Dagens bästa spel

Speldjävulen testar med Jönköping Södra

Träningsmatcherna inför den årets svenska fotbollssäsong har nu dragit igång på allvar och i eftermiddag/kväll är det match mellan två lag som huserar i Superettan 2013. GAIS har haft en stor omsättning på spelare under vintern och har i stort sett ett helt nytt lag efter katastrofsäsongen i Allsvenskan ifjol. Man har tappat inte mindre än 15 spelare – bland de mer kännbara återfinns Markus Gustafsson, Romarinho, Fredrik Lundgren, Dime Jankulovski, Reuben Ayarna, Jakob Olsson och Richard Ekunde. Samtidigt har man ekonomiska problem och dras dessutom just nu med ganska stora skadeproblem. Det gör att man i eftermiddagens träningsmatch mot Jönköping Södra ställer ett mycket ungdomligt lag på benen. Inte mindre än 5 st 19-åringar startar matchen, däribland målvakten Oliver Gustafsson som gör sin debut mellan stolparna i skadade Tommy Vaihos frånvaro, de övriga är Malkolm Moenza, Hampus Andersson, Adam Eriksson och Linus Tornblad.. Förutom Vaiho saknas även Jeffrey Aubynn, Marcus Översjö och Joel Johansson medan Jimmy Tamandi gör comeback efter skada.

Så här startar GAIS:
Oliver Gustafsson – Jimmy Tamandi, Björn Andersson, Richard Spong, Kenneth Gustafsson – Malkolm Moenza, Hampus Andersson, Adam Eriksson, Jesper Florén – Mohamed Abdulrahman, Linus Tornblad
Avbytare:
Adnan Maric, Calum Angus, Alexander Yildirim, Marcus Jakobsson, Fredrik Jonsson, Filip Olofsson, Hampus Furublad, Albin Mattsson (mv)

Jönköping Södra har haft blandade resultat under försäsongen så här långt men slog faktiskt BK Häcken med 1-0 för någon vecka sedan. Tränaren Mats Gren säger att laget är inne i en ganska hård träningsperiod men att han har nästan hela truppen till sitt förfogande. Man åker med 19 man till matchen mot GAIS som bl a innehåller provspelande kinesen Binliang Tan och finske anfallsförvärvet från IFK Mariehamn – Aleksei Kangaskolkka. I senaste träningsmatchen fick man stryk mot seriekonkurrenten Varberg med 2-3 och då var försvarspelet allt annat än bra, det är något som Gren vill fixa till i dag.

Jönköpings trupp:
Niklas Helgesson, Anton Cajtoft, Andre Calisir, Tom Siwe, Karl Svensson, Fredric Fendrich, Zourab Tsiskaridze, Joakim Karlsson, Tommy Thelin, Dijan Vukojevic, Robert Gojani, Jesper Svensson, Oskar Olsson, Viktor Rönneklev, Daryl Smylie, Jonathan Drott, Philip Djup, Binliang Tan, Aleksei Kangaskolkka

Speldjävulen tror att det kan bli tufft för ynglingarna i hemmalaget här men då båda lagen är ganska nedtränade drar vi ner lite på insatserna.

Liga: Träningsmatch (Sverige)
Match: GAIS – Jönköping Södra
Speltips: 2
Odds: 2.25 @ Bet365
Högsta odds: 2.51 @ Pinnacle
Insats:
2/10 units
Matchstart:
18.00
Resultat: 3-0 förlust…

6 Kommentarer

6 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen