Stryktipset

Jackpot på Stryktipset – 18 augusti 2012

stryktipset

Premier League är äntligen tillbaka och med det betydligt mycket roligare och spännande stryktipsomgångar. I tillägg till det är det i dag jackpot så det kan alltså bli en rejäl utdelning då det inte alltför sällan blir skrällar i premiäromgången. Analyser av alla matcher på veckans stryktipskupong hittar ni nedan och längst ner finns även Speldjävunlens stryktispförslag. Håll till godo och lycka till!

1. Elfsborg – Helsingborg 1
Elfsborg gjorde ett litet ”guldryck” när man besegrade Malmö FF senast och bevisade samtidigt att man är oerhört svårslagna hemma på konstgräset på Borås Arena (8 segrar och en oavgjord på 9 matcher). Nu kommer Helsingborg på besök och vid vinst är hemmalaget hela 10 poäng före HIF vilket i så fall skulle betyda att helsingborgarna i närmast är borta från guldstriden. HIF har inte imponerat på bortaplan i år och har ikväll är hela 5 spelare borta p.g.a. skada i tillägg till att man tappat skyttekungen Alfred Finnbogason. De skadade spelarna är Loret Sadik, Mattias Lindström, Erik Edman, Erik Wahlstedt och Erlend Hanstveit men man har i alla fall med sig nyförvärven Alejandro Bedoya och David Accam. Elfsborg får tillbaka Jon Jönsson och ska vara favoriter här.

2. Arsenal – Sunderland 1
Arsenal har som bekant tappat Robin van Persie till Manchester United och det är naturligtvis ett tungt avbräck. Man har värvat Lukas Podolski och Olivier Giroud som ersättare och tiden får utvisa om de kan axla RvP:s mantel. Thomas Vermaelen är ny kapten i laget och Santi Cazorla har anlänt från Malaga. Man har dock en del skador i laget och får klara sig utan Koscielny, Oxlade-Chamberlain, Wilshere, Rosicky, Sagna och Frimpong. Det är även frågetecken kring Walcott och Cazorlas medverkan i eftermiddag.
Sunderland har fått behålla sina nyckelspelare och hoppas på en bra säsong nu när tränaren Martin O’Neill haft tid att sätta sin prägel på laget. Man har inte varit så aktiv i transferfönstret men har i alla fall fått in backen Carlos Cuellar och anfallaren Luis Saha.
Arsenal brukar vinna sina öppningsmatcher och är givetvis favoriter men kanske finns det en liten chans till skräll här.

3. Fulham – Norwich 1
Fulhams största stjärna Clint Dempsey vägrar spela för klubben och hoppas kunna säkra en ny klubb inom kort. Man har även tappat Danny Murphy till Blackburn och Andy Johnson till QPR och istället hoppas man att nyförvärvet från Hamburg, Mladen Petric, ska kunna leda anfallet i år. Man har även värvat Hugo Rodallega från Wigan och Sascha Riether från Köln och tränaren Martin Jol tror och hoppas på en vinnande start.
Norwich har gjort ett tränarbyte från förra säsognen då Paul Lambert lämnat för Aston Villa och Chris Hughton istället kommit in från Birmingham. Man har inte gjort några stjärnförvärv under sommaren men har i alla fall fått in anfallaren Robert Snodgrass från Leeds samt backen Michael Turner från Sunderland. Andra säsongen brukar vara tuff i Premier League och Speldjävulen tror att man får svårt att upprepa fjolårets bravader under den något överskattade Hughton. Förlust direkt i premiären?

4. Queens Park Rangers – Swansea 1
Queens Park Rangers manager Mark Hughes har gjort ett par intressanta värvningar inför årets säsong och att man återigen ska bli indragna i bottenstriden känns inte troligt. Bland nyförvärven i år ser vi bl a David Hoilett, Ji-Sung Park, Fabio, Andy Johnson, Robert Green och Ryan Nelsen och det är inga dussinlirare direkt. Det ska bli väldigt intressant att följa laget och det känns som man har potential att bli minst ett mittenlag.
Swansea har Michael Laudrup som ny tränare inför den svåra andra säsongen efter uppflyttning. Man har tappat duktige Joe Allen till Liverpool men har förstärkt med bl a mittfältaren Michu som gjorde imponerande 15 mål för Rayo Vallecano i spanska Primera Liga förra säsongen. Truppen ser ganska intressant ut och Laudrup vill, likt sin föregångare Brendan Rodgers, spela en attraktiv fotboll med kortpassningsspel i första hand. Frågan är bara om man verkligen har material nog att göra det ännu en säsong nu när överraskningsmomentet intser e finns där från början. Speldjävulen ställer sig mycket tveksam…

5. Reading – Stoke X
Reading har lyckats ganska bra med värvningarna under uppehållet och har fått in Pavel Pogrebnyak, Danny Guthrie, Adrian Mariappa och Nicky Shorey utan att tappa någon av sina nyckelspelare. Frågan är dock om man verkligen har ett lag för Premier League, även om det ska nämnas att nykomlingarna har haft en tendens att överraska under de senaste säsongerna.
Stoke har varit något mindre aktiva på transfermarknaden den här sommaren än tidigare år men har ändå lyckats värva bl a Michael Kightly från Wolverhampton. Tränaren Tony Pulis vet precis vad som väntar av Reading och Speldjävulen tror att man är starka nog att plocka minst en pinne här.

6. West Bromwich – Liverpool X
W.B.A. har gjort några riktigt intressanta nyförvärv under uppehållet och kan bli lite av en överraskning i år. Man har en duktig målvakt i Ben Foster och det ska bli spännande att se vad Roman Lukaku (på lån från Chelsea), argentinaren Claudio Yacob och belgaren Yassine El Ghanassy, alla nya för i år, kan bjuda på. Man har även numera Markus Rosenberg i laget men att svensken ska uträtta stordåd i Premier League ska vi nog inte räkna med.
Liverpool andas optimism igen och förväntningarna är stora på nye tränaren Brendan Rodgers som  lyckades med bedriften att få ett lag som Swansea att spela fantastisk och effektiv fotboll förra säsongen. Man har dock endast lyckats värva Joe Allen och Fabio Borini än så länge och det finns en risk att Rodgers får en tuff start på sitt liv som Pool-tränare. Speldjävulen tror inte man får med sig mer än en poäng här.

7. West Ham – Aston Villa X
Det här är en premiärmatch mellan två tränare som Speldjävulen gillar skarpt. Sam Allardyce har en otrolig förmåga att få liv i synligen avdankade gamla hjältar och när han nu dessutom äntligen fått lite uppbackning från ägarna i den klubb han är i, kan det bli riktigt bra. Det har också blivit 8 nya spelare där mittfältaren Alou Diarra från Olympique Marseille är den mest namnkunnige. West Ham kan nog gå mot en ganska hyfsad säsong i år.
Aston Villa har numera Paul Lambert bakom rodret och har även de spenderat en hel del pengar i år och har bl a köpt in backen Ron Vlaar från Feyenoord. Att man kommer bli svårslagna i år är nog ett hett tips och kanske börjar det med ett kryss här.

8. Birmingham – Charlton 1
Birmingham har värvat smart inför årets säsong och har satsat både på spelare med rutin från Premier League samt ett par yngre lovande förmågor. Peter Lövendkrans, Hayden Mullins och Darren Ambrose är starka och rutinerade kort medan f.d. Manchester United-talangen Ravel Morrison och Chelsea-lånet Ben Gordon kan bli stora utropstecken i år. Birmingham ser hursomhelst starka ut och nye tränaren från Huddersfield, Steve Clark, är erkänt duktig.
Charlton är nykomlingar i år kan nog inte räkna med att bli något topplag direkt. Nyförvärven är inte heller något som skrämmer och här kan det nog bli förlust direkt. Spik på ettan blir det i veckans stryktipsförslag.

9. Burnley – Bolton X
Burnley har tappat förra årets skyttekung Jay Rodriguez till Southampton och han blir mycket svår att ersätta. Att nyförvärvet Sam Vokes ska fylla hans skor känns inte troligt och när dessutom Danny Ings nu är skadad ställs hoppet helt till Charlie Austin som i och för sig prickade in hela 16 mål förra säsongen.
Bolton har tappat en hel del spelare inför årets säsong men har ändå en stark trupp med Championship-mått mätt. Man har dessutom förstärkt med duktige mittbacken Matt Mills från Leicester samt mittfältaren Keith Andrews från West Bromwich. Att man kommer vara med i toppen i år känns troligt och kanske kan man ta en seger redan i premiären, enkelt blir det dock inte. Helgardera!

10. Derby – Sheffield Wednesday 1
Både Derby och Sheffield Wednesday har haft ganska stor spelaromsättning i sina respektive trupper utan att för den delen tappa några nyckelspelare eller göra några riktigt vassa nyförvärv. Derby överraskade positivt med en 12:e plats under fjolårssäsongen bör nog vara ännu lite starkare i år.
Sheffield Wednesday är nykomlingar och hoppas kunna etablera sig som Championship-klubb. Man har värvat ganska smart och plockat in målvakten Chris Kirkland och backen Jon Mattock men frågan är om övriga spelare håller måttet.  Det här kan nog bli en ganska jämn tillställning där hemmalaget nog ligger närmast segern.

11. Hull – Brighton X
Hull har en ny tränare i Steve Bruce och har gjort ett antal intressanta nyförvärv, bl a Abdoulaye Faye från West Ham, Sone Aluko från Rangers och Paderborns skyttekung Nick Proscwitz. Speldjävulen tror definitivt att man blir ett topplag i år och bör åtminstone knipa någon av playoffplatserna. Man är dock inte ensamma om att ha värvat intressanta spelare, även dagens motståndare Brighton har köpt på sig ett par mycket duktiga lirare. Målvakten Tomasz Kuszczak har anlänt från Manchester United, backen Wayne Bridge har man hämtat från Manchester City och Brightons tränare Gus Poyet har övertalat ännu en spanjor att pröva lyckan i Brighton då han värvat backen Bruno från Valencia. Man har ett riktigt starkt lag på pappret och bör likt Hull vara med i toppen i år. Det här är en svårtippad match med andra ord och vi utgår från krysset och garderar på det.

12. Ipswich – Blackburn 2
Ipswich har inte gjort mycket väsen av på transfermarknaden och kan nog få nöja sig med att hamna i anynomiteten även den här säsongen. Även om man har en ganska stark startelva är truppen är extremt känsliga för skador och vill det sig riktigt illa kan man bli indragna i bottenstriden.
I Blackburn har spelaromsättningen varit stor där man bl a annat tappat stjärnor som David Hoilett och Yakubu. Nyförvärven går dock inte av för hackor och det ska t ex bli väldigt intressant att se vad en sådan som Nuno Gomes kan uträtta i Championship. Man har definitivt ett lag som ska kunna vara med i toppen och Speldjävulen tror man tar en seger direkt i premiären.

13.  Milwall – Blackpool X
Milwall har verkligen haft det tufft att få in nyförvärv under sommaruppehållet och kan få det ganska tufft i år. Man var inte bättre än 16:e lag förra säsongen och får nog räkna med något liknande i år. Frågan är om Darius Henderson verkligen har en 15-målssäsong till i sig och utan hans mål blir det inte lätt.
Blackpool bärgade en playoffplats förra säsongen men föll till slut i playoff-finalen mot West Ham. Man tar i år ny sats mot uppflyttning och har värvat många spännande spelare, däribland portugisen Tiago Gomes från spanska Hercules samt spanjoren Noguera från Athletico Madrid. Man blir garanterat ett topplag i år igen och får man med sig en poäng från premiären på bortaplan är man säkert nöjda.

Stryktipsförslag 18-augusti 2012 144-raders R-system

Stryktipsförslag 18-augusti 2012 144-raders R-system

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen