Dagens bästa spel

7 spelare borta i Kazakstan – lira Österrike!

Österrike fick bara med sig en poäng (0-0) från bortamötet med Kazaktsan trots stort spel- och chansmässigt övertag. Det var ett resultat som naturligtvis gynnar Sverige och ska Österrike ha någon chans att komma bland de två första i gruppen måste man vinna ikväll. Förbundskaptenen Marcel Koller har ett riktigt starkt lag på gång där de flesta i startelvan till vardags spelar sin fotboll i tyska Bundesliga. Man var knappt slagna (1-2) i första gruppspelsmatchen mot Tyskland och efter missräkningen senast är man säkert rejält motiverade att ta tre poäng här.

Kazakstan har nog varit en svårare motståndare än vad många trodde på förhand. Man hade stor otur när man fick stryk hemma mot Irland (mål i 89:e och 90:e minuten för Irland där), man skakade Sverige på Råsunda och man fick med sig en poäng mot Österrike senast. Vad talar då emot laget i kvällens match? Jo, det faktum att man saknar hela 7 spelare (!) p.g.a. antingen skador eller avstängningar. Förvararna Heinrich Schmidtgal och Mikhail Rozhkov, mittfältarna Pavel Shabalin och Tanat Nuserbaev samt anfallaren Sergei Ostapenko (alla startspelare mot Sverige) missar matchen. Det gör även mittfältaren Yuri Logvinenko som är borta sedan tidigare och det finns även ett frågetecken kring mittfältaren Daurenbek Tashimbetovs medverkan. Rejält tunga avbräck för bortalaget alltså och tonläget på presskonferensen innan matchen var också något dyster.

Österrike dominerade som sagt kraftigt redan i första mötet lagen emellan i fredags utan att få hål på storspelande Andrey Sidelinkov i Kazakstans mål.  Kazakstanierna hade stora skadeproblem till den matchen och får nu alltså klara sig utan ytterligare tre spelare som är avstängda. Läge för Österrike att få utdelning på sina chanser alltså – Speldjävulen tror att man vinner det här komfortabelt och höjer därmed upp insatsen ganska så rejält på en hemmavinst med minst 2 mål.

Liga: VM-kval
Match: Österrike – Kazakstan
Speltips: Österrike -1.5
Odds: 1.80 @ Bet365
Högsta odds: 1.81 @ Pinnacle
Insats: 6.5/10 units
Matchstart: 20.45
Resultat: 4-0 VINST!!

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen