Dagens bästa spel

Bra chans för ”nya” Ebbsfleet

Det är i kväll återigen dags för lite härlig Champions League-fotboll. Efter att ha tittat över programmet vore det naturliga kanske att backa Manchester United, som hemma mot Bayern Leverkusen står i över dubbla pengarna hos vissa spelbolag. Matchen har dock rekats på flera andra bloggar redan och Speldjävulen väljer därför att vända blicken mot fotboll på en lite lägre nivå i det engelska ligasystemet.

Ebbsfleet United, ni vet laget som till nyligen ägdes och styrdes av fansen genom websajten Myfootballclub, var i somras på brinken av konkurs. Klubben hade precis åkt ur Conference Premier (fjärdedivisionen i England), hade stora skulder och hotades av att bli utslängda från hemmaarenan Stonebridge Road p.g.a. obetalda hyror.  Man blev tillslut, i elfte timmen, räddade av Kuwaiti European Holding Co. och dess ägare Dr Abdulla Al Humaidi. Dr Abdulla pumpade direkt in pengar till bl. a. restaurering av arenan, ny gräsmatta och upprustning av omklädningsrummen. Totalt har över 700 000 kr investerats och man har även anställt en ny klubbdirektör i Peter Varney, tidigare Charlton, samt en ny tränare i Steve Brown, även han tidigare i Charlton men då som spelare.

Inte mindre än 19 (!) nya spelare har också anslutit till klubben och för första gången på länge andas det rejäl optimism kring laget. Starten har väl i och för sig inte varit precis som man önskat, men det tar tid att spela i hop ett helt nytt lag och en ny spelstil. Det har också sett allt bättre ut för varje match och i kväll, när Dr. Abdulla för första gången besöker arenan, vill man garanterat visa upp sig från sin bästa sida. Man saknar fortfarande anfallaren Ben May, men har fått igång ett annat anfallsförvärv, Billy Bricknell, som börjat hitta rätt på slutet. Chansen till 3 poäng ska därmed vara ganska goda.

Gästerna Chelmsford har fått en ännu tyngre start på säsongen och har efter en inledande seger inkasserat 4 raka förluster. Senast blev det förlust med 0-2 hemma mot Whitehawk och innan dess 0-4 mot Hayes & Yeading, inga roliga siffror direkt. Det finns dock en viss kapacitet i laget och man har under flera år i rad varit nära att ta steget upp till Conference Premier. Starten under nye managern Dean Holdsworth har dock varit allt annat än lyckosam och han har nog inte råd med alltför många fler förluster i rad om han vill behålla jobbet. Här lär det dock bli ganska tufft att vända på trenden.

Ebbsfleet bör alltså kunna ta en knapp men säker seger, även om risken för dumstrut alltid finns i veckomatcher i de lägre divisionerna i England.

Liga: Conference South (England)
Match: Ebbsfleet – Chelmsford
Speltips: 1
Odds: 1.80 @ Bet365
Högsta odds: 1.91 @ BetVictor
Insats: 2/10 units
Matchstart:
20.45
Resultat:
0-2 förlust

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen