Dagens bästa spel

Forest Green gör processen kort med Lincoln

Forest Green har förmodligen de största finansiella musklerna i Blue Square Bet Premier (f.d. Conference League) då ordförande och majoritetsägare i klubben är Dale Vince, ägare av företaget Ecotricity. Även om nyförvärven kanske inte har kommit i den utsträckning som fansen hoppats har Vince, som själv är vegan, gjort en hel del ändringar i klubben sedan han tog över 2010. Bland annat så serveras det inte längre något rött kött i eller runt arenan eller klubbanläggningen vilket även spelarna sedan länge varit förbjudna att äta. Som förespråkare för grön energi har Vince även låtit installera solpaneler på taket av arenan och skapat världens första ekologiska fotbollsplan.

Nog med kuriosa runt klubben och dess ägare och nu till varför Speldjävulen tror att de vinner ikväll. Laget spelar, likt kvällens motståndare Lincoln, sin tredje match på en vecka ikväll och kommer med toppform efter två starka bortasegrar mot förväntade topplagen Hereford och Macclesfield. Vid vinst ikväll går man upp i en tillfällig serieledning då Newport spelar först imorgon lördag. Man var redan inför säsongen ett tippat topplag och det defensiva nyförvärvet Ed Asafu-Adjeye, som kom från Luton i sommar, har visat sig vara ett riktigt lyckoköp med sitt stabila försvarsspel. Anfallaren Matt Taylor har fortsatt göra mål även i år, brassen Magno Vieira levererar och mittfältaren Yan Klukowski ser ut att gå mot ännu en jättesäsong – allt detta gör att det ser nästan oförskämt bra ut inför kvällens drabbning med Lincoln.

Lincoln har haft det tuffare och även om man tagit ett par segrar på slutet så ska man inte dra för stora växlar av det då det varit mot bottenlagen Nuneaton och Hyde. Tränaren David Holdsworth är också mycket besviken att den här matchen kommer på en fredag då den 4.5 timmar långa bussresan både gör spelarna sega i benen och stör matrytmen. Dessutom kommer det komma ytterst få bortasupportrar då matchen sänds på TV i England och fansen skulle vara tvungna att ta ledigt från jobbet. Holdsworth önskar också att han hade en erfaren ledargestalt i de bakre leden då fyrbackslinjen består av två 19-åringar (Graham Hutchison och Frazier Cobb) och en 22-åring (Andrew Boyce). En sådan spelare skulle dock kosta ganska mycket pengar, något som klubben saknar.

Det kommer göras en del ändringar i båda lagen då vissa spelare är slitna efter två matcher under en och samma vecka. Forest Green har den starkare och bredare truppen och Speldjävulen tror att det kommer visa sig i afton.

Liga: Blue Square Bet Premier (England)
Match: Forest Green – Lincoln
Speltips: Forest Green AH -1
Odds: 2.00 @ Bet365
Högsta odds: 2.03 @ Pinnacle
Insats: 3/10 units
Matchstart: 20.45
Resultat: 3-0 VINST!!

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen