Stryktipset

Stryktipset med stryktipsförslag – 26 maj 2012

Det är en mix av träningslandskamper, Superettan och division 1 på veckans stryktipskupong. Det finns risk för låg utdelning men det finns även ett par jättefavoriter i fara. Stryktipsförslag hittar ni som vanligt längst ner. Håll till godo och lycka till!

1. Norge – England X
Roy Hodgson gör här sin debutmatch som förbundskapten för England och kommer garanterat testa en hel del spelare. Vi vet bland annat att Andy Carroll får chansen på topp och att Phil Jones och Leighton Baines startar på ytterbackspositionerna samt att det blir Robert Green mellan stolparna. Steven Gerrard kommer dessutom starta matchen med kaptensbindeln runt armen. Truppen innehåller dock inte några spelare från Chelsea, som har fått ledigt efter Champions League-vinsten, eller Wayne Rooney som är avstängd de första två matcherna i EM-slutspelet. Norges förbundskapten Egil ”Drillo” Olsen vet inte hur det känns att förlora mot England och har i sin trupp en mycket duktig anfallare i Hannovers Mohammed Abdellaoue. Kanske kan Norge skrälla här även om England alltid brukar vinna första matchen när de har en ny förbundskapten.

2. Finland – Turkiet 2
En svårbedömd mach där Finlands tränare Mixu Paatelainen bland annat testar med blott 17-årige Jere Uronen från start. De allsvenska spelarna Kasper Hämäläinen och Daniel Sjölund får starta på bänken. Turkiet har ett starkt lag där nye anfallsstjärnan Bürük Yilmaz är mycket spännande. Att målvakten Rüstü Recber 39 år fortfarande är med i truppen får väl dock ses som ett svaghetstecken. Inget av lagen kvalificerade sig för sommarens EM-slutspel så det kan nog bli en del experimenterande här. Alla tecken rekommenderas på stryktipskupongen.
Uppdatering: Matchen spelas på neutral plan i Österrike. 

3. Schweiz – Tyskland 2
Schweiz har ett intressant landslag med tyske tränare Ottmar Hitzfeld bakom rodret och med en mix mellan gammalt och ungt på planen. I de bakre leden huserar de ärrade Premier League-spelarna Philippe Senderos och Johan Djourou och framåt finns det intressanta ynglingar som Basels Xherdan Shaqiri och Leverkusens Eren Deriyok.
Tyskland kommer till spel utan sina stjärnor från Bayern München, som fortfarande slickar såren efter förlusten i Champions League-finalen. Nu ska vi ju inte tro att det är ett dåligt lag förbundskaptenen Joachim Löw ställer på benen, utan Miroslaw Klose kommer starta längst fram och får strax bakom sig Podolski, Özil och spännande Marco Reus från Borussia Mönchengladbach. Det kan givetvis räcka ganska långt här.

4. Spanien – Serbien 1
Spanien får klara sig utan spelare från Barcelona och Athletic Bilbao som spelade cupfinal så sent som i går kväll. Det betyder att Roberto Soldado förmodligen får starta på topp i en 4-2-3-1-uppställning. Man har med sig alla stjärnor från Real Madrid och även Fernando Torres tog en plats i truppen.
Serbien missar festen i sommar och kan tänkas testa en hel del spelare i kvällens match. Man har en ganska stark trupp, framförallt defensivt med spelare som Neven Subotic (Dortmund), Aleksandar Kolarov (Man City) och Milan Bisevac (PSG) och då saknar man ändå skadade Manchester United-backen Nemanja Vidic.
Spanien är naturligtvis favoriter här men kanske kan Serbien gneta till sig ett kryss.

5. Jönköping Södra – Brage 1
Jönköping har efter sin fina inledning gått lite sämre på slutet, något som tränaren Mats Gren till stor del skyller på slarv. Man har inte vunnit på 5 matcher och har nu mittfältaren Daryl Smylie avstängd. På topp har man dock två spelare i riktigt bra form, både Branimir Hrgota (7 mål) och Pär Cederqvist (4 mål) är dessutom riktigt bra Superettanspelare.
Brage öppnade också säsongen ganska bra men har haft det tufft på slutet. Två poäng på de fem senaste är inget man skriver hem om och nu är man dessutom utan duktige backen Robbin Sellin skadad. Tillbaka från avstängning är dock Prince Eboagwu. Speldjävulen väljer nog att spika ettan här till slut.

6. Trelleborg – Värnamo 1
Trelleborg har varit Superettans stora besvikelse i år och ligger först på 14:e plats i tabellen. Mycket av anledningen till detta är alla skador man haft. Det ser inte mycket ljusare ut inför dagens match då man saknar Kristian Haynes, Thiago Pinto Borges och Fredrik Jensen. Dessutom har men ett antal spelare som är borta med långtidsskador, där backen Peter Abelsson i dagsläget är den som är närmast en comeback.
Värnamo tappade en rad tongivande spelare inför säsongen och har haft det väldigt tufft i år. Man ligger sist i tabellen och har på bortaplan på fyra försök hittills kammat noll. Man är nog dock ett något bättre lag än vad tabellplaceringen visar och kanske, kanske finns det ett litet läge för skräll här. Ettan får ändå bli utgångstipset i stryktipsförslaget.

7. Öster – Varberg 1
Har TFF varit den negativa överraskningen i Superettan så har Öster varit den positiva. Efter åtta spelade matcher står man nämligen på sju segrar, en oavgjord och noll förluster. Senast tog man en stark  1-0 seger borta mot Brage och man är både stabila bakåt och starka framåt. Man har inga nya skador eller avstängningar här och måste ses med bra chans.
Varbergs BOIS har överraskat positivt i år, men det är kanske egentligen inte så konstigt med de duktiga nyförvärven man skaffade sig inför säsongen. Man har spelare med rutin från Superettan och är mycket svårslagna. Man saknar fortfarande backen Fredrik Björk samt mittfältaren Kujtim Bala, men de har varit borta hela säsongen och det har gått ganska hyfsat ändå. Nu kanske det blir i allra tuffaste laget och ettan är det givna utgångstipset.

8. Forward – Frej X
BK Forward har visat upp två sidor i årets serie, ett på hemmaplan och ett på bortaplan. Hemma är man obesegrade med tre raka segrar, medan man på resande fot endast mäktat med en poäng. Nu har hemmamotståndet varit något lättare, men det är ändå ett tydligt mönster. Dagens motståndare IK Frej har öppnat säsongen på bästa sätt och är i en tidig serieledning. Man har i Matias Ledezma en riktigt vass målskytt som gjort 7 mål på 6 matcher så här långt och senast tog man en imponerande poäng borta mot svåra Sirius. Att det blir delad pott här också känns inte omöjligt och krysset blir utgångstipset på kupongen.

9. Grekland – Slovenien X
Grekland ställer upp med en stark elva i träningsmatchen mot Slovenien även om förbundskaptenen, portugisen Fernando Santos, har lovat byten under matchen. Man kommer spela med en 4-3-3-uppställning där mittfältet formas av Katsouranis, Karagounis och Maniatis, medan trion på topp blir Ninis, Gekas och Samaras. Ett avbräck i laget är att Fotiakis inte kan spela men visst är det ett starkt och rutinerat lag man kommer till start med.
Slovenien förväntas ställa upp med ett 4-3-2-1-system där PSV Eindhovens Tim Matavz kommer spela spets. Slovenien har ett i övrigt ganska spännande lag med spelare som Josip Ilicic (Palermo), Walter Birsa (Genoa) och Zlatan Ljubijankic (Gent). Det är inte alls omöjligt att man kan ge Grekland en match här.
Uppdatering: Matchen spelas på neutral plan i Österrike.  

10. Holland – Bulgarien 1
Holland är ett av världens bästa landslag och har en uppsjö av fantastiska spelare. Det känns som man i stort sett kan ställa två olika lag på banan som kan besegra Bulgarien. Bulgarerna har nämligen inte rosat marknaden de senaste åren och får dessutom klara sig utan sin cancersjuke kapten Stilian Petrov. 16 av 23 spelare i truppen kommer från den inhemska ligan och det ska bara inte hålla här. Det här måste bara var en dunderspik!

11. Irland – Bosnien/Hercegovina X
Irlands förbundskapten Giovanni Trapattoni har en del skador i truppen och det kan därför bli en del överraskningar i dagens startelva. Han antydde i en presskonferens att Shay Given, Richard Dunne, John O’Shea och Sean St. Ledgeer inte kommer riskeras och istället är det troligt att Paul McShane, som är reserv, kommer spela från start i backlinjen till höger. Unge James McClean kommer starta på mittfältet.
Bosnien har en stark trupp som definitivt ska kunna hota ett skadeskjutet Irland i dag. På topp kommer Zvjezdan Misimovic spela strax bakom toppforwarden Edin Dzeko, som är två mål från att bli sitt lands bäste målskytt genom tiderna. Enda problemet i laget är att vänsterbacken Sasa Papac är skadad, Sejad Salihovic eller Senad Lulic ersätter förmodligen. Krysset blir utgångstipset men alla tecken rekommenderas här.

12. Polen – Slovakien 1
Polen har en riktigt bra trupp till hemma-EM i sommar där de allra flesta är utlandsproffs, många i Tyskland. Man har även några riktiga stjärnor såsom Wojiech Szczesny (Arsenal) i mål och Borussia Dortmund-trion Lukasz Piszczek, Jakub Blaszczykowski och Robert Lewandowski. De är alla ordinarie eller till och med stjärnor i ett par av Europas bästa klubbar. Faktum är att Polen förmodligen kommer vara rejält underskattade i sommar men faktiskt har ett väldigt bra lag under ledning av rutinerade tränaren Fanciszek Smuda.
Slovakien är inte dåliga dom heller men lika många stora stjärnor som i Polen finns det inte. Napolis mittfältare Marek Hamsik, även landslagskapten, är dock en sådan och han är en av Europas mest spännande spelare. Han blir dock lite ensam i landslaget ibland och Speldjävulen tror inte att man rår på Polen här som säkerligen vill visa hemmapubliken att man kan går riktigt lång i EM i sommar. Ettan spikas i stryktipsförslaget.
Uppdatering: Matchen spelas på neutral plan i Österrike.

13. Portugal – Makedonien 1

Att Portugal har fantastiska spelare i truppen råder det inga tvivel om. Nu under ledning av Paulo Bento verkar man också ha fått alla stjärnorna att dra åt samma håll. Bento har sagt att han kommer spela med bästa laget, i sin vanliga formation, och det är nog vettigt så här nära inpå EM.
Makedonien har inte på något sätt ett dåligt fotbollslandslag men när största stjärnan är en avbytare i Napoli (Goran Pandev) och man bland annat har med spelare från ligor i Thailand, Litauen, Albanien och Azerbajdzjan förstår man snabbt att det blir väldigt tufft få med sig något härifrån.
Ettan bara måste spikas på stryktipset.

Stryktipsförslag 26 maj 144-raders R-system

Stryktipsförslag 26 maj 144-raders R-system

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen