelva.
Chelsea har trots en knackig säsong i ligaspelet nått ännu en Champions League-final. Väl där är man dock drabbad av såväl skador som avstängningar även om tränaren Roberto di Matteo var hoppfull att både Gary Cahill och David Luiz ska kunna spela. Branislav Ivanovic, John Terry, Ramires och Raul Meireles missar dock matchen på grund av avstängning och Bayern München måste ses som ganska klara favoriter. 1X ska kunna räcka väldigt långt…

2. Varbergs BOIS – Trelleborg X
Varberg har överraskat positivt i årets superetta där man ligger på en sjundeplats efter attt ha gått obesegrade i fyra raka matcher. Senast tog man en poäng borta mot Ljungskile och laget har visat fin moral i slutet av matcherna så här långt. Man är, liksom dagens motståndare Trelleborg, inne i ett tufft matchande och det här blir fjärde matchen på 10 dagar. Det det gäller med andra ord att ha en bred trupp, något som det är tveksamt att BOIS faktiskt har. Mittfältaren Kalle Söderström dessutom skadad och missar matchen.
En av förhandsfavoriterna, Trelleborg har öppnat säsongen i Superettan mycket trevande. Man ligger först på 14:e plats i tabellen och har endast en seger på de sju inledande omgångarna. Man har haft problem med båda skador och sjukdomar så här långt och det är samma visa nu igen. Fredrik Jensen och Johan Nilsson-Guiomar är skadade och missar matchen medan Andreas Grahm och Jonathan Asp har varit sjuka i veckan, båda bör dock vara redo för spel. TFF har trots det ganska prekära tabelläget en ganska bred trupp och det är inte omöjligt att det kan ha inverkan här. Krysset blir utgångstipset men underskatta inte TFF här.

3. Värnamo – Ljungskile 2
Värnamo åkte på en riktig stjärnsmäll i bottenmötet mot Degerfors senast (1-6), trots att man ledde ändå fram till den 55:e minuten. Man fick dock backen Martin Claesson utvisad redan i 17:e minuten och till slut orkade man inte stå emot. Claesson är oerhört viktig för Värnamo och han missar dagens match då han är således är avstängd efter utvisningen senast. Man fick även målvakten Björn Åkesson och mittfältaren Carlos Gaete skadade senast och det är osäkert om de kan medverka.
Ljungskile åkte på ett mycket snöpligt poängtapp senast då Varberg kvitterade i den tredje tilläggsminuten. Man är säkert därför rejält revanschsugna här och man har ett ganska hyggligt lag på pappret. Speldjävulen tror på en tvåa här.

4. Enköping – Akropolis X
Ingen av dessa båda lagen har imponerat i säsongsinledningen och nykomlingen Enköping står fortfarande på 0 poäng efter fem spelade omgångar. Senast åkte man på en tung uddamålsförlust borta mot duktiga BK Forward. I den matchen saknade man backen Dillan Ismail och anfallaren Linus Bylin som var avstängda, båda är tillbaka här. Det är dock fortfarande osäkert om målvakten Gustav Persson och mittfältaren Ernesto Perreira kommer till spel.
Även Akropolis har haft en tung start på säsongen men senast tog man i alla fall första segern då man kämpade ner Syrianska Kerburan på hemmaplan. Man visade då också bitvis upp vad man kan och var det klart bättre laget matchen igenom. Man har en bra mix mellan gammalt (bl. a. Babis Stefanidis) och ungt (talangerna från samarbetet med AIK) och nog ska man kunna klättra lite i tabellen efter hand. En tuff match att tippa på förhand men ett liten fördel för bortalaget ändå.

5. Sandviken – Dalkurd X

Nykomlingen Sandviken har fått en hyfsat start på säsongen i Division 1 Norra och parkerar för närvarande på åttonde plats i tabellen. Man har en duktig anfallare i Björn Berglund som spelar spets i ett 4-2-3-1-system. Sandviken är också ett lag som försöker spela fin och publikfriande fotboll. Man åkte på en uddamålsförlust borta mot duktiga Vasalund senast, men innan dess var man obesegrad i tre raka. Det är lite svårt att säga var lagen  står ännu men men ska nog ses med hyfsad chans i eftermiddag.
Dalkurd har åkt på två raka hemmaförluster och har halkat ner till en niondeplats i tabellen. Man är fortfarande drabbat av skador även om det börjar ljusna lite på den fronten nu. Man har duktiga spelare i truppen, bl. a. ex-allsvenska mittfältaren Robert Mambo Mumba, så man ska på inget sätt ses chanslösa här. Krysset blir utgångstipset men garderingar plitas snabbt ned på stryktipskupongen.

6. Väsby Utd – BK Forward 1
Väsby började säsongen strålande med tre raka segrar men har efter det två raka förluster i bagaget. Senast föll man mot serieledande Frej på bortaplan och innan dess blev det en bortaförlust mot starka Sirius. Man fick en del skador i matchen mot Frej och det är osäkert vilka av dessa som kan medverka i dag. Man har haft svårt att göra mål på slutet så det vill till att bäste målskytten så här långt, Sunday Bale, är på rätt humör i eftermiddag.
BK Forward har öppnat säsongen starkt och ligger för närvarande fyra i tabellen. Man har en stark trupp med spelare som Robert Walker och Kristoffer Näfver och kommer säkerligen att hänga med i toppen ett bra tag. På bortaplan har det dock inte sett lika bra ut i år och man endast tagit en poäng där, trots att motståndet varit ganska svagt. Speldjävulen tror att Väsby, trots lite skadeproblem, kan dra längsta strået här.

7. Norrby – Lunds BK 2
Norrby började säsongen bra med seger mot topptippade Sylvia men har efter det haft det riktigt tungt. Senaste hemmamatchen mot Trollhättan var ett riktigt bottennapp och det är svårt att ta något positivt från den insatsen. Senast blev det förlust borta mot Örgryte, och det är väl inte så mycket att säga om, men visst kommer man få det svårt mot ett mycket starkt Lund.
Lund är nämligen serieledare med full pott efter fem spelade matcher och med 0 (!) insläppta mål så här långt. Man har ett par riktigt vassa spelare i Admir Osmancevic och Stefan Ilic och försvaret är extremt välkomponerat. Speldjävulen kan inte tro annat än att det blir tre nya poäng här.

8. Skövde – Qviding 1
Skövde har inlett säsongen starkt och har tagit poäng mot såväl Örgryte som Oddevold, båda på bortaplan dessutom. Mellan det har man vunnit mot både Sleipner och Kristianstad och enda riktiga plumpen i protokollet kom hemma mot serieledande Lunds BK. Man har en stark centrallinje med duktiga mittfältarna Gustav Karlsson och Sebastian Ohlsson och nu gäller det bara att få igång målskyttet på allvar också. Det är inte omöjligt att så blir fallet redan i dag.
Även Qviding har börjat säsongen bra även om man än så länge inte tagit någon poäng på bortaplan. Man har dock mött starka Lund och Kristianstad så det är ingen skam i det. Man ligger snäppet före Skövde i tabellen efter två raka segrar men Speldjävulen tror ändå man kan få det tufft i dag och gör Skövde till favoriter här.

9. AIK – IFK Norrköping 1
AIK är sin vaga trogen målsnåla och ganska trista att titta på men även oftast ganska effektiva. Senast tappade man en 2-1 ledning mot Örebro på överttid sedan Rober Åhman-Persson rivit ner Peter Samuelsson i straffområdet. RÅP fick rött kort och är därmed avstängd här. AIK har nu inte vunnit på fyra matcher och ska man hänga på i toppen krävs det seger här.
IFK Norrköping blandar och ger och blev totalt utskåpade av Häcken senast med hela 0-6. Att åka upp och försöka ta poäng borta mot AIK på Råsunda blir inte lätt efter det. Man gör två ändringar i laget sedan senaste matchen: Shpetim Hasani går in på topp istället för Christoffer Nyman och James Frempong ersätter Imad Khalili på mittfältet till vänster.
Speldjävulen tror att Norrköping får det mycket tufft här och litar på att AIK tar chansen att hänga på topplagen.

10. Häcken – Djurgården  1
Häcken har gått väldigt bra under första tredjedelen av årets Allsvenska och ligger på tredjeplats i tabellen. Man bjuder på ett frejdigt anfallsspel där kvicke anfallaren Majeed Waris för närvarande tycks närmast ostoppbar och redan står på 12 mål efter 10 spelade matcher. Försvaret lämnar ibland övrigt att önska och det är garanterat målrika matcher när Häcken är i farten.
Djurgården har haft ruggigt svårt att vinna på slutet och 1-1 mot både Åtvidaberg och Gefle i de två senaste omgångarna är inget som man är nöjda med. Till matchen mot Häcken saknar man dessutom danske mittbacken Marc Pedersen som skadade sig senast, inte heller anfallaren Martin Broberg kommer till spel. Häcken måste ses som favoriter här.

11. Mjällby – Gefle 1
Mjällby har överraskat positivt i år och ligger på sjätteplats i tabellen efter tio omgångar. Man har endast förlorat en match på hela säsongen (borta mot Häcken) och har anfallaren Erton Fejzullahu i storform. Mjällbys nr. 9 har gjort mål i fyra raka matcher och smällde dessutom in två i hemmamatchen mot Malmö FF. Nu kommer ett ganska svagt Gefle på besök och då måste det vara god chans till tre poäng.
Gefle har nämligen inte rosat marknaden även om man nu har tagit poäng i två matcher i rad. Anfallaren Johan Oremo har dessutom åkt på blindtarmsinflammation och blir borta i 2-4 veckor. Man är dock bra på att gneta till sig poäng så helt chanslösa är man inte här. 1X måste dock räcka väldigt långt.

12. Åtvidaberg – Kalmar FF 2
Åtvidaberg tog en mycket viktig seger mot Syrianska senast efter endast ha plockat en poäng på sex matcher dessförinnan. Man fick dock god hjälp av Syrianskas Sharbel Touma som tog sitt andra gula kort i 67:e minuten och därmed blev utvisad. Efter det kunde Åtvid hålla undan tämligen enkelt. Det råder dock fortfarande frågetecken angående formen och det vill till att anfallaren Viktor Prodell (5 mål) fortsätter sin målfabrikation, annars blir det tufft för laget att hänga kvar.
Kalmar FF var klart förbättrat senast då man fixade en poäng hemma mot Helsingborg.  Tränaren Nanne Bergstrand hade då ändrat om rejält i startelvan efter några mindre bra insatser och bland andra var kaptenen Henrik Rydström förpassad till bänken. Det var också en avbytare, Jonathan McDonald, som kom in och fixade kvitteringen och det är väl inte omöjligt att costaricanen nu får chansen från start.
Speldjävulen tycker Kalmar har underpresterat rejält i år sett till material och tror att det kan vara dags för en vändning nu. Tvåan blir utgångstipset i stryktipsförslaget.

13. Örebro – Syrianska 1
ÖSK har varit en stor besvikelse i år och det är väl inte omöjligt att tränaren Sixten Boström snart börjar sitta lite löst. Senast blev det dock en sen poäng mot AIK efter att William Atashkadeh satt kvitteringen på straff på övertid. Det var första poängen på 6 matcher och det kan naturligtvis ge rejält med vind i segeln för laget. En som faktiskt har imponerat i år, trots tabellplaceringen, är mittfältseleganten Tobias Grahn. Örebro har ett betydligt mycket bättre lag än vad tabelläget visar och ska det någon gång vara dags för en vändning så är det väl nu.
Syrianska åkte på en förlust mot Åtvidaberg senast efter två raka segrar desförinnan. Nu får man dessutom klara sig utan viktige Sharbel Touma som blev utvisad senast och därmed är avstängd här. I övrigt har man fortfarande en del skadeproblem och Speldjävulen tror att man får det tufft mot ett taggat Örebro. På stryktipsförslaget plitar vi ner en etta som utgångstips.

Stryktipsförslag 19 maj 144-raders R-system

Stryktipsförslag 19 maj 144-raders R-system

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen