Stryktipset

Stryktipset 22 september 2012

stryktipset

Dubbeljackpot på Stryktipset i dag med 11 miljoner extra att vinna då satsar Speldjävulen på nytt mot 13 rätt!

1. Chelsea – Stoke 1
Chelsea leder tabellen men har egentligen inte imponerat speciellt mycket i år och man hade en tuff match mot Juventus i Champions League i veckan. Brassen Oscar gjorde då ett riktigt drömmål men fick samtidigt en smäll då och är tveksam till spel här. Daniel Sturridge saknas också liksom Marko Marin. Hemma på Stamford Bridge ska man i 9 fall av 10 vara favoriter och samma sak gäller i eftermiddag.
Stoke har öppnat säsongen med 4 raka oavgjorda resultat och behöver snart en seger för att inte halka för långt ner i tabellen. Man får klara sig utan försvararen Andy Wilkinson men kan få tillbaka mittfältaren Jamie Ness. Nyförvärvet Michael Owen hoppas få starta sin första match för sin nya klubb men det troliga är nog ändå att tränaren Tony Pulis väljer att spela Peter Crouch ensam på topp. Den som är ute efter de stora pengarna garderar ettan med ett kryss på stryktipset.

2. Southampton – Aston Villa X
Southampton har haft det svårt i sin återkomst till Premier League och har ännu inte tagit någon poäng men hoppas nu kunna starta med nyförvärven Gaston Ramirez och Maya Yoshida, båda inhoppare senast. Guly de Prado och Jack Cork kan också vara tillbaka i truppen och hemma på St. Mary’s brukar man vara tämligen starka.
Aston Villa tog sin första seger för säsongen senast och hoppas nu att formen är i antågande. Villas manager Paul Lambert kan vara frestad att starta anfallsförvärvet Christian Benteke som kom in och gjorde mål senast. Man får fortfarande klara sig utan Richard Dunne, Gary Gardner och Marc Albrighton. Tillbaka i truppen är Chris Heard och Fabian Delph.
Speldjävulen tror att Villa kan bli farliga med Benteke och Bent på topp men tror inte Southampton förlorar ännu en match hemma på St. Mary’s. 1-1?

3. West Bromwich – Reading 1
West Bromwich har gjort en fin start på den nya säsongen och har tagit 7 poäng på de fyra första omgångarna. Hemma på The Hawthorns har man full pott men får nu klara sig utan skyttekungen Peter Odemwingie som är avstängd efter sin utvisning senast. Lånet från Chelsea Romelu Lukaku ser ut att ersätta även om Markus Rosenberg säkert vill ha med ett finger i spelet. Även backen Goran Popov missar matchen p.g.a. skada medan Steven Reid ser ut att kunna vara tillbaka efter sina ljumskproblem.
Reading är en annan nykomling som haft det tufft så här lång och man har endast lyckats få med sig en ”pinne” på tre spelade matcher. Man är inte hjälpt av att man får klara sig utan skadade målvakten Adem Federici samt yttern Jimmy Kebe. Trots detta ska man absolut inte ses som chanslösa i eftermiddag då man t. ex. pressat Chelsea på Stamford Bridge den här säsongen och har en mycket duktig målskytt i Pavel Pogrebnyak.

4. West Ham – Sunderland X
Hemma på Upton Park är West Ham starka och även om man saknar anfallslånet Andy Carroll ska man ändå ha en god chans till tre poäng. Tränaren Sam Allardyce har rekryterat några av sina betrodda gamla Bolton-spelare för att försäkra sig om att West Ham stannar i division. Jussi Jaaskelainen, Kevin Nolan, Joey O’Brien och Ricardo Vaz Te är alla spelare som Allardyce känner väl till och som vet vad som gäller i Premier League.
Sunderland har en av ligans bästa tränare i Martin O’Neill och dessutom en väldigt stark trupp. Man får förvisso klara sig utan nyförvärvet Adam Johnson samt försvararna Carlos Cuellar och Phil Badsley här men ska ändå ses med chans. På topp huserar nämligen giftige Steven Fletcher som tillsammans med bl a Luis Saha och Frazier Campbell är tuffa motståndare för de flesta försvar i Premier League. En tuff match på förhand och tippa och den som har råd tar med alla tecken på stryktipskupongen.

5. Wigan – Fulham X
Wigan ser ut att få spendera ännu en säsong i bottenskiktet av Premier League och det är egentligen ett under att man fortfarande är kvar i divisionen. I dagens match får man klara sig utan backen Antonin Alcaraz men annars är det en fullt frisk trupp som står till tränaren Roberto Martinez förfogande.
Fulham är ett notoriskt dåligt bortalag och har även i år startat med två raka bortaförluster. Nu får man dock tillbaka både Bryan Ruiz och Mladen Petric och då kan man ett riktigt starkt anfall då man redan har Dimitar Berbatov snart i full matchform. Saknas gör Mahamadou Diarra, Kieran Richardson, Kerim Frei och Philippe Senderos.

6. Crystal Palace – Cardiff X
Crystal Palace har hittat formen med sju poäng på tre matcher efter att ha inlett säsongen med två raka förluster. Man har nu även värvat försvararen Danny Gabbidon från QPR och han kan gå direkt in i startelvan. Man får klara sig utan mittfältaren Kagisho Dikgacoi samt kaptenen Paddy McCarthy. Lånet från Blackburn David Goodwillie kan få göra debut från start här efter att ha hoppat in senast.
Cardiff satsar återigen på att gå upp i Premier League har återigen Craig Bellamy i laget. Man har fin form för dagen med tre raka segrar i bagaget men får klara sig utan anfallaren Nicky Maynard som är knäskadad. Räkna med jämn tillställning där krysset blir utgångstipset i stryktipsförslaget.

7. Derby – Burnley 1
Derby har varit starka på hemmaplan i år där man tagit sju poäng på tre matcher. Nu får man förmodligen även tillbaka anfallaren Nathan Tyson som missade matchen mot Charlton senast, även 16-årige Mason Bennett kan vara tillbaka i truppen. Backen Mark O’Brien är dock borta en längre tid med en knäskada liksom kaptenen Shaun Barker.
Burnley har varit en besvikelse i år och ligger först på 19:e plats i tabellen. På bortaplan har man ännu kammat noll och nu har man även frågetecken kring Michael Duff och skyttekungen Charlie Austin. Derby ska ses som favoriter här.

8. Ipswich – Charlton X
Ipswich har ekonomiska problem och har inte haft råd att värva några några större stjärnor. En av de man lyckats värva är anfallaren Paul Taylor från Peterborough, Taylor är dock småskadad och kommer förmodligen inte kunna spela. Laget har endast tagit 5 poäng på hela säsongen och har endast tagit en poäng på de fyra senaste omgångarna.
Inte heller Charlton har rosat marknaden och ligger trea från slutet, på platsen strax över Ipswich i tabellen. Nu ser man dock ut att ha nyförvärvet Ricardo Fuller redo att starta och det kan vara en rejäl injektion. Man får klara sig utan backarna Rhoys Wiggins och Matt Taylor samt anfallaren Jordan Cook.

9. Leeds – Nottingham X
Leeds har två raka uddamålsförluster i bagaget har dessutom fått anfallaren Ross McCormack skadad och har även Luciano Becchio som ett frågetecken. Blir Becchio spelklar lär han bilda anfallspar med senegalesen El-Hadji Diouf.  Mittfältsduon David Norris, Paul Geeen samt försvararen Adam Drury är skadade.
Nottinghams nye tränare Sean O’Driscoll har fått fart på anrika Nottingham igen och laget är obesegrade i ligan i år. Det har blivit lite väl mycket kryssmatcher så här långt och det är väl inte helt omöjligt att vi får se det igen här. Mittfältaren Adlene Geudioura är avstängd och backen Sam Hutchinson är skadad.

10. Milwall – Brighton 2
Milwall har en något sviktande form och saknar även anfallaren John Marquis, mittfältarna Tamika Mkandawire och Liam Feeney samt backen Jack Smith här. Dock är man ett lag som är mycket opålitliga och blixtrar ibland till rejält när spelet stämmer.
Brighton är riktigt heta för dagen och har en av Championships bästa trupper. Tränaren Gus Poyet har genom sina kontakter i Spanien och England fått i hop ett riktigt slagkraftigt lag och man kommer garanterat vara med i toppen även när säsongen summeras. Man kan få tillbaka mittfältaren Andrew Crofts till den här matchen men saknar fortfarande Vicente och Will Hoskins.

11. Sheffield Wednesday – Bolton X
Sheffield Wednesday har varit en besvikelse ett par gånger om trots att man gjort ett par fina låneförvärv från Premier League. Backarna Joe Mattock och Anthony Gardner saknas och Miguel Llera och Daniel Jones förväntas ersätta.
Bolton har öppnat säsongen svagare än många trott och ligger först på 15:e plats i tabellen. Tränaren Owen Coyle lyckades dock få in Liverpools Jay Spearing på lån innan transferfönstret stängde och det är en riktigt bra förstärkning. Han skadade sig dock sist och det är mycket tveksamt om hanb kan spela i dag och istället är det mer troligt att ett annat nyförvärv, Keith Andrews, ersätter. David Wheater, Stuart Holden och Josh Vela saknas fortfarande.

12. Watford – Bristol City 1
Watford är en besvikelse så här långt med tanke på nyförvärven man fått in under sommaren. Nu har man dessutom en rad skadebekymmer och saknar Fitz Hall, Stephen McGinn, Alex Geijo, John Eustace, Prince Buaben och Geoffrey Mujangi Bia. Ändå tror Speldjävulen att man har starkt lag nog att prestera här.
Bristol City har startat hyfsat men de flesta poängen har tagits på hemmaplan och man har funnit det svårare på resande fot. Man saknar försvararna Greg Cunningham och Cole Skuse här men kan få tillbaka högerbacken Mark Wilson.

13. Syrianska – Örebro 1
Syrianska ligger strax över kvalplatsen nedåt och har två raka förluster med sig in till den här viktiga matchen. Man har dock kvalitet nog i laget för att hänga kvar och med nyförvärvet Labinot Harbuzi snart i matchform kan det bara bli bättre. Hemma ska man vara favoriter mot ett nästan avsågat Örebro.
ÖSK knep sista halmstrået i och med vinsten borta mot Kalmar senast. Man kämpar för överlevnad och måste i stort sett vinna varje match nu och hoppet höjs något i och med att man nu får tillbaka William Atashkadeh. Andreas Haddad saknas dock fortfarande.

 

stryktipset-22-Sep

stryktipset-22-Sep

3 Kommentarer

3 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen