Dagens bästa spel

Di Canio ”låter” inte Swindon förlora igen

Sviten på 13 förlustfria spel bröts alltså igår då det blev för tungt för Grimsby att vända ett 0-2-underläge mot Barrow och man fick till slut nöja sig med en en pinne (2-2). Att Speldjävulen ogillar att spela på bortalag har nämnts tidigare och därför låter det kanske lite konstigt när det blir en tvåa som spelas även i dag. Naturligtvis inte idealiskt och det är tack vare det skrala utbudet som det ändå blir ett spel på ett bortalag – denna gång är det Swindon som får förtroendet. I dag håller vi dock ner insatserna rejält.

Med ”gamle” storspelaren Paolo Di Canio vid rodret vann Swindon direkt League 2 förra säsongen och har även startat livet som League 1-lag på ett bra sätt. Man ligger på sjundeplats efter fyra omgångar men åkte senast på sin första förlust för säsongen (1-4 borta mot Preston). Di Canio var ursinnig efter den förlusten och anklagade sin målvakt Wes Foderingham för att ha dålig attityd och kallade hans insats för ”bland de sämsta jag sett”. Foderingham blev också utbytt i den 21:a minuten och svarade med att sparka en vattenflaska mot Di Canio. Målvakten har efter det officiellt bett om ursäkt för incidenten och finns tillgänglig för spel i kväll. Di Canio säger att han inte tar lätt på den här uppgiften trots att det är Johnstone’s Paint Trophy det handlar om, italienaren vill gärna tillbaka till Wembley och inser att detta troligtvis den största chansen man har att nå dit. Det blir förmodligen ett par ändringar i startelvan och anfallsförvärvet från Birmingham Adam Rooney lär få chansen på topp tillsammans med veteranen Paul Benson som varit skadad i ett par matcher men nu är tillbaka. Det bör kunna räcka ganska långt.

Oxford United ligger på tredje plats i League 2, divisionen under Swindon, och åkte senast även de på sin första förlust för säsongen. Man har öppnat förvånansvärt bra med tanke på de många skador på nyckelspelare man har. Till kvällens match kommer återigen backarna Michael Duberry, Harry Worley, Andy Whing samt mittfältarna Peter Leven och Liam Davis vara otillgängliga p.g.a. skador. Detsamma kan komma att gälla för anfallarna Tom Craddock och Dean Smalley samt för mittfältaren Sean Rigg som alla är osäkra kort. Dessutom får mittfältaren Lee Cox inte spela då han är utlånad från just Swindon.

Med så många spelare borta borde det bli tufft för Oxford, trots hemmaplan. Man ska inte heller underskatta att det skiljer en division mellan lagen.

Liga: Johnstone’s Paint Trophy (England)
Match: Oxford – Swindon
Speltips: 2
Odds: 2.30 @ Bet365
Högsta odds: 2.44 @ Pinnacle
Insats: 3/10 units
Matchstart: 20.45
Resultat: 1-0 förlust…

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen