Dagens bästa spel

Petrolul tar lätt premiärseger

Petrolul Ploiesti kom först på 14:e plats i i rumänska högstadivisionen, Liga 1, förra säsongen och klarade sig kvar med ett nödrop. I år är det dock helt andra förutsättningar som gäller då man i sommar beslutade sig för att spendera stora pengar på spelarinköp och en ny tränare. Det ryktades till och med ett tag om att Sven-Göran Eriksson skulle ta över laget men så blev alltså inte fallet utan valet föll istället på rumänen Mircea Rednic, senast i Astra Ploiesti. I tillägg till ny tränare har man värvat hela 18 nya spelare vara smått osannolika 14 stycken kommer från konkurrenten Universitatae Cluj. Trots alla nyförvärv så har tränaren Rednic snabbt fått en fungerande formation och ett vägvinnande spel på plats. Man har gått riktigt bra i träningsmatcherna där man vunnit 3 och spelat 2 oavgjorda mot riktigt kvalificerat motstånd, bl a blev det 4-0 mot grekiska storlaget AEK Aten i genrepet. Det börjar till och med bli snack om att Petrolul ska kunna utmana om ligatiteln i år och även om det kanske är lite att ta i så sade Rednic själv under gårdagens presskonferens att man siktar på att vinna minst en titel i år. De allra senaste nyförvärven Manassé Enza-Yamissi och Jeremy Bokila kommer inte till spel i dag, det gör inte heller backen Constantin Grecu annars är det en ordinarie trupp som kommer till spel då anfallaren Hamza Younes ska vara spelklar igen trots smällen han fick mot AEK.

Motståndarna Ceahlaul Piatra Neamt var aningen vassare än Petrolul under fjolåret och kom till slut på en 11:e plats i tabellen. Man har dock inte i närheten av de resurser hemmalaget har och har i år istället för att värva nya spelare satsat pengarna på att bygga ut och fräscha upp sin hemmaarena. De spelare man fått in är inte av någon högre klass, det fick vi bevisat när vi hittade f.d. Malmö-anfallaren Darko Lukanovic bland de som ankommit till klubben. Lukanovic spelade förra säsongen för Vointa Sibiu i den rumänska andradvisionen där han gjorde 1 mål på 20 matcher. Varken han eller det andra anfallsförvärvet, argentinaren Lucas Garcia, kommer dock kunna spela i dagens match. Laget hade det tufft i träningsmatcherna inför säsongen trots att motståndet var svagt och det är svårt att säga var man riktigt står i dagsläget.

Speldjävulen är ganska övertygad om att Petrolul vinner tämligen enkelt. Spelet blir därför -1 på hemmalaget (pengarna tillbaka om Petrolul ”bara” vinner med ett mål), men ni som vill krydda lite extra kan även få fina odds på -1.5 och -2, det är nämligen inte alls omöjligt att Petrolul kör över bortalaget här.

Liga: Liga 1 (Rumänien)
Match: Petrolul Ploiesti – Ceahlaul Piatra Neamt
Speltips: Petrolul -1
Odds: 1.85 @ Bet365
Högsta odds: 1.88 @ Pinnacle
Insats: 7/10 units
Matchstart: 18.00
Resultat: 5-0 VINST!!

6 Kommentarer

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen