Stryktipset

Stryktipsförslag 6 februari 2016

stryktipset

1. Aston Villa – Norwich X
Aston Villa hade ingen lycka under transferfönstret och ser ut att få det väldigt svårt att hänga kvar i Premier League den här säsongen. Här saknar man Jordan Ayew som fick rött kort senast och har även Jordan Amavi och Adama Traoré borta sedan tidigare. Dessutom är ett antal andra spelare tveksamma till spel och kommer att testas sent. Ska man ha någon som helst chans att hänga kvar är det matcher som den här man måste vinna och trots allt bör man ses med viss vinstchans.

Norwich har efter en bra period nu tappat formen totalt och har radat upp fyra raka förluster. Försvaret tycks ha kollapsat fullständigt och man har släppt in hela 14 mål på dessa fyra matcher. Kan få det tufft även mot ett svagt lag som Villa.

2. Liverpool – Sunderland 1
Liverpool blandar och ger under Jürgen Klopp och har svårt att vinna mer än en ligamatch i rad. Hoppet om Champions League-spel nästa säsong börjar nu falna och man är dessutom inne i ett mycket hektiskt schema. Det här blir 3:e matchen på en vecka eftersom man även är kvar i FA-cupen där omspel mot West Ham väntar. Hemma på Anfield förlorar man dock inte gärna och man brukar dessutom ha lätt för just Sunderland. Philippe Coutinho, Martin Skrtel, Divock Origi, Daniel Sturridge och flera andra saknas.

Sunderland har stora problem efter att bara ha plockat en poäng på sina tre senaste ligamatcher. Förlusten borta mot Manchester City senast var dock ett stort fall framåt spelmässigt och tränaren Sam Allardyche tycks ha hittat en perfekt lösning med tysken Jan Kirchhoff som defensiv mittfältare. Wahbi Khazri har också värvats från Bordeaux och kan bli viktig i kampen om nytt kontrakt. Kan ha en liten chans till poäng här.

3. Newcastle – West Bromwich 1
Newcastle var det lag i Premier League som spenderade mest pengar under januari-fönstret. Man plockade in både Jonjo Shelvey och Andros Townsend för stora pengar i hopp om att få fart på laget och undvika nedflyttning. Tränare Steve McClaren har dock fortfarande stora problem med skador och får även klara sig utan Jamaal Lascelles som blev utvisad mot Everton senast. Man har varit förhållandevis starka hemma på St. James’ Park där man är obesegrade i 10 av senaste 11 matcher mot West Bromwich.

West Bromwich har inte vunnit någon av sina sex senaste bortamatcher i ligan. Man har dock tagit poäng av både Chelsea och Liverpool samtidigt som man tappat poäng hemma mot Aston Villa och Swansea på hemmaplan. Mot ett supermotiverat hemmalag får man det tufft att vinna.

4. Stoke – Everton X
Stoke har bara vunnit en av sina fem senaste matcher i Premier League och har förlorat 4 raka matcher om vi räknar in Liga- och FA-cupen. Man har mittbacksproblem inför mötet med Everton och saknar Ryan Shawcross och Marc Wilson samtidigt som Philipp Wollscheid och Geoff Cameron är tveksamma. Det betyder att Glenn Johnson kan tvingas flytta in centralt i backlinjen. Försvaret såg skakigt ut redan mot Manchester United senast och man kan få det tufft mot formspelare som Lukaku och Barkley här.

Everton är inte nöjda med säsongen så här långt och Roberto Martinez börjar nog få det lite hett om öronen snart om man inte börjar klättra i tabellen. Problemet är detsamma som vanlig i lagen Martinez tränar och det är att man släpper in alldeles för mycket mål. Nu saknar man dessutom backarna Muhamed Besic och John Stones samt målvakten Tim Howard och kan få det tufft mot Stokes vassa anfallslinje. Det luktar med andra ord mål.

5. Swansea – Crystal Palace 1
Swanseas nya tränare Francesco Guidolin har fått en utmärkt start med två segrar och en oavgjord på sina tre matcher vid rodret. Senast åkte man på en sen kvittering borta mot West Bromwich, men man har spelat betydligt bättre sedan tränarbytet. Endast Ki Sung-Yueng saknas och nyförvärvet från Chievo, Alberto Paloschi, kan göra sin första start för klubben här.

Crystal Palace, som inledde säsongen så bra, åker nu som ett sänke genom tabellen. Största anledningen till detta är de stora skadeproblemen där inte mindre än sex spelare saknas, däribland viktiga duon Yannick Bolasie och Jason Puncheon. Anfallaren Connor Whickham är dessutom avstängd vilket betyder att Emmanuel Adebayor kan får göra sin första start för klubben. Mittfältaren Yohan Cabaye är tillbaka från sin avstängning.

6. Tottenham – Watford 1
Tottenham ser mycket starka ut för tillfället och ses nu till och med som en utmanare till ligatiteln. Man har tre raka segrar i ligan och har gjort minst tre mål i dessa matcher. Man har vunnit sina senaste 5 matcher mot Watford och det är svårt att se att de ska tappa poäng här.

Watford har en stark säsong bakom sig mycket tack vare heta anfallsduon Troy Deeney och Odion Ighalo. Vi sätter dock ett frågetecken kring formen efter 5 förluster på de 7 senaste ligamatcherna. Får det tufft här.

7. Birmingham – Sheffield Wednesday X
Birmingham har hittat fin form på slutet och är obesegrade i 6 raka ligamatcher inklusive 4 raka hemmasegrar. Man har förstärkt truppen med Diego Fabbrini från Watford och lånat in Will Buckley från Sunderland vilket definitivt kommer göra skillnad i jakten på en kvalplats till Premier League.

Sheffield Wednesday blomstrar under sin portugisiske tränare Carlos Carvalhal och spelar en attraktiv men ändå effektiv fotboll numera. Man har förstärkt ytterligare under januari-fönstret med lånet av yttern Aiden McGeady från Everton och ser ut att kunna vara med och kriga om en playoff-plats till Premier League.

8. Burnley – Hull X
Det är Championships två formlag som möts på Turf Moor under lördagseftermiddagen. Burnley är obesegrade i sju raka matcher i ligan medan Hull har fyra raka ligasegrar. Hemmalaget har hållit nollan i 6 av sina 8 senaste hemmamatcher samtidigt som Hull har tre raka bortasegrar. En klurig match där vi inte skulle bli förvånade om det skulle sluta med delad pott då inget av lagen har några nya skadeproblem och kan ställa upp med samma lag som tidigare. Hull har lånat in Nick Powell från Manchester United, men han lär starta på bänken.

9. Fulham – Derby
Fulham har ingen rolig tid bakom sig och laget är nu farligt nära nedflyttningsplatserna på 19:e plats i tabellen. Faktum är att man bara har vunnit en av sina 14 senaste matcher i Championship och klubben har därför agerat i transferfönstret och värvat Rohan Ince och Zakaria Labyad, båda kan starta idag.

Det ser inte jättemycket roligare ut för Derby som nu har 6 raka matcher i ligan utan vinst. Det har gjort att man har trillat ner till 5:e plats i tabellen och med flera lag jagandes kvalplatser får man nu börja se upp. Man har fortfarande Will Hughes och Jake Buxton borta.

10. Leeds – Nottingham X
Leeds gjorde några viktiga värvningar i januari (läs Toumani Diagouraga) i hopp om att kunna nå en kvalplats till Premier League. Det är dock 12 poäng upp till Ipswich på 6:e plats och man behöver komma igång direkt om man ska nå sitt mål. Försvararna Liam Cooper och Sol Bamba kommer testas under dagen men bör kunna spela.

Nottingham har hittat tillbaka till formen och har inte förlorat i ligan på 12 matcher. Man har kryssat fyra av sina fem senaste matcher på bortaplan och även spelat oavgjort i sina fem senaste möten med Leeds. Nog luktar det lite kryss även här?

11. Middlesbrough – Blackburn 1
Middlesbrough har värvat riktigt starkt i januari där man bl. a. plockade in Blackburns skyttekung Jordan Rhodes. Man har även lånat in Ritchie de Laet och Gaston Ramirez och alla tre kan starta idag. Ett annat nyförvärv, Kike Sola, hoppas på en start efter att ha varit på bänken två gånger sen han anlände från Athletic Bilbao. Saknas gör George Friend.

Blackburn har som sagt tappat Rhodes men man har värvat friskt. Danny Graham och Jordi Gomez har lånats in medan även anfallarna Tony Watt och Simeon Jackson är nytillskott i truppen. Troligtvis får man ändå svårt här.

12. Queens Park Rangers – Ipswich X
QPR var en av favoriterna till uppflyttning innan säsongen inleddes men har inte infriat förväntningarna så här långt. Med en alltför stor lönekostym sedan tiden i Premier League har man tvingats låna ut och sälja spelare och bland annat har Leroy Fer, Steven Caulker, Sandro och Charlie Austin lämnat i januari. Några nya har kommit in men någon uppflyttning tror vi inte man mäktar med.

Ipswich ligger på sista playoffplatsen till Premier League och kan glädjas över att få tillbaka tre spelare till dagens kamp. Daryl Murphy, Ryan Fraser och Luke Hyam bör alla vara tillbaka och med den klass man visat på bortaplan i år bör chanserna till poäng vara goda.

13. Reading – Wolverhampton X
Reading har en utsökt form på hemmaplan på slutet där man har vunnit 3 av sina 4 senaste matcher. Man har dock haft extrema problem mot just Wolverhampton där man bara har en seger på sina 7 senaste hemma matcher mot just Wolves.

Wolverhampton hade jätteproblem mot Bolton sist och tappade en 2-0-ledning till 2-2 i slutminutrarna. Tappet av anfallsstjärnan Benik Afobe till Bournemouth har varit tungt och man kan få problem med måskyttet nu. Reading ska ses som knappa favoriter och vi garderar krysset men en etta.

Stryktipsförslag – 256 rader

Stryktipset 6 februari 2016

Kommentera

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Most Popular

Quis autem vel eum iure reprehenderit qui in ea voluptate velit esse quam nihil molestiae consequatur, vel illum qui dolorem?

Temporibus autem quibusdam et aut officiis debitis aut rerum necessitatibus saepe eveniet.

Copyright © 2015 The Mag Theme. Theme by MVP Themes, powered by Wordpress.

Till toppen