Dagens bästa spel

FK Siauliai tar sig vidare i Europa League-kvalet

Det vankas returmöte i första kvalomgången till Europa League i kväll och Speldjävulen har hittat ett intressant spel i FK Siauliai (Litauen) – Levadia Tallinn (Estland). Levadia vann första mötet hemma i Tallinn med 1-0 (självmål) men var under långa stunder under press från gästerna från Litauen. Det krävdes briljant målvaktsspel från hemmalagets ukrainske målvakt Roman Smisko för att freda hemmamålet och han hade dessutom stolparna och ribban på sin sida den gången. Nu är det alltså dags för returmöte i Litauen och då är det lite andra förutsättningar.

FK Siauliai ligger förnärvarande på sjätte plats i den Litauiska högstaligan efter en svag inledning på säsongen. Man har dock spelat upp sig på slutet och vunnit fyra raka matcher i ligan trots att storstjärnan Arturas Rimkevicius inte hittat målet på nästan en månad. Rimkevicius, som gjort 14 mål på 15 matcher den här säsongen, har inte gjort mål sedan han satte ett hattrick mot Dainava den 15 juni och det lär nog inte dröja allt för länge innan det är dags igen. Han hade också en hel del lägen i första mötet lagen emellan utan att få dit bollen. Istället är det anfallskollegan, argentinaren Simone Cesanelli som äntligen börjat hitta rätt för Siauliai. Det är väl heller ingen djärv gissning att tro att nyförvärvet från Iskra-Stal, moldaven Petru Hvorosteanov, kommer spela från start här efter att ha hoppat in senast.

Levadia Tallinn är med i toppstriden i den svaga estländska ligan, en liga som av UEFA är rankad först på 47:e plats av 53 ligor i Europa, ett par placering före ligan i Luxemburg men ett par placeringar efter den maltesiska (Litauiska är på 35:e plats). Ligaformen är väl också bara sisådär med endast en vinst på de tre senaste omgångarna. Man har en väldigt ung trupp, medelåldern i första mötet var 22 år, och kanske inte riktigt har den rutin som krävs för att vinna i Europa League över två matcher. Tränaren Marko Kristal, som gjorde några matcher som spelare för Elfsborg 1999, gör tre ändringar  från första mötet och tar in Artur Rätteli, Andreas Raudsepa och Kevin Ingerman istället för Anton Chuikov, Trevor Elhi och Lauri Välja.

Speldjävulen har dock ingen jättefeeling i dag och går in lite mer blygsamt på raka ettan. Sådana här dagar blir det istället ganska mycket livespel. Bästa sajterna/spelbolagen för detta är enligt Speldjävulen mening  Unibet, där man har en fin Cash-in funktion efter man har lagt spelet samt Bet365 som har ett oslagbart utbud där man även har bra statistik under matcherna och där man ofta kan hitta guldkorn.

Har du inte konto hos någon av dessa redan kan du nu öppna ett och ta del av deras bonuserbjudanden. Bet365 erbjuder 100% bonus upp till 1 000 kr, alltså sätt in 1 000 kr och du får 2 000 på kontot. Unibet har något liknande där du får 100% bonus upp till hela 1 200 kr. Klicka på någon av länkarna här eller någon av de banners som finns på sidan för att få ta del av bonusen.

Liga: Europa League-kval
Match: FK Siauliai – Levadia Tallinn
Speltips: 1
Odds: 2.25@ Bet365
Högsta odds: 2.37 @ Titanbet
Insats: 3/10 units
Matchstart: 18.00
Resultat: 2-1 VINST!!

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen