Stryktipset

Stryktipset med stryktipsförslag 2 juni 2012

En blandning av träningslandskamper och svensk fotboll på dagens stryktips. Håll till godo och lycka till!

1. England – Belgien (1)
England får klara sig utan mittfältaren Frank Lampard i kvällens möte med Belgien, Lampard har en lårskada som gör att han även missar EM i Polen och Ukraina. Scott Parker är däremot frisk och kommer starta tillsammans med Steven Gerrard på Englands centrala mittfält. Det blir en nykomponerad backlinje nu när Chelseas stjärnor är tillgängliga, John Terry och Gary Cahill blir valet i mitten medan Glen Johnson och Ashley Cole tar ytterbackspositionerna. Wayne Rooney kommer inte starta utan det blir troligtvis Andy Carroll får ytterligare en chans på topp.
Belgien ser ut att få klara sig utan Manchester City-backen Vincent Kompany men har en stark trupp som bland annat innehåller Thomas Vermailen, Jan Verthongen, Marouane Fellaini och Eden Hazard. England är favoriter här och blir det givna utgångstipset, Belgien ska dock inte underskattas.

2. Danmark – Australien (1)
Danmark tar i kväll emot Australien i EM-genrepet på Parken i Köpenhamn. Danskarna kommer givetvis ställa upp med bästa laget men tränaren Morten Olsen har två tuffa beslut att ta inan EM-festen drar igång. Dels ska han välja mellan Stephan Andersen och Anders Lindegaard om vem som får förstahandskarna och dessutom vem av Andreas Bjelland och Simon Kjaer som ska kampera ihop med Daniel Agger i mittförsvaret.
Australien kommer med ett något åldrat lag där spelare som Mark Schwarzer, Tim Cahill, Lucas Neill, Harry Kewell och Mark Bresciano fortfarande är stöttespelare. Man saknar dock både Brett Holman och Josh Kennedy till dagens match och får nog det mycket svårt i ett lite kylslaget Köpenhamn i kväll. Ettan är är solklar som utgångstips på stryktipset.

3. Norge – Kroatien (X)
Norge missar EM-festen i sommar och kan nu testa lite nytt i landslaget innan VM-kvalet drar igång. Två ändringar gentemot förlustmatchen mot England ser det i alla fall ut att bli om man går på de sista dagarnas träningar. Christian Grindheim och Erik Huseklepp går in i laget medan Markus Henriksen och Tarik Elyounoussi vilar. Det är också frågetecken kring Hannover-anfallaren Mohammed Abdellaoue som har problem med ett lår.
Kroatien har ett väldigt bra lag på pappret och vann över Estland med 3-1 med en till stora delar B-uppställning. Nu kommer några av de större stjärnorna spela men Luka Modric har varit sjuk i veckan och måste troligen vila. Man saknar även kaptenen Darijo Srna och förbundskaptenen Slaven Bilic säger att han inte kommer riskera något med någon spelare.
Speldjävulen tror på en ganska jämn tillställning där Kroatien ändå får ses som favoriter. Krysset blir dock utgångstipset i stryktipsförslaget.

4. Holland – Nordirland (1)
Holland vann mot Slovakien i veckan och nu är det lite positivare tongångar i laget än efter 1-2-förlusten mot Bulgarien. Hollands förbundskapten Bart Van Marwijk har angenäma problem och kan välja och vraka bland sina stjärnor när han tar ut en startuppställning. Nu tar man emot ett skadedrabbat Nordirland och då ska det bara bli seger igen.
Nordirland är inget stjärngäng i vanliga fall och när man nu har en rad spelare borta p.g.a. skador blir det en nästintill omöjlig uppgift för laget. Man saknar Corry Evans, Jonny Evans, Aaron Hughes, Gareth McAuley, Chris Baird, Chris Brunt och Steven Davis och kommer man undan med hedern i behåll ska man vara nöjda. Speldjävulen tror att Holland kör över gästerna här.

5. Portugal – Turkiet (1)
Portugal har sin vana trogen svårt att imponera trots alla stjärnor. För en vecka sedan fick man endast 0-0 hemma mot Makedonien och nu är det tuffare motstånd i form av Turkiet. Man har dock en helt frisk trupp så när som på mittfältaren Silvestre Varela som skadade sig senast och förbundskaptenen Paulo Bento förväntas starta med starkaste laget.
Turkiet missar EM och man bygger nu nytt inför det stundande VM-kvalet istället. Ny förbundskapten är Abdullah Avci som roterat mycket i laget i de senaste landskamperna. Framåt har man sylvasse Burak Ylmaz som gjorde hela 33 mål på 34 matcher för Trabzonspor i turkiska ligan i år och som dessutom gjorde båda Turkiets mål i förlustmatchen mot Finland senast. Portugal ska dock vara favoriter här och kanske är det dags för laget att visa upp sig från sin bästa sida ikväll.

6. Brommapojkarna – Umeå (1)
Brommapojkarna firar i dag 70 år och hoppas kunna gör det med tre nya poäng mot Umeå. BP är urstarka hemma på konstrgräset på Grimsta IP (4 raka segrar) och när jumbon nu kommer på besök ska chanserna givetvis vara goda. Man har förvisso fortsatt problem med skador och saknar Pablo Pinones Arce, Filip Tronet, Aziz Corr Nyang samt Nabil Bahoui som är avstängd, men bör som sagt ändå ses som favoriter här.
Umeå är lite märkligt nog bättre på bortaplan än hemma och har endast förlorat en match på resande fot i år. Nu blir det dock tufft och när man har en målvakt, Vladimir Sudar, helt utan självförtroende gör det att hela laget blir darrigt. Man får dessutom klara sig utan avstängde mittfältaren Fredrik Wennebro samt förmodligen även bäste målskytten Adam Chennoufi som är småskadad. Brommapojkarna får förtroendet på stryktipskupongen.

7. Varberg – Jönköping (2)
Varbergs BOIS fortsätter att imponera och pressade faktiskt serieledande Öster i andra halvlek av förlustmatchen senast. Man har en stark trupp med mycket rutin från både Superettan och Allsvenskan och är nog i divisionen för att stanna. Backen Tommie Persson kunde inte spela mot Öster senast och är även ett frågetecken i dag och Fredrik Björk och Kujtim Bala saknas sedan tidigare, annars ser det bra ut.
Jönköping ser ut att ha tappat formen och har nu tre förluster på de fyra senaste omgångarna. Senast blev det stryk hemma mot svaga IK Brage och nu vill det till att man skärper till sig i avsluten. Man var trots allt det klart bättre laget  i den matchen.  Det ser ut som man får klara sig utan backen Jesper Svensson och kanske även mittfältaren Tommy Thelin som varit sjuk i veckan, dessutom är Joakim Karlsson avstängd. Man får dock tillbaka två viktiga kuggar i Daryl Smylie och Andreas Tegström. Speldjävulen tror på lite skrällvarning här och gör Jönköping till första streck på stryktipskupongen.

8. Ängelholm – Hammarby (X)
Ängelholm har efter en ganska bra period klättrat upp på fjärde plats i tabellen. Senast blev det seger borta mot Umeå och nu hoppas man även kunna ta en skalp mot seriefavoriten Hammarby. Man får dock göra det utan skadade trion Andreas Karlsson, Tobias Jansson och Lester Dewee samt Omid Nazari som är på landslagsläger med Iran. Man har dock två väldigt duktiga anfallare i Robin Staaf och Robin Simovic (som tränaren Jocke Persson är säker på är proffs inom ett par år) samt en spelfördelare i form i danske Martin Andersen.
Hammarby har gått sämre på slutet och har efter två förluster och en oavgjord på de tre senaste omgångarna halkat ned till en tredjeplats i tabellen. Man har dock bra spelare på i stort sett alla positioner i laget och det är bara en tidsfråga innan det vänder igen. Mot Falkenberg senast var man det klart bättre laget men fick ändå bara med sig en poäng. Det är inte omöjligt att det kan vara dags för en vinst nu.

9. Eskilstuna City – Sandviken (1)
Eskilstuna var kraftigt nederlagstippat mot Dalkurd senast efter tre raka förluster dessförinnan, men man chockade de flesta genom att gör tre mål på fyra minuter i början av matchen och kunde till slut vinna med 3-2. Man har en bra träningsvecka bakom sig och är förhoppningsfulla inför dagens match.
Sandviken startade säsongen på ett bra sätt men har nu tre raka förluster i bagaget. Senast bjöd man dock topplaget Sirius bra motstånd och man har en frisk trupp och saknar endast avstängde backen Gustav Källberg. Detta är en på förhand lurig match att tippa och den som har råd tar med alla tecknen på stryktipskupongen.

10. IK Frej – Akropolis (1)
Frej åkte oväntat på rejält med stryk mot Forward senast (0-3), vilket var lagets första förlust för säsongen. Det gjorde också att man tappade serieledningen och åkte i den mycket jämna tabellen ända ner till en fjärdeplats. Man är säkert revanschsugna efter den insatsen och ska vara favoriter i dagens drabbning.
Akropolis är lag som när man har sina stunder kan spela mycket fin fotboll men där det oftast i år slutat med knappa uddamålsförluster. Potentialen finns där dock och framförallt framåt har man spännande spelare i afrikanerna Adbou Dodja (Togo) och Tom Bongay (Sierra Leone).
Frej ska givetvis vara favoriter här men med endast 15% av strecken på bortalaget kan detta vara en rejäl rensare.

11. Väsby – Västerås SK (X)
Väsby har som Speldjävulen tidigare skrivit värvat en rad mycket rutinerade spelare inför årets säsong. Det har också gett utslag då laget nu är med i toppen, för närvarande på tredjeplats i tabellen. Man har Yannick Bapupa skadad men truppen är bred och senast var mittbacken Simon Ogunnaike tillbaka, det ger trygghet. Lamine Nekrouf är dessutom i fin målform och står på fyra baljor på sina sju matcher så här långt.
Västerås har efter en trevande inledning verkligen hittat formen och har nu fyra raka segrar. Det har gjort att man nu är femma i tabellen, endast en poäng från serieledande Vasalund. Det ska inte vara några tyngre skador eller avstängningar i laget och det kommer nog bli en jämn och välspelad match. Krysset får bli utgångstipset.

12. Karlstad – Skövde (2)
Karlstad tog äntligen första segern för säsongen när man överraskande besegrade Qviding på bortaplan senast. Nu hoppas man kunna bygga på den vinsten men man får göra det utan tränaren Stefan Jabsson vid sidlinjen, han är nämligen på tränarutbildning på Bosön.
Skövde har imponerat i år och uppe så högt som på en fjärdeplats i tabellen. Man har fyra vinster och en oavgjord på sina fem senaste och enda förluster i år kom mot serieledande Lunds BK. Nu hoppas man ta ytterligare en skalp och ska ses som favoriter här.

13. Utsikten – Sleipner (1)
Utsikten tog en en mycket meriterande poäng borta mot serieldedande Lund senast, en match som man sett till spel och chanser till och med skulle ha vunnit. Till dagens match får man tillbaka viktige mittfältaren Martin Dohlsten från avstängning samt finske backen Henrik Nikkilä från skada. Man får dock klara sig utan backarna Erik Berthagen och Olof Svensson som båda är avstängda. Annars ser det bra ut i hemmalaget och formen är det som sagt inget fel på.
Sleipner åkte på en blytung förlust mot svaga Norrby senast och man är nu helt plötsligt på nedflyttningsplats i tabellen. Man får tillbaka mittfältaren Alexander Radesjö från avstängning här, men efter senaste insatsen är det svårt att tro på laget i dagens match.

Stryktipsförslag 2 juni 144-raders-R-system

Stryktipsförslag 2 juni 144-raders-R-system

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen