Stryktipset

Stryktipset 7 juli 2012

stryktipset

Här följer veckans tankar om matcherna på Stryktipset samt som vanligt ett stryktipsförlag längst ned. Håll till godo och lycka till!

1. GIF Sundsvall – Åtvidaberg (X)
GIF Sundsvall var inte bra i träningsmatcherna inför omstarten av Allsvenskan, därför var det rejält överraskande när man besegrade starka BK Häcken på bortaplan senast. Man var dock rejält tillbakapressade matchen igenom och det krävdes en hel del tur för att trepoängaren skulle kunna bärgas. Till dagens match får man tillbaka backen Robert Lundström från avstängning och nu hoppas man kunna vinna två matcher i rad i Allsvenskan för första gången den här säsongen.
Åtvidaberg tog även en överraskande seger då självaste Elfsborg besegrades med hela 5-1. Formen var god även innan uppehållet och i laget har man en av Allsvenskan bästa målskyttar i Viktor Prodell. Backarna Erik Moberg och Alberis Silva saknas här men målvakten Henrik ”Fimpen” Gustavsson är nu redo för spel, återstår bara att se om han återtar sin plats från Gustav Jansson som varit duktig i Gustavssons frånvaro.
Det här känns som en mycket oviss match på förhand men Giffarna ska nog ändå ses som knappa favoriter. Den som har råd garderar dock med alla tecknen.

2. Syrianska – Djurgården (X)
Syrianska hade svårt mot Kalmar FF i omstarten och föll till slut med 3-0 på Guldfågeln Arena. Mittfältaren Alexander Michel fick i den matchen sitt tredje gula kort för säsongen och är därmed avstängd här.  Hemma i Södertälje har man dock två raka segrar och räkna med passionerad hemmapublik i eftermiddag, dessutom har man en liten fördel av att spela på konstgräs.
För Djurgården gick det bättre efter uppehållet då man tog trepoäng mot underpresterande IFK Göteborg senast. Stor segerorganisatör då var James Keene som stod för två mål och en assist. DIF hoppas nu att han hittat formen på allvar för när Keene är som bäst är han en av Allsvenskans bästa målskyttar.  Kryss blir utgångstipset på stryktipset i denna svårtippade match.

3. Dalkurd – Forward (2)
Dalkurd har stora skadeproblem i truppen och åkte på en storförlust borta mot Frej senast (0-4).  Nu får man tillbaka anfallaren Roren Surek men man saknar återigen Robert Mambo Mumba, Chidi Omeje, Colo Halit och Temesgen Berhane. Dessutom har stabile backen Robert Lindqvist blivit sjuk och även han missar eftermiddagens drabbning.
BK Forward har gått väldigt bra på slutet vilket har tagit laget upp på en överraskande tredjeplats i tabellen. Man har tre raka segrar men får nu klara sig utan både Kristofer Näfver och Johannes Gustavsson som båda fick sin tredje varning för säsongen senast.
Forward ska vara favoriter här men Dalkurd har överraskat förr.

4. Eskilstuna City – Väsby (2)
Eskilstuna vann mot jumbon Enköping senast efter två bedrövliga insatser i rad. Det är dock svårt att säga om formen är på väg tillbaka om det bara var att Enköping helt enkelt inte håller Div. 1-klass.
Väsby började säsongen mycket bra men fick sedan stora problem med skador i truppen. Nu ser det dock bättre ut än på länge då både Prince Ikpe Ekong, David Yarar och Niklas Pentilä är tillbaka i träning. Faktum är att Elliot Lundberg är den enda spelaren som är skadad för tillfället och då ökar vinstchanserna för Väsby, som har en väldigt stark trupp, markant.

5. Kristianstad – Sleipner (1)
Kristianstad har gått tungt en längre tid så därför var poängen borta mot vid tillfället serieledande Lund mycket välkommen. Matchen slutade 0-0 men det är siffror som egentligen inte speglar matchen utan det var en synnerligen chansrik match där målvakterna Mirza Selimovic i KFF och Otto Marler i Lund gjorde makalös insatser. Hur som helst var det ett fall framåt för Kristianstad och man går med tillförsikt in till dagens match mot bottenlaget Sleipner.
Norrköpingslaget Sleipner ligger sist i tabellen och har fyra raka förluster i protokollet. Senast blev det en blytung bortaförlust mot Gauthiod och även om man får tillbaka backen Tobias Häll och mittfältaren Alexander Radesjö blir det här riktigt tufft. Dessutom är backen Calle Svensson avstängd efter sin frilägesutvisning senast. Det är inte heller omöjligt att det kommer var lite sega ben efter den 38 mil långa bussfärden från Norrköping. Kristianstad ska vara kristallklara favoriter här. Speldjävulen spikar ettan i stryktipsförslaget.

6. Limhamn Bunkeflo – Norrby (X)
Det är bottenmöte i Division 1 Södra i eftermiddag när 12:e placerade Limhamn tar emot 11:e placerade Norrby. Hemmalaget har två raka förluster men har ändå spelat upp sig något på slutet.
Norrby blandar och ger men har haft det svårt på bortaplan i år. Det känns som det här är en match som kan sluta lite hursomhelst. Krysset blir därmed utgångstipset men det känns ändå som en liten fördel för hemmalaget. Den som kan tar dock med alla tecknena.

7. Oddevold – Lund (X)
Oddevold fick stryk mot serieledande Örgryte senast men lämnar ändå den matchen med mersmak. Man stod upp väldigt bra och hade ett större bollinnehav och kan man bara fortsätta i samma stil går man en trevlig höst till mötes. Dessutom har man ju ligans suveräna skyttekung Johan Patriksson i laget, det kan räcka riktigt långt.
Lund har haft  det lite tuffare på slutet efter sin suveräna inledning på säsongen. Man har dock bara förlorat en enda match i år och är ett väldigt duktigt lag som dessutom försöker spela bollen längs marken. Speldjävulen tror på en jämn match där det mycket väl kan bli delad pott till slut.

8. Sylvia – Gauthiod (1)
Det här är en match mellan två formstarka lag som båda har tre raka segrar bakom sig. Sylvia har dock problem med skador, senast i raden var backen Oliver Lönn som slet av korsbandet i matchen mot Limhamn Bunkeflo. Man har även anfallaren Paul Chamoun avstängd efter att han plockade upp sitt tredje gula kort för säsongen senast.
Gauthiod har gått riktigt bra på slutet och tog till och med en bortaseger näst senast då LB 07 besegrades. Annars har man haft det svårt i just bortaspelet där man dessförinnan endast plockat en poäng på hela säsongen. Med tanke på problemen i Sylvia så kan det finnas viss skrällpotential här, ettan är dock utgångstipset i dagens stryktipsförslag.

9. Skövde – Trollhättan (1)
Skövde är klara favoriter i söndagens match mot FC Trollhättan. Det är ganska motiverat med tanke på Skövdes hemmaform den här säsongen vilket tagit laget ända upp på fjärde plats i tabellen. Formen i stort har dock varit något tveksam på slutet och senast blev det andra förlusten på tre matcher när man kammade noll borta mot Utsikten. Nu har man mittfältaren Gustav Karlsson avstängd samtidigt som man får tillbaka målvakten Mirza Kalijundzic.
Trollhättan har höjt sig rejält på slutet och i matchen mot Qviding senast fick man dessutom till det i defensiven till tränaren Jesper Ljungs stora glädje då det är något man jobbat extra med. Dessutom var målvakten Besarion Kodalaev tillbaka mellan stolparna och fick dagen till ära hålla nollan. Man har mittfältaren Daniel Janevski avstängd till den här matchen men spelet ser allt bättre ut och man har en giftig anfallare i Josef Daoud. Kanske, kanske kan man skrälla här.

10. AIK – Häcken (1)
AIK åkte på en riktig smäll mot Malmö senast (0-4) och måste nu resa sig för att inte bli akterseglade i kampen om allsvenskt guld. På söndag kommer BK Häcken på besök, även det ett lag som hade det tungt efter uppehållet och förlorade sin match hemma mot GIF Sundsvall med 1-2. Det är alltså två revanschsugna lag som ställs på benen där AIK tack vare hemmaplan ska vara favoriter. Man har ännu inte förlorat på Råsunda i år men ”kryssat” hela fyra gånger så ett X på kupongen kanske inte är helt fel. Häcken har Rene Makondele avstäng här så tvåan lämnas utanför kupongen.

11. Elfsborg – Mjällby (1)
Elfsborg åkte på en mycket oväntad storförlust (1-5) mot Åtvidaberg i sin senaste match i Allsvenskan. Man repade sig dock snabbt och vann hemma mot svaga Floriana med 8-0 i veckan (Europa League-kval) utan att förta sig alltför mycket. Nu vill man även kommer på rätt spår igen i Allsvenskan och chanserna ska vara mycket goda när man tar emot Mjällby på Borås Arena.  Elfsborg har nämligen full pott hemma på konstgräset i år och mycket talar för att så även är fallet när den här matchen är över.
Mjällby ligger på 10:e plats i tabellen men avslutade vårsäsongen svagt och Speldjävulen tror inte man har mycket att hämta mot ett revanschsuget Elfsborg, framförallt inte som man nu även har duktige mittfältaren Dominique Kivuvu avstängd. Ettan spikas utan tvekan på stryktipskupongen.

12. Gefle – GAIS (1)
Gefle hade ingen chans mot starka Helsingborg i omstarten av Allsvenskan utan det bli förlust med hela 1-4 på Olympia till slut. Många Gefle-supportrar hade nog hoppats på en lite bättre insats då man spelat riktigt bra i träningsmatcherna under uppehållet. Anfallaren Johan Oremo fick spela från start senast och hoppas på fortsätta här, han har grundkapaciteten och med någon match i kroppen kan han nog ställa till problem för försvaret i GAIS.
GAIS förlorade nämligen sin match mot jumbon Örebro så sent som i torsdags och kan alltså även vara lite småslitna här. Man ligger nu näst sist i tabellen och är naturligtvis inte hjälpt av att Richard Ekunde är avstängd här efter sin utvisning senast. Dock är förmodligen Wanderson redo för 90 minuter nu och visst ska alla tecknen med på stryktipskupongen.

13. Norrköping – Kalmar FF (X)
Norrköping inledde ”höstsäsongen” på bästa sätt med en 2-0 seger borta mot Mjällby. Nu har man dock lite problem då Astrit Ajdarevic i veckan har sålts till Standar Liege vilket kan ställa till problem i framförallt det offensiva spelet. Även James Frempong, Christopher Telo och Armin Tankovic missar matchen så det är ett något stukat hemmalag som ställs på benen på söndagen.
Kalmar FF åkte på en tung förlust mot nordirländska Cliftonville i kvalet till Europa League i veckan. Man lär därför vara extremt revanschsugna men kanske även något slitna efter det Europaäventyret. En mycket oviss match på förhand där Norrköping är favoriter bland svenska folket. Speldjävulen börjar med ett kryss men garderar friskt.

Stryktipsförslag 7 juli 2012 144-raders R-system

Stryktipsförslag 7 juli 2012 144-raders R-system

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen